Nejlevnější "kvalitní" elektrická kytara - Nákup

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

ještě mně napadá, mám vyzkoušenou Ibanez AEL10E-BK a použitelná je jak akusticky, tak elektricky. I ten EQ co tam je je použitelnej. Celkově má zvuk posazenej spíš zakulacenej na basostředech, výšky jen tak navrch ale krásně čitelný a je za levnej peníz.

delay

Příspěvek od delay »

kyvaa:
No, já nejprve uvažoval o Talmanovi (Ibanez), ale řikal sem si, že tenhle hybrid nedá ani klasickej elektor sound, ani akustickej - snímanej mikrofonem...
Ten typ jak jsi poslal mi připadá podobnej... Použitelný by to asi bylo, ale asi jako velkej kompromis ne?

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

no, já ji beru Behringrem B2 akusticky, a kombinuju to s tím, co vezme piezzo snímač, není to ideální, ale zvuk je potom spíš pevnej, perkusivní, není to ten klasicej bordelovej podmaz z rockovejch balad.

delay

Příspěvek od delay »

kyvaa píše:no, já ji beru Behringrem B2 akusticky, a kombinuju to s tím, co vezme piezzo snímač, není to ideální, ale zvuk je potom spíš pevnej, perkusivní, není to ten klasicej bordelovej podmaz z rockovejch balad.
Dobře, to chápu, ale to je akustickej zvuk přece. Akustiku budu řešit až v druhý fázi, do ní bych chtěl investovat mnohem víc. Mě teď jde o zvuk, kterej bude hodně efektovanej, čistej asi použiju výjmečně, zvlášť když sem bez aparátu...

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

tak to je pak jiná, ale co se toho týče, tak to jen s kvalitní el. kytarou stejně nepořešíš, řetězec ktara - kombo - mic - preamp - stejně neobejdeš, i když bude ten zvuk "efektovanej".

delay

Příspěvek od delay »

To se samozřejmě uvidí. Kytarovej aparát určitě pořizovat nebudu. Elektriku plánuju zapojit přes SansAmp Para Driver. Možná přes menšího basového Carvina, který má laditelnou hornu, ale to je fakt experiment... Ostatně, pochybuji, že každý nahrává poctivě z bedny mikrofonem... To je ideální stav, ale určitě to není nutnost k pořízení zajímavého a fungujícího zvuku.

Netuším, jak to bude znít, ale mělo by to být lepší než dělat z akustiky elektriku ne? Snad si stihnu před nákupem nějakou kajtru pučit.

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

hodně štěstí přeju, páč já když se dostanu do hudebnin, tak bych si nejradši taky udělal radost novým nástrojem, jak mladá v konfekci :)

Wohma

Příspěvek od Wohma »

delay píše:Tak Danelectro mám hodně rád, spíše tedy jejich design. Po zvukové stránce mě ta firma už moc neoslovuje... Tedy - vlastnil sem několik jejich retro pedálů a přítelkyně nechtěla abych je prodával, že sou moc krásný, ale zvukově průměr... Ty kytary jsou určitě inspirativní, nevím, jeslti duté tělo v této cenové je nějaká výhoda...

Všechno mi ztěžuje fakt, že již jednám s člověkem o koupi strata z 90. let (Squier), kterej je dost modifikovanej a za solidní cenu... takže v tomhle případě asi návštěva obchodu bude následovat později, abych se přesvědčil, co sem to vlastně koupil.
Kdyz uz je rec o pedalech, tak Danelectro Dan Echo je jeden z nejlepsich delayu, ktery mi prosly pod rukama... Ted teda shanim japonskej Boss DD-3, ale Dan Echo byl fakt dobrej. Skoda toho uchylnyho designu, ten mi moc nesedl :D

delay

Příspěvek od delay »

Jo, já měl jen Cool Cat a nějakej Distortion, už nevim přesně jakej... ňákej vínovej. Velký těžký kovový mrchy...

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:
nemo píše:delay:
Jinak starsi Squiery nebo japonske fendery ze zac. 90. let jsou super.
Doufám. Japonskou mám basu a ten Squier snad neudělá ostudu. :!:
japonsky Fender z 90tych a Squier z 90tych (Cina a Korea) je dost rozdiel teda ;)

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:...Kytarovej aparát určitě pořizovat nebudu. Elektriku plánuju zapojit přes SansAmp Para Driver. ..
potom mas fakt jedno, co si kupis a vyber si kludne podla farby alebo tvaru :)

delay

Příspěvek od delay »

rastis: Jo, asi jde víc o pocit... Ale zase je lepší mít za tu cenu "to nejlepší", apk se to případně snadněji prodá...

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:rastis: Jo, asi jde víc o pocit... Ale zase je lepší mít za tu cenu "to nejlepší", apk se to případně snadněji prodá...
stale sa bavime o kategorii 5-7 litrov ? ;)

daj viacej penazi a kup si japonsky Fender z 90tych. Strat / Tele mas za 400-500 dolarov, Jauguar / Jazzmaster za 600-700. to sa da a kludne cez ebay naslepo. ja som takto nedavno behal po obchodoch a skusal najlacnejsie basy a nakoniec som kupil stary japan Fender JB za rovnych 400 dolarov a nemohol som urobit lepsie !

delay

Příspěvek od delay »

Na tu cenu jak píšeš je těžký se dostat:
Tenhle vypadá hezky: http://cgi.ebay.com/Fender-Japan-54-RIS ... 240%3A1318

Dražší karasavec:
http://cgi.ebay.com/66-Fender-Jaguar-Re ... otohosting

Shrnuto... Za cenu, kterou jsi psal se mi spíš daří sehnat japonský Squiery, ale asi se budu držet při zemi, kdyby bylo potřeba tak zainvestuju více.

delay

Příspěvek od delay »

Co si myslíte o tomhle:
http://strat.yoe.cz/content/index.html
vs
Obrázek
Obrázek
Obrázek

?

Odpovědět