Nejlevnější "kvalitní" elektrická kytara - Nákup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
delay

Příspěvek od delay »

rastis: je to 5 - 7 tis., a už se soustředím skoro výhradně na SH. Jinak kytaru si sešteluju snad i sám, se zvukem to porovnám u kamarádů kytaristů. Vidím, že idea nového nástroje z kamenného obchodu je asi až druhá varianta. Tímto děkuji všem, ktří kvůli mě obětovali nějaký čas.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

rastis píše:v cenovej relacii 5 litrov je to viacmenej jedno. vyberane / nevyberane kusy je fama dobra akurat do inzeratu (predam gitaru, vynikajuci vyberany kus - bla bla... ) vsetko sa robi na pase v strasnych kvantach z rovnakeho rovnako narychlo suseneho dreva (pisem o solidbody gitarach).
Sorry, ale to, co jsi napsal, je blbost. Kdyz chytnes tri ruzny kusy toho stejnyho modelu, tak tam budou diametralni rozdily jak v kvalite zpracovani (usazeni prazcu, u sroubovanych krku ta stycna plocha, ...), tak v tom, jak ta kytara "hraje" (ted myslim prenaseni vibraci na telo, hra nasucho a podobny veci)... Vybirat z vice kusu urcite ma smysl. Ted me napada, ze super zpusob, jak ziskat dobrou kytaru za maly penize je zajet si do skladu Fokusu a vybirat.

BTW, samozrejme, ze kdyz v inzeratu je "vybirany kus", tak tomu nevenuju zadnou pozornost, ale pokud ma clovek moznost si vybrat, tak by byla blbost do toho nejit.

rastis

Příspěvek od rastis »

Wohma píše:...Sorry, ale to, co jsi napsal, je blbost. Kdyz chytnes tri ruzny kusy toho stejnyho modelu, tak tam budou diametralni rozdily jak v kvalite zpracovani (usazeni prazcu, u sroubovanych krku ta stycna plocha, ...), tak v tom, jak ta kytara "hraje" (ted myslim prenaseni vibraci na telo, hra nasucho a podobny veci)... Vybirat z vice kusu urcite ma smysl. Ted me napada, ze super zpusob, jak ziskat dobrou kytaru za maly penize je zajet si do skladu Fokusu a vybirat.

BTW, samozrejme, ze kdyz v inzeratu je "vybirany kus", tak tomu nevenuju zadnou pozornost, ale pokud ma clovek moznost si vybrat, tak by byla blbost do toho nejit.
mam uplne iny nazor, inu skusenost. s gitarami som dlhe roky robil. z jednej cinskej fabriky ak vyjde denne 1000 kusov (vymyslene cislo) Stratocasteru pre nejaku konkretnu znacku, tak bude medzi nimi minimalne 95% "rovnakost" - logicky - je to pasova vyroba, rovnaky material, rovnake spracovanie...

ak su v obchode medzi rovnakymi gitarami zasadne rozdiely, tak jedine v kvalite zostelovania a v tom, nakolko maju cerstve struny.

delay

Příspěvek od delay »

U mě je spíš problém, že já rozumím akorát basám a jinak trochu hraju - skládám na akustiku. Kdybych někam jel vybírat, tak si troufám tvrdit, že bych volil spíš intuitivně a třeba bych nevybral nejlepší kus z nabízených. Co píšou v inzerátech o kvalitě, tomu se nedá věřit, leda by si to člověk chtěl vsugerovat. Je to prostě risk.

delay

Příspěvek od delay »

Já třeba nechápu, jak někdo může napsat... "Tu basu sem vybíral v Hamburgu v pěti různejch obchodech..." Pochopil bych 5 unikátních nástrojů na jedné prodejně, ale jak někdo může porovnávat identickej nástroj na 5-ti různejch místech nechápu... Možná to lze, ale pro mě je to těžko představitelné. Nicméně, kupavot nový nástroj a bejt tam třeb a5 kusů stejnejch, tak si vybírám. Stejně jako zeleninu v marketu že jo :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

rastis píše:mam uplne iny nazor, inu skusenost. s gitarami som dlhe roky robil. z jednej cinskej fabriky ak vyjde denne 1000 kusov (vymyslene cislo) Stratocasteru pre nejaku konkretnu znacku, tak bude medzi nimi minimalne 95% "rovnakost" - logicky - je to pasova vyroba, rovnaky material, rovnake spracovanie...

