Nova TB-303 BASSLINE

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Odpovědět
dendy

Příspěvek od dendy »

peteness píše:Dendy: doufam, ze se nebudem hadat jak dva b***** . Ja napsal, ze v softu zatim neudelam zvuk co v hw. Za tim si stojim. Nevim proc sem pises o nejake holce a ze lidi se mohli dosrat. Mam svuj rozum a svoje usi.
Takovych pribehu o davovym silenstvi muzu sypat z rukavu mraky. Hral jsem v 18-ti v technotrash kapele a vim co lidi delaji a jeden byl kvuli me schopny zmlatit policajta!
dobre ok :)) ved hadat sa nechcem to urcite ee...

peteness

Příspěvek od peteness »

Supr, tomu rikam uroven :wink:

Tudy

Příspěvek od Tudy »

ECSON WALDES píše:1.. Pokud chces zvuk TB-303, nepouzivej SubOscilator - slysim ho tam.
2.. Pokud chces obdelnik alá TB-303 - musis posunout stridu obdelniku o 5% tak aby neznela jako 100 cistej obdelnik coz je tvuj pripad - ktomu pouzij potenciometr PW. Original TB-303 ma obdelnik "šoupnutej" na stranu.
3.. K simulaci TB-303 pouzivej funkci SLIDE a ACCENT, v ukazce jsi ji nepouzil.
4.. MAM MB33MKII ma srandovni filtr, navic ma zcela jinou vazbu na ADSR (Decay) a spatne nastavenou reakci VCF na ENV modulaci +Accent.
5.. Spatne nastavena interni VCA ADSR kterou nelze editovat.
6.. dej si pozor na delku not, moc dulezity pro charakter TB-303!! - jeji original sequencer dela kratky intervaly.
7.. Pri nastaveni Resonance na maximum a preladovani od zavreni nahoru se ve 30% ozve houkava boule a pri otoceni potenciometru nad 70% se resonance uplne ztrati a zustane jen sucha chraptiva barva oscilatoru. Clovek by ocekaval typickej 303 hvizdot, ale vtom MAM propadna maximalne...
Snad se na mne nezlobis:) ale MAM neni moc dobrej, proste to hraje tak napul. Samozrejme muzeme argumentovat ze to nemusi clovek mit primo na emulaci 303 zvuku, ok, ale bohuzel i na jiny bass/lead linky to zni vetsinou docela nudne. Argumentem muze byt jedine ta malinka cena kolem 2000 Kc z Ebay:)
Ahoj Jirko,
dík moc za názory i za rady :lol:
Musím se přiznat, že mě samotný zvuk TB303 až tak totálně nebere, a ani tak se nepídím po tom, ji co nejlépe napodobit (prostě jsem chtěl analogový bass synth na stejné bázi a ten mám). Ty zvuky, které z toho dostanu mi rozšiřují zvukové spektrum a inspiruje mě to k netradičnímu využití v kytarové muzice (a taky mám rád plechový mašiny).
Tu ukázku jsem dělal částečně podle Petenessovy ukázky, aby se to dalo srovnat, takže jsem schválně nevyužíval autoslide. Paradoxně mi přijde, že bez suboscilátoru by to bylo dost o ničem, ale jak píšu, já nepotřebuji tradiční technozvuk TB303.
Jinak na MB33II mě docela baví práce s distortionem a rozladěním obdelníku (Env PWM), no a právě ten suboscilátor tomu dodává koule 8)
Ještě jednou dík

PS: mám pocit, že ten hvízdot při vyhulené resonanci to právě umí (kousek ikdyž ne v extremní hodnotě jsem v té ukázce udělal)

peteness

Příspěvek od peteness »

autoslide muzem taky nekdy zverejnit jako samply. na tom Freebasu to je krasa! opravdu :-)

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Čau Peteness:)
Jsem za!
Teď makám na naší nové desce, ale jak bude chvilka, něco vyrobím a pošlu ti MID, abychom to pustili na stejných notách.
Nebo pokud budeš rychlejší (což by neměl být problém:-) , urob něco ty a hoď mi MID na mail.
Samozřejmě by se porovnání mohli zúčastnit i další BASSmaniaci...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

peteness

Příspěvek od peteness »

