Nova TB-303 BASSLINE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

ekeaze píše: ....ma ten Acodlab ukladani presetu do pameti?

Je dik, docela dulezita otazka. Myslel jsem, ze je to u ACIDLAB samozrejmost. V manualu o tom nic konkretniho nepisou. Musim jim napsat. A uvidim. Jinak to ma paterny, tak jestli se neda ulozit zvuk ke konkretnimu paternu a ty prepinat jako programy a doufam, ze se da ten interni sequencer vypnout.....
To bych rek ze urcite nema. Maximalne si bude pamatovat noty ze sequenceru. Kdyby to melo pameti nato co clovek na potacich nakrouti, melo by to dost pravdepodobne i rizeni potaku Cutoff,Res,Env.. pres midi pomoci controleru. Napr Syntecno TEEBEE nebo Doepfer MS-404 tohle rizeni parametru presm midi controlery umoznuji, coz by treba pro mne pri rozhodovani co koupit bylo maximalne dulezity a smerodatny.

Obrázek
.

Tudy

Příspěvek od Tudy »

eGen píše: The NEXT (Staton) SpaceBass 3.3 a SuperBass 4.4
Obrázek
Obrázek
Takže jestli to dobře chňápu, tak SpaceBass 3.3 je MB33 a SuperBass 4.4 je MB33II.

Vnitřek SuperBassu 4.4 mám doma nafocený, tak pokud má někdo MB33II, nebo Terratec Sine, můžem ty střeva srovnat.
(Mám holt takovou zvláštní úchylku, že když koupím nástroj, musím se podívat, kolik trpaslíčků ho pohání :P )

peteness

Příspěvek od peteness »

Lidi, co se snažíte o goa/psy, poslechněte si tohle : http://217.160.71.18/f/age/age1cd037t1.m3u
http://217.160.71.18/f/age/age1cd037h1.ram

To je to co se mi na goa/psy líbí. Tahle basa musí škubat i se sedmdesátiletým dědkem. Vypadá, že zbytek tracku je dělaný v pluginech nebo reasonu, ale basa je jasná. Obětujte proboha ty 2-3 litry na koupi něčeho tady z té nabídky výše a nesnažte se furt dělat basu v softu. Zní to hrozně. Zbytečně degradujede docela povedené tracky. !!!

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Nevite nekdo jaky ma ROLAND TB 303 specifikace? Slysel jsem ze ma jen 16 paternu (to je strasne malo).... Umi prijimat i midi noty, nebo to umi jen devil fish. Dik

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

ekeaze píše:Nevite nekdo jaky ma ROLAND TB 303 specifikace? Slysel jsem ze ma jen 16 paternu (to je strasne malo).... Umi prijimat i midi noty, nebo to umi jen devil fish. Dik
TB-303 ma uzavrenej sequencer nemuzes s notama ven ani dovnitr. MIDI komunikaci umoznuji jen nektery modifikace, napr od sonic solutions apod,
DevilFish umoznuje rizeni TB-303 pres stary rozhrani CV/GATE. DevilFish je ale cenenej hlave pro modifikace a upravy moznosti zvuku. Obrázek

Tady jsou specifikace originalni TB-303 :

Ram chips: Nec's �PD-444C CMOS RAM, 1024 x 4 Bit Static.
CPU type: Nec's �PD-650C-133, 4-bit microcomputer. (133=Roland's ID internal firmware Rom code).
Dimensions: 300 mm (width)x148 mm (Depth)x55 mm (Height).
Weight: 1 Kg
Sound range: 3 Octaves (4 octaves in a TRACK).
Tone control: Cutoff Frequency, Resonance, Envelope Modulation, Decay, Accent, Waveform (Saw/Square).
Tuning control: +- 500 overcents.
Tempo control: 40 to 300 BPM.
Memory: 64 measures x 7 TRACKS (256 measures maximum). Memory backup.
Output: Main (Regular Jack, Impedance 10Kohm) - Headphones (Stereo Jack, Impedance 8ohm-30ohm).
CV/GATE Out: Mini-Jacks (CV: [= +1V | - +5V], 1 volt/octave / GATE: [OFF 0V | ON +12V]).
Sync24: Din connector. Synchronizable with TR-606, CR-8000, NOVATION DRUMSTATION, ...
Mix in: Regular Jack, Impedance 100Kohm. Output level 1:1.
Power supply: Battery - 6V (1.5V x 4). AC adaptator 9V. Current drain : min 80mA, max 120mA.
Accessories: Soft Case.

Tenhle link by te moh zajimat, pokud TB-303 je to co te jak vidim opravdu hodne zajima:) najdes tam vsechno o TB-303: http://www.tb-303.org/

.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

ECSON WALDES píše: TB-303 ma uzavrenej sequencer nemuzes s notama ven ani dovnitr. MIDI komunikaci umoznuji jen nektery modifikace, napr od sonic solutions apod,
DevilFish umoznuje rizeni TB-303 pres stary rozhrani CV/GATE. DevilFish je ale cenenej hlave pro modifikace a upravy moznosti zvuku.
Dik. Devil fish ma modifikaci : MIDI In for the Devil Fish modified TB-303
http://www.firstpr.com.au/rwi/dfish/midi/ , ale je to trochu drahy.