ak su v obchode medzi rovnakymi gitarami zasadne rozdiely, tak jedine v kvalite zostelovania a v tom, nakolko maju cerstve struny.
Praveze ne, jde treba o to zabrouseni prazcu nebo prave kvalitu toho spoje mezi krkem a telem. Ale tak to bychom tu mohli resit donekonecna :)

rastis

Příspěvek od rastis »

mal som v rukach 10tky gitar rovnakych modelov, ale nechce sa mi o tom polemizovat.

Lucas Ross

Re: Nejlevnější "kvalitní" elektrická kytara - Nák

Příspěvek od Lucas Ross »

delay píše:Ahoj, sháním nějakou levnější elektickou kytaru hlavně pro domácí nahrávání. Nelpím na značce ani na barvě, jde mi spíš o co nejvíc muziky za rozumnou cenu. Optimální cena tak kolem 5.000 - 7.000 Kč. Jako první mne napadl model Stratocaster by Squire, ale fakticky už deset let nevim v jaké kvalitě se dnes levné nástroje pohybují na trhu.

Díky za názory a rady.

Ahoj.

Koukni po Yamaha Pacifica.
Za ty penize je to super kytara, na vyssi modely hraje napr. Marcus Deml.
Je osazena jednim humbuckerem a dvema singlama.

http://www.musiccenter.cz/Yamaha-Pacifi ... e/:3:15868

delay

Příspěvek od delay »

Jo, na Pacificy jsme koukal...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Hele a co kytary Danelectro? Cetl jsem, ze jsou prej uplne skvely (v Music Store tusim)... http://kytary.cz/danelectro-elektricka- ... 91:0:0:1:0

Ja bych o ni vazne uvazoval, za tyhle penize... aspon bych ji zkusil, kdyz uz bych byl v kseftu...

peteness

Příspěvek od peteness »

rastis píše:ak sa Ti na tej gitare potom bude dobre hrat, kup si ju. .
Si taky myslim, ze idealni zpusob koupe levne kytary je nekam zajit, kde je vyber a vzit si tu ktera me nejak zaujme. Aspon trochu musi sedet do ruky, zvuk musi mit neco do sebe, pekna vzhledove. Neco jako laska na prvni pohled - aspon trochu, s ohledem na investovane penize. Vic bych vsadil na subjektivni stranku veci.

nemo

Příspěvek od nemo »

delay:
Ja vim, ze jsi rikal neco o averzi k LP, ale kdyz jsem byl v podobne situaci jako ty, tak jsem sel do tohohle a nelituju. Zpracovani vyborne, zvuk tlusty, ladi, snimace netreba menit. Po nekolika letech odesel akorat prepinac snimacu, ale to je detail. Doporucuju aspon zkusit.

Jinak starsi Squiery nebo japonske fendery ze zac. 90. let jsou super.

c9000

Příspěvek od c9000 »

Danelectro- super kytary nejvíc mě dostává ten retro design, tyhle věci připadají spoustě lidem jako nemoderní a ošklivé, mě se to strašně líbí :D

delay

Příspěvek od delay »

Tak Danelectro mám hodně rád, spíše tedy jejich design. Po zvukové stránce mě ta firma už moc neoslovuje... Tedy - vlastnil sem několik jejich retro pedálů a přítelkyně nechtěla abych je prodával, že sou moc krásný, ale zvukově průměr... Ty kytary jsou určitě inspirativní, nevím, jeslti duté tělo v této cenové je nějaká výhoda...

Všechno mi ztěžuje fakt, že již jednám s člověkem o koupi strata z 90. let (Squier), kterej je dost modifikovanej a za solidní cenu... takže v tomhle případě asi návštěva obchodu bude následovat později, abych se přesvědčil, co sem to vlastně koupil.

delay

Příspěvek od delay »

nemo píše:delay:
Jinak starsi Squiery nebo japonske fendery ze zac. 90. let jsou super.
Doufám. Japonskou mám basu a ten Squier snad neudělá ostudu. :!:

Odpovědět