Nova akusticka kytara do kapely

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

Fova, len moje skusenosti, akusticky nastroj Fender by som nekupoval, urcite legendarna znacka, ale v inej oblasti,
mal som v rukach semiakusticku Yamahu, model neviem stala nejakych 15litrov a nepacila sa mi vobec, strasne umela, umely zvuk...
Epihone som mal, hralo sa mi nan zle, tvrdy a neohrabany nastroj... kazdopadne to nezobecnujem... vsetko v tejto cene to bude Azia, ale Cort sa ani inak netvari, je to korejska firma, a akusticke nastroje vyraba naozaj slusne, firemnymi hracmi su tusim aj Corrs, ich gitary urcite 15-20 tisic nestoja, ale o niecom to aspon pocitovo vypovedat moze, nespekuluj na fore a tahaj do obchodu :)

fova

Příspěvek od fova »

Diky za info

Jak jsem psal, chci mit nejdriv nejake tipy a rady a pak jit teprve do obchodu.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Tak na zivy hrani teda Martinu urcite ne. Navic modely od Martin s elektrikou jsou strasne drahy ale to by se taky dalo resit.Corty na ktere jsem mel moznost hrat, zneli vcelku kovove nebo spis plechove a to obvzlast potom kdyz jsem pred tim hral na Martin. Cort ma ale nejakou radu nebo odnoz PalWood nebo Parkwood nebo jak se to presne jmenuje a to znelo mnohem prijatelneji. Vsechny zminovane kytary jsou k odzkouseni v Guitarparku na Jungmannaku v Praze. Byl jsem tam nekolikrat (dnes naposled) a vzdy me tam ochotne nechali ty kytary zkouset a kombinovat.

fova

Příspěvek od fova »

Plechovy zvuk nesnasim. Muzes mi ten model najit? Nic takoveho na jejich webu nevidim:

http://www.cort.co.kr/english/products/ ... =Acoustics

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Clovece nevidim to ani na strankach Guitarparku ale maj to normalne v prodejne. Zkusim to nejak vygoogleovat.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

http://en.woodbrass.com/CORT+PARKWOOD+S ... G+INCLUDED
http://www.cort.co.kr/english/util/newsView.asp?id=66

Napriklad. Ale ty v guitarparku vypadaj jionak. Neni tam ten napis Cort. Uz jenom ParkWood. Ty mi prisli tak nejak v celku pouzitelny. Ale toto je fakt vec vkusu. :wink:

fova

Příspěvek od fova »

Kamarad ma tuhle kytaru:

Obrázek

Yamaha APX 10.

Mam ji hodne naposlouchanou - dobre ji znam. Ma takovy sladoucky zvuk s cinkavymi a mirne plechovymi vyskami a mene basy. On ji pouziva jako solovou kytaru a zni moc dobre. Prijde mi jako velmi dobry nastroj na nahravani soloveho hrani ve studiu.

Nevim ale, jak by sedla do toho naseho bandu, protoze tam ta kytara rozhodne nebude jako solova :wink:
Naposledy upravil(a) fova dne 08 led 2008 23:50, celkem upraveno 3 x.

fova

Příspěvek od fova »

120BPM a mohl bys mi nejak popsat jeji zvuk? Tahle me zajima.

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Fovo ty co jsem ja videl a nektere z nich zkousel byly trochu jine. Jak rikam nebyl tam ten napis Cort ale ten prodavac mi rekl, ze je to model nebo nejaka divize Cort. Teck ParkWoodu bylo vic a pripadali mi, ze zneji vyrovnaneji nez Corty bezne. Ty mi prisli hodne plechove. Ja mam treba Furch ale ovation typ, ktery se uz nevyrabi a ten je hodne natlacenej v basech a vejskach ale jakoby zas nema stredy. Ty ParkWoody nemeli nic zbytecne navic byly vcelku vyvazene. Alle jaky to byl model . . ? :roll:

Sorry

fova

Příspěvek od fova »

Ja bych potreboval, aby u ni nedunely basy, ale zase aby ji uplne nechybely.
Na stredech musi byt mohutna, aby se probila pres ty ostatni nastroje a mohla udavat rytmus. Na vyskach by mela byt cinkavejsi, ne utlumena a tupa - to je nuda. Ale rozhodne nesmi byt plechova.
Myslis, ze ten Cort by toto splnoval?
A ma uzsi krk? Ta holka nechce hrat na sirsi krk.

Ovation znam a to by asi nebylo to prave pro nas.

PiKey
Profesionál

Příspěvek od PiKey »

... no yo hosi, lenze plechove, sladoucke atd... to uz su take fasa kategorie, pod ktorymi si kazdy vojin kefas predstavi nieco ine, ze ano.
podla mna zas zneju yamahy z tejto cenovej a little bit hajzlovo, cize plechovo a tak mozeme pokracovat donekonecna
napriklad furch si nemoze vynachvalit kamarat co cely zivot konzumuje iba country, tak si potom vyber :)
a naviac na zvuk gitary ma podstatny vplyv styl a zdatnost hrania, ci prsty, nechty, trsatko (a este jeho neviem kolko odnozi tvrdosti)
....

fova

Příspěvek od fova »

:-)

Ja jsem jednoho Furcha doma nahraval a s tim bych se asi do kapely spokojil. No zatim je to jeden z kandidatu.

Jinak naprosto souhlasim s tim, ze hodne dela styl hry, trsatka, atp. To pak ta kytara u jineho cloveka zni uplne jinak.

delay

Příspěvek od delay »

Rieger Kloss už nikdy...

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

Ja bych se taky primlouval za Furcha. Jinak prave Ovation ma tenkej krk. Na krk tech ParkWoodu si bohuzel nevzpominam. A ja uz mam konecne doma Martin D-28. :lol: :lol: :lol:

delay

Příspěvek od delay »

Já po Novém roce chtěl taky kupovat akustiku, možná to dopadne, možná ne, nicméně se tak rozkoukávám. Mám představu okolo 30.000 Kč, ale může to být i méně :-). Ze značek jsou mi sympatičtí TAYLOR a GUILD, nicméně, když už si tady v ČR na ně budu moci zahrát, tak mívaj vždy jedinej kus od danýho typu, takže výběr dost omezenej... a kupovat nástroj naslepo už vůbec nehrozí... Na toho Furcha jsem myslel taky, bude to prostě těžký rozhodnutí...

Odpovědět