Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od martinrx » 12 kvě 2010 14:04

Zdravím, pořídil jsem si jako zařízení pro monitoring SM audio M-Patch2, nicméně narazil jsem na zásadní nedostatek, že sluchátkový výstup je závislý na ovládání hlasitosti hlavních výstupů pro monitory. To je pro recording natolik frustrující řešení až cítím potřebu se zeptat jestli to není nějaká chyba u mého kusu.

Radši se zeptám než to vrátím. :?
Naposledy upravil(a) martinrx dne 12 kvě 2010 20:22, celkem upraveno 1 x.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: SM audio M-Patch2 - používáte někdo?

Příspěvek od W.Cable » 12 kvě 2010 14:57

Take zdravim, normalni to samo neni.
Znamemu co ma tuhle krabku to funguje nasledovne: do inputu AUX ma zapojeny CD, do inputu L stereo P zvukovou kartu.
Z outputu 1 Left & Right ma zapojene monitory, z Headphone vepredu sluchatka.
Prepinani vstupu je na prednim panelu input selection, po vyberu AUX nebo Stereo ovlada prislusnymi knoby bud CD nebo zvuk.kartu, ale ani na jednom neni zavisly Volume pro sluchatka.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: SM audio M-Patch2 - používáte někdo?

Příspěvek od martinrx » 12 kvě 2010 15:13

Hmm, zajímavé používám to stejně, ale i když ovládání hlasitosti sluchátkového výstupu funguje, tak je závislé i když stahuju hlavní knob stereo volume.

Nehledě na to že v určité poloze sluchátkový potenciometr vydává v pravém uchu takové lupance že snad přidu o ucho.. :(
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: SM audio M-Patch2 - používáte někdo?

Příspěvek od W.Cable » 12 kvě 2010 15:53

Ted sem to s nim resil, takze je to naprosto v poradku, to znamena, ze sluchatkovy vystup je zavisly na tom hlavnim knobu, bohuzel tento ukaz je normalni.

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: SM audio M-Patch2 - používáte někdo?

Příspěvek od martinrx » 12 kvě 2010 17:05

ehh, tak tady jsem bohužel nepochopil filosofii australsko-čínských soudruhů. Na nahrávání je to naprosto nepoužitelné.
No nic, padá z domu.

Díkes moc za info! 8)

Upravil jsem název tématu. Našel jsem zajímavé řešení od presonusu - HP4, a uvítal bych informace - máte s ním někdo zkušenost? Je ovládání sluchátkových výstupů nezávislé na monitor out level? Popřípadě se mi jedná též o zvukovou kvalitu.
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od hombrefeo » 12 kvě 2010 22:40

jestli muzu doporucit nejake pekne zarizeni na kontrolu monitoringu tak je to t.c. electronic konnekt 6

martinrx
Příspěvky: 293
Registrován: 04 bře 2007 22:07

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od martinrx » 12 kvě 2010 23:17

Konnekt6 je pokud se nemýlím digitální zvuková karta. Já hledám analogové monitorovací zařízení které může ovládat nezávisle odposlech sluchátek a studiových monitorů a bude řazeno až za mým DA převodníkem. Tzn. pokud možno co nejneutrálnější. :?
Kurzweil PC3, Clavia Nord rack3, Roland A37, Apogee Duet, Event ASP6

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3106
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od hombrefeo » 12 kvě 2010 23:40

a konnekt 6 prave tohleto umi, 100% standalone !!! jen v tech vsech "super" recenzich se o tom nikdo nejak moc zvlast nevyjadruje...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od delay » 13 kvě 2010 05:41

Tohle to mě na M-Patchi taky trochu mrzí, ale dá se s tím žít...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od Pytkin » 13 kvě 2010 07:18

Ešte by sa dalo mpatch2 rozobrat, a prepojiť sluchatkovy zosilovac pred hlavný potenciometer, ovladajuci hlasitost v monitoroch. Tak by jeho signál nebol zavysli od jeho nastavenia.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2010 10:28

presne tak... ja by som to predrotoval...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2010 10:30

ved tam mas kurna dva prepinatelne vystupy... co ze je na nahravanie nepouzitelne? jedine co potrebujes pri nahravani je moznost zamutovat monitory a tuto moznost tam mas

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od delay » 13 kvě 2010 10:35

Taky bych to moc neřešil, mute tam je a jestli vadi to, ze si do sluchatek pridas volume velky koleckem a po prepnuti na monitory ho musíš vrátit zpět, to už jevelkej luxus. Mě spíš štve, že signál do sluchátek leze pořád, ocenil bych malý talčitko mute pro headphones...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od kexik » 13 kvě 2010 10:36

delay píše:Taky bych to moc neřešil, mute tam je a jestli vadi to, ze si do sluchatek pridas volume velky koleckem a po prepnuti na monitory ho musíš vrátit zpět, to už jevelkej luxus. Mě spíš štve, že signál do sluchátek leze pořád, ocenil bych malý talčitko mute pro headphones...
jak porad, ked stiahnes hlasitost na headphones na nulu, hraju?

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Náhrada za M-Patch2 - Presonus HP4 ?

Příspěvek od delay » 13 kvě 2010 10:39

No jasne ze nehrajou, ale to uz resime picoviny... MUTE by ale bylo hezky :)

Odpovědět