NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Ivo » 25 bře 2014 07:33

No ale v současné akci stojí Maschine + NI komplete uplně stejně jako samotný Maschine :)

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od monoque » 25 bře 2014 08:09

jeste bych zvazil Akai MPC Renaissance. Lepsi hw za ty penize(vcetne zvukovky,USB hubu atd.) Standalone i plugin sw. Updatey zdarma. Mam MPC, Maschine i Launchpady a s MPC se dela nejlip.

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od monoque » 25 bře 2014 08:11

Push je akai vyroba...

monoque
Příspěvky: 600
Registrován: 04 lis 2009 10:46

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od monoque » 25 bře 2014 08:14

S abl. me nej. bavi kombinace MPC + Launchpad mini(ten jde pripojit direct k ipadu, mimochodem a stoji prd.)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Ivo » 25 bře 2014 08:15

Monoque: díky moc za myšlenku, ještě je to samozřejmě otevřeno, mrknu na to ...

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Ivo » 25 bře 2014 09:34

Tak jsem na to koukal, konzultoval a díval se i na fora a vypadá že na uvod i pro rychlejší workflow pro neprofíka bude asi lepší ten Maschine.

Jediná otázka (a trochu problém) zůstává: NI9 se dodává s DVDčky (banky, instalace). Jak to ale vyřešit pro MacBook Pro, který nemá optickou mechaniku ? Já mám PC ve studiu. Dal by se udělat image tam a použít pak jako instalátor na Macu ? Jaký nejlépe program a formát pro to použít ?

Nebo fungovalo by k tomu třeba tohle ? http://www.euronics.cz/opticka-mechanik ... z/p283778/

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2014 10:05

Oxyygen píše:No diky tomu ze ma logic tak je ni komplete trosku noseni drivi do lesa
podla mna nie .. velmi dobre sa doplnaju ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2014 10:07

ivo : aj ta mechanika bude fungovat .. aj tie images .. images maju vyhodu , ze to potom instalujes naraz a nemusis vkladat media do mechaniky ..

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Ivo » 25 bře 2014 10:21

Ale jaký image nejlépe udělat aby to z pc na macu fungovalo bez problému ?


Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Ivo » 25 bře 2014 10:26

No ale já nemám žádného maca s optickou mechanikou, jenom PC

Uživatelský avatar
Stan
Příspěvky: 1936
Registrován: 27 dub 2013 15:26

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Stan » 25 bře 2014 12:01

Jen technická poznámka, instalace Kopmlete 9 trvá několik hodin je to opravdu PIA pokud si pamatuju tak mě to trvalo asi 8 hodin. Jinak externí DVD mechaniky dnes stojí pakatel a nebo si ji od někoho půjč. To bude asi nejistější a nejrychlejší řešení. Tvorba ID ti zabere taky nějaký čas. Ještě je tu další možnost koupit od NI přímo HD verzi K9 Ultimate, ale ta se neprodává v kombu s Maschine

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2014 12:07

ivo : mac by mal bez problemov otvarat ISO fajly .. cize na PC pouzi hocico , co vie ISO ..

stan : ved o tom hovorim .. z disku to trva tak hodinku ..

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od dendy » 25 bře 2014 12:17

Pytkin píše:
Oxyygen píše:No diky tomu ze ma logic tak je ni komplete trosku noseni drivi do lesa
podla mna nie .. velmi dobre sa doplnaju ..
jj kedze svojho casu som mal tiez Logic+ NI Komplete(8) tak toto jednoznacne podpisujem.. veci co su v Komplete chybaju v Logicu a naopak Logic ma kopu veci ktore chybaju v Komplete .. Logic+Komplete je uplne idealna symbioza na produkciu.. druha vec je ze podla mna pre decko na hranie je to asi ako dat zahradkarobi co ma 2 arovu zahradku strojovy park 15 traktorov :-)))

len tak pomimo - co mu kupis ked bude mat 18, vlastne studio a porse 911 ? :-) to len tak na zamyslenie .. u nas v rodine sa teraz tiez kupuje synovcovi co ma 7 rokov notebook za 350E (z druhej ruky, novy stal pred rokom cez 1000) a nie som uplne stotozneny s tym ze to je spravne rozhodnutie ... davat decku take drahe dary .. nie ze by osm na to nemal, ale z principu .. ale tak to uz je offtopic, to si kadzy musi zvazit sam

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21300
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: NI Maschine + NI9 nebo Ableton Push ? (pro synka)

Příspěvek od Pytkin » 25 bře 2014 12:28

ja som kupil 7 rocnemu synovy za vysvedcenie iMac za 400 EUR .. prislo mi to v poriadku ..

Odpovědět