Tudy: v pohode. Spechat s tim nemusis. Jak vidis, je to na Tobě. Pak to kdyztak posli i s Tvym audiem a dam to na web k ostatnim ukazkam. :)

dendy

Příspěvek od dendy »

inac len tak na okraj este ma napadlo, moj milasssek v obrazoch :

http://www.dendy.sk/foto1.jpg (vnutornosti)
http://www.dendy.sk/foto2.jpg
http://www.dendy.sk/foto3.jpg

z vonka to moc esteticky nevyzera ja viem :) nuz nie som moc sikovny co sa tyka vyrabania CASE :))

peteness

Příspěvek od peteness »

tady na te tmave fotce pekne vynikla iluminacni fasada freebasu

[left]http://www.tomaslynx.com/303/FB.JPG[/left]

eGen

Příspěvek od eGen »

Kdyz uz to vidim: Co freebass vs. Pulse ? Tedy jestli to je fotka od tebe :)
Myslim kdyz na PUlse udeleas alá T303 patch ..

kora

Příspěvek od kora »

eGen píše:Kdyz uz to vidim: Co freebass vs. Pulse ? Tedy jestli to je fotka od tebe :)
Myslim kdyz na PUlse udeleas alá T303 patch ..
Nesrovnatelne .... Pulse udela lepsi zvuk ...

peteness

Příspěvek od peteness »

eGen: rozdil mezi Pulse a FB je tak jemnozrnna zalezitost, ze se skoro bojim o tom psat (v situaci kdy kousek vys se vedly spory o tom co je dobry zvuk - hw. vs sw.). Na basu do fullon se mi vic libi FB, protoze pri tom jak to ma tlusty zvuk je to zaroven i taknejak cistejsi nez Pulse. Je mozny, ze treba s Pulse jenom neumim delat. Kdyz porovnam na stejnou basu Pulse s Terratec Sine MB II, tak z toho naopak vysel lip Pulse.....fakt tezko popisovat, to se asi musi slyset. Pulse je maximalni tlustota, ale i kdyz dam release na 0, tak se za nim tahne mensi dozvuk, ktery u goatrance basy muze vadit. Je klidne mozne, ze to Pulse takhle ma schvalne a u jinych stylu je to plus. Celkove jako synt je Pulse samozrejme mnohem pouzitelnejsi a kreativnejsi.

Jestli ale nekdo dela basu ve VST bassyntu z Cubase a je s ni spokojen, tak ho tohle nemusi trapit (neberte to nikdo osobne).

peteness

Příspěvek od peteness »

Tezko to ale muzu porovnat s original TB303. Zatim mi slo s tema klonama jenom o specificky druh basy a ten FB to myslim vyresil. I kdyz momentalne se vic zajimam o progressive nez o psy. Fotka je vlastni - jeste je tam dost mista, mozna neco dalsiho najdu pod stromkem :-)

eGen

Příspěvek od eGen »

Pulse je spis quasi Moog. I co do struktury.

Nevidel ste nekdo nejaky plany na modifikace toho FreeBass/MB33/.../xxx konceptu? Mi nerikejte zeby se nenaslo jak tyhle masinky modifikovat ! Stacil by mi potacek na attack, hned by se dalo delat kvakadlo. Nebo nejaky jiny taveni zeleza .. ja uz mam po zaruce a v ty krabici je docela misto ...

eGen

Příspěvek od eGen »

A jeste jedna vec, zkusil bych rozebrat MB33II a kdyby se nasel odvazlivec co ma tenhle OEM koncept od jine firmy, a udelal to sam, tak bychom mohli porovnat jestli jsou i streva totozna 1:1 ...

eGen

Příspěvek od eGen »

Taze kolik tech MAM vlastne bylo ?
Jestli vite jeste o nejakem, tak se nestydte a prdnete sem odkaz/obr
Podle obrazku poznate co je MkI a co MKII.

Zde najdete kompletni srovnani MkI a MkII v nemeckem jazyce i s audio ukazkami.

Tady je test MB33 I v nemeckem jazyce

MAM MB33 dve barevne modifikace primo od MAM

Obrázek
Obrázek

MAM MB33 MkII

Obrázek

The F.A.T. FreeBass 383 limitovana 100kusa edice
Obrázek

The NEXT (Staton) SpaceBass 3.3 a SpaceBass 4.4
Obrázek
Obrázek

http://www.hollywooddj.com/spac33sup44a.html