ECSON WALDES píše:1.. Pokud chces zvuk TB-303, nepouzivej SubOscilator - slysim ho tam.
2.. Pokud chces obdelnik alá TB-303 - musis posunout stridu obdelniku o 5% tak aby neznela jako 100 cistej obdelnik coz je tvuj pripad - ktomu pouzij potenciometr PW. Original TB-303 ma obdelnik "šoupnutej" na stranu.
3.. K simulaci TB-303 pouzivej funkci SLIDE a ACCENT, v ukazce jsi ji nepouzil.
4.. MAM MB33MKII ma srandovni filtr, navic ma zcela jinou vazbu na ADSR (Decay) a spatne nastavenou reakci VCF na ENV modulaci +Accent.
5.. Spatne nastavena interni VCA ADSR kterou nelze editovat.
6.. dej si pozor na delku not, moc dulezity pro charakter TB-303!! - jeji original sequencer dela kratky intervaly.
7.. Pri nastaveni Resonance na maximum a preladovani od zavreni nahoru se ve 30% ozve houkava boule a pri otoceni potenciometru nad 70% se resonance uplne ztrati a zustane jen sucha chraptiva barva oscilatoru. Clovek by ocekaval typickej 303 hvizdot, ale vtom MAM propadna maximalne...
Snad se na mne nezlobis:) ale MAM neni moc dobrej, proste to hraje tak napul. Samozrejme muzeme argumentovat ze to nemusi clovek mit primo na emulaci 303 zvuku, ok, ale bohuzel i na jiny bass/lead linky to zni vetsinou docela nudne. Argumentem muze byt jedine ta malinka cena kolem 2000 Kc z Ebay:)
Ahoj Jirko,
dík moc za názory i za rady
Musím se přiznat, že mě samotný zvuk TB303 až tak totálně nebere, a ani tak se nepídím po tom, ji co nejlépe napodobit (prostě jsem chtěl analogový bass synth na stejné bázi a ten mám). Ty zvuky, které z toho dostanu mi rozšiřují zvukové spektrum a inspiruje mě to k netradičnímu využití v kytarové muzice (a taky mám rád plechový mašiny).
Tu ukázku jsem dělal částečně podle Petenessovy ukázky, aby se to dalo srovnat, takže jsem schválně nevyužíval autoslide. Paradoxně mi přijde, že bez suboscilátoru by to bylo dost o ničem, ale jak píšu, já nepotřebuji tradiční technozvuk TB303.
Jinak na MB33II mě docela baví práce s distortionem a rozladěním obdelníku (Env PWM), no a právě ten suboscilátor tomu dodává koule
Ještě jednou dík
PS: mám pocit, že ten hvízdot při vyhulené resonanci to právě umí (kousek ikdyž ne v extremní hodnotě jsem v té ukázce udělal)