Rad bych neco poridil, ale neni to zadna sranda. Tech rolandu je v bazarech celkem dost, ale bez devil fish modifikace to asi nema cenu. Navic to muzu koupit ve spatnym stavu a to bych byl nasranej. A colny jako syntecno tech moc neni.... Future retro dela revolution, ale to se mi fakt nelibi. No fakt tedy nevim.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jentak mimochodem - stejne to asi moc lidi nezaujme - ReBirth is free :)
teda uz bylo na case - myslim, ze za posledni rok prodali tak jeden maximalne dva kusy :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

biscuit píše:jentak mimochodem - stejne to asi moc lidi nezaujme - ReBirth is free :)
teda uz bylo na case - myslim, ze za posledni rok prodali tak jeden maximalne dva kusy :)
Hehe me se acid libi a srovnavat rebirth s rolandem tb-303 to teda nevim . Navic co tak koukam po bazarech tak se roland prodava vyborne a to stoji cca 800 - 1000 dolaru. Tak ze to nejaky lidi urcite zajima.
Jedinej 303 plugin co se mi jaks taks libi je Bassline od Audiorealism.

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Tak jsem nakonec koupil Nordl Rack 3 a udelal jsem uplne nejlip.
Nejenom ze z toho jde uplne vybornej ACID, ale jde z toho plno jinejch skvelejch zvuku a hlavne FM zvuky jsou dokonaly. S Virusem C se nord 3 krasne doplnuje, je to co jsem porad hledal. Doporucuju.... :mrgreen:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ekeaze: ja to jako prave myslel, ze rebirth nikoho asi moc nezaujme a ze rebirthu se prodalo jeden :mrgreen: posvatne 303 jsem se neopovazil dotknout :)

FFoxX

Příspěvek od FFoxX »

A co byste řekli třeba na acidy z Yamahy EX5 ? Já jsem teda docela spokojenej, zatim sem nenašel VSTi kterej by se jí vyrovnal. Tak maximálně Z3TA+ se trocu blíží.

eGen

Příspěvek od eGen »

EX5 ? jako ROM wav pustenej pres filtr? Nebo to ma nejaky DSP Oscilatory jako AN1X ? :J

FFoxX

Příspěvek od FFoxX »

eGen: EX5 má jeden DSP přidělenej napevno pro rompler/sampler (128 hlasů) a druhej DSP universální buď pro VL syntézu (1 hlas, totožný s VL70m) nebo fyzikálně modelovanej analog (AN, 2 hlasy), nebo polyfonní efektovou jednotku (FDSP, 16 hlasů), anebo pro insert efekty. Měl jsem na mysli ten AN program, kterej má např. parametr Feedback kterej sem nikde jinde neviděl a pomocí kterýho se dá celej syn?ák zavazbit tak, že to zhutní basy a změní chování filtru (ovlivňuje resonanci nezávisle na nastavení parametru Resonance). Filtry tam maj hodně kvalitní a ostrou ale zároveň měkou resonanci, né že to vytáhne celý pásmo jako na samplerech nebo rádoby virtual analog syntech. Oscilátory to má DSPčkový s tim že si můžeš hned na začátku nastavit ostrost vlny, samozřejmě to umí i PWM, Sync, Ring, Noise a jednoduchou FM.

eGen

Příspěvek od eGen »

FFoxX píše:eGen: EX5 má jeden DSP pøidìlenej napevno pro rompler/sampler (128 hlasù) a druhej DSP universální buï pro VL syntézu (1 hlas, totožný s VL70m) nebo fyzikálnì modelovanej analog (AN, 2 hlasy), nebo polyfonní efektovou jednotku (FDSP, 16 hlasù), anebo pro insert efekty. Mìl jsem na mysli ten AN program, kterej má napø. parametr Feedback kterej sem nikde jinde nevidìl a pomocí kterýho se dá celej syn?ák zavazbit tak, že to zhutní basy a zmìní chování filtru (ovlivòuje resonanci nezávisle na nastavení parametru Resonance). Filtry tam maj hodnì kvalitní a ostrou ale zároveò mìkou resonanci, né že to vytáhne celý pásmo jako na samplerech nebo rádoby virtual analog syntech. Oscilátory to má DSPèkový s tim že si mùžeš hned na zaèátku nastavit ostrost vlny, samozøejmì to umí i PWM, Sync, Ring, Noise a jednoduchou FM.
Jo jestli to jede jako AN1X tak to je dobrej acid stroj.
Jinak FEEDBACK pro OSCILATOR ma i KORG PROPHECY a na basovy zvuky to je vytecna fce.

Odpovědět