Oddelovaci trafo - pracka site

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 03 zář 2007 08:03

To na těch chladičích na obrázku síťové pračky od Accuphase nejsou filtry, ale plně symetrický zesilovač. Porovnává se tam výstupní síťové napětí, zvlnění a průběh s ideální křivkou z interního generátoru perfektní sinusovky a přes tenhle zesilovač se pak dodává na další vinutí oddělovacího trafa rozdílový signál. Výsledkem je přesná sinusovka daného kmitočtu síťového napětí. Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 03 zář 2007 08:32

Ahoj Saly, díky za vysvětlení. Taky mi moc nebylo jasný, co to všechno umí a proč tolik aktivních prvků.

PS: Jsem rád, že jsi se aktivně zapojil na EZONE :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 zář 2007 11:50

Saly píše:Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......
Takovy ty krabky Furman a spol., ty delaji co ? Jsou to jenom filtry ? Nevi to nekdo ?

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 zář 2007 12:40

A ja si myslel ze panove z accuprase to nejdriv usmerni a pak narezou dle potreby. Kazdopadne si myslim ze na perfektni sinusovce to nestoji ani nepada.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 zář 2007 13:09

nunu píše:A ja si myslel ze panove z accuprase to nejdriv usmerni a pak narezou dle potreby. Kazdopadne si myslim ze na perfektni sinusovce to nestoji ani nepada.
stoji a pada... jedine sinusovku ide totiz po usmerneni filtrovat tak aby tam nezostali neprijemne vf artefakty. usmernenim pily alebo sqare dostanes spustu sajrajtu ktory sa potom prejavi na nf vystupe ako sum

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 03 zář 2007 13:11

Kermitak píše:
Saly píše:Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......
Takovy ty krabky Furman a spol., ty delaji co ? Jsou to jenom filtry ? Nevi to nekdo ?
furman robi presne hento... generuje peknu sinusku

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 03 zář 2007 13:17

Furman tam má kromě filtrů a osvětlení racku mám dojem ještě nějaké triakové spínání na odbočkách autotrafa, takže to skokově dorovnává napětí, když je napětí moc nahoře nebo dole od normálu. V podstatě jsou to stabilizátory s filtrama. Ale ruku do ohně za to nedám, to se mi jen tak nějak doneslo.......

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 03 zář 2007 13:20

Tudy: já jsem si musel napřed přečíst celou ezone, abych tady neplácal něco, co už každej dávno ví..... 8)

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 zář 2007 13:53

A jaký konkrétní typ Furmana to je ?

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 03 zář 2007 14:17

Teď na to koukám, řek bych že AR série:

The AR-15 II circuitry monitors the incoming line voltage with each cycle, comparing it to an extremely precise voltage reference, accurate to ?0.15%. If a voltage fluctuation requires that a different tap be selected, the new tap is switched electronically at the zero-crossing, to avoid distorting the AC waveform.

více na:

http://www.furmansound.com/product.php? ... d=AR-15_II

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Příspěvek od Ivo » 03 zář 2007 14:25

Saly píše:Teď na to koukám, řek bych že AR série:

The AR-15 II circuitry monitors the incoming line voltage with each cycle, comparing it to an extremely precise voltage reference, accurate to ?0.15%. If a voltage fluctuation requires that a different tap be selected, the new tap is switched electronically at the zero-crossing, to avoid distorting the AC waveform.

více na:

http://www.furmansound.com/product.php? ... d=AR-15_II
Ale to asi zároveň nefunguje jako oddělovací trafo ?

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Příspěvek od Saly » 03 zář 2007 14:35

To nevím, může to být udělaný jako regulační transformátor s jedním vinutím a odbočkama anebo oddělovací trafo s odbočkama na sekundáru. Jak to mají pořešený se chce zeptat přímo u nich, nebo tady někde v obchodě kde to mají, zahlídl jsem to v a-znastroje.cz.......

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 zář 2007 18:51

v tom furmanovi asi oddelovaci trafo nebude,soudim jestlize vystupni proud muze byt 15A, coz je pri 230V cca 3,5kVA tak ta krabicka je na to moc mala.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 zář 2007 18:55

Hlavne v ty krabici je jenom jeden malej tistak asi 10x15cm, proto k tomu nejak nemam duveru ;)

nunu
Příspěvky: 1559
Registrován: 23 úno 2003 18:56

Příspěvek od nunu » 03 zář 2007 18:59

hmmmm,jeden tistak 10x15 ???sezente to nekdo na mrknuti dovnitr -))))

Odpovědět