NL 3 & G2 discontinued

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Greeny
Příspěvky: 51
Registrován: 10 srp 2006 12:02

Příspěvek od Greeny » 29 bře 2007 17:08

Takze vazeni, mam pro vas spatnou zpravu. Nedostupnost NL3 neni zpusobena RoHS ani jinym vnejsim cinitelem. Na Musikmesse jsem vyzpovidal cloveka z clavie a S NL3 je to tak, ze diky velkemu mnozstvi obvodu a oblibenych rotacnich enkoderu s ukazateli, byla jeho maloseriova vyroba velmi nakladna. Diky tomu byla porizovaci cena velmi vysoka, a prodeje nevlelke. Clavia pak NL3 zlevnila, v domneni, ze to prodejum pomuze, ale nestalo se tak. Tudiz byli nuceni vyrobu ukoncit, z duvodu naproste nerentabilnosti.
Poslednich cca 10kusu Nord racku a Nord leadu se pry jeste nachazi u jejich evropskych zastoupeni a je mozne je pres sales u Clavie objednat...
V priprave je nahrada "NordWave" ktera bude krome synthu umet pracovat i se samply, a bude mit vestavenou efektovou sekci. Mela by byt jeste letos, prototyp byl uz k videni na stanku. Bohuzel se ani u nej, nepocita s rotacnimi enkodery s indikaci, nebot jsou velmi drahe...
Je to smutny, jsem zvedav kam se vysplahaji ceny pouzitych NL3, ktere se tim padem dostavaji na pozici docela raritniho hardwaru...

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2667
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Příspěvek od bassline » 29 bře 2007 17:13

a pocul si ten nord wave? som sa o tom ich novom prduktne uz vcera zmienoval tu:

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php?t=5550

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 29 bře 2007 19:32

Greeny píše: Bohuzel se ani u nej, nepocita s rotacnimi enkodery s indikaci, nebot jsou velmi drahe...
Co je na nich drahého? Vždyť to cpe i Behringer do lowendu za pár korun.

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 29 bře 2007 19:43

tiez sa mi to nezda pri tej cene co stal NL3 novy bola cena tch encoderov imho skorej zanedbatelna polozka... to bude len zastieraci manever :) ktovie aka je skutocna pricina...

Greeny
Příspěvky: 51
Registrován: 10 srp 2006 12:02

Příspěvek od Greeny » 05 dub 2007 11:05

dendy píše:tiez sa mi to nezda pri tej cene co stal NL3 novy bola cena tch encoderov imho skorej zanedbatelna polozka... to bude len zastieraci manever :) ktovie aka je skutocna pricina...
ehm, behringer používa ve svých výrobcích odpad z výroby elektronických součástek :D Cspíše než součástky. Clavia je známá vysokou kvalitou a spolehlivostí poťáků, tudíž vysoce kvalitní a spolehlívé enkodery s indikací zřejmě stojí celkem dost peněz.
V behringer pultech mají taky hromadu faderů a nikoho nepřekvapí, že allen heathy s penny&gilles fadery stojí 10x tolik... A tvrdit že je fader jako fader, se snad neodváží nikdo...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 dub 2007 11:31

ok, teraz sa ale nebavime o nejakych trapnych faderoch do zlych DJ-mixov .. bavime sa o encoderoch ktore ovladaju digitalny obvod cize tam nejake praskanie a podobne veci nehrozi.. BCR2000 mam celkom masivne ho pouzivam a encodery v nom su kvalitne ... dost nemam rad tieto pozy "z principu zvozit vsetko co je od behringera" - to je bullshit, behringer spravil aj par dobrych veci.. BCR2000 patri rozhodne medzi ne ... ked moze Uli dat do kontrolera za 5400 SK 32 v celku kvalitnych (mam ho uz rok, pouzivam ho dost a ziadny problem) encoderov tak potom mi to ako dovod zasvatenia produkcie NL3 koli "nerentabilnosti" pride ako dost trapna vyhovorka ...

Greeny
Příspěvky: 51
Registrován: 10 srp 2006 12:02

Příspěvek od Greeny » 05 dub 2007 11:39

hmm, VCA fadery take neprochazi zadny zvukovy signal, a presto se pouzivaji kvalitni, takze v tom zakopany pes nebude. Zkus treba do Clavie napsat, a poradit jim :)
S tim, ze BCR je celkem povedeny vyrobek bych i souhlasil, zrejme prave proto, ze skrz nej zadny zvukovy signal neprochazi :D

..nechme ale behringer behringerem, RIP NL3...

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 12766
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Příspěvek od dendy » 05 dub 2007 11:47

encodermi v NL3 tiez ziadny signal neprechadza - principialne je to len cotrol surface pre chip (chipy) v ktorych bezi SW ...

osobne si myslim ze NL3 stopli preto, aby vytvorili vakuum na trhu a aby sa potom lepsie predavalo NordWave ... ja sa inak k NordWave staviam dost skepticky - az na moznost nahrat si cez usb vlastne wav do oscilatorov si myslim ze to bude mat presne tie iste algoritmy na filtre a ostatne veci ktore su implementovane v G2 ... takze v podstate len stara vec s par vylepseniami zabalena do novej krabice a urcite bude predavana za astronomicku sumu ...

btw. ta vyhovorka s encodermi sa tyka len NL3 alebo teda stopli aj G2 ?? a co G2 Engine, tam sa uz moc nemaju na co vyhovorit :)

Odpovědět