Oddelovaci trafo - pracka site

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Saly

Příspěvek od Saly »

To na těch chladičích na obrázku síťové pračky od Accuphase nejsou filtry, ale plně symetrický zesilovač. Porovnává se tam výstupní síťové napětí, zvlnění a průběh s ideální křivkou z interního generátoru perfektní sinusovky a přes tenhle zesilovač se pak dodává na další vinutí oddělovacího trafa rozdílový signál. Výsledkem je přesná sinusovka daného kmitočtu síťového napětí. Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Ahoj Saly, díky za vysvětlení. Taky mi moc nebylo jasný, co to všechno umí a proč tolik aktivních prvků.

PS: Jsem rád, že jsi se aktivně zapojil na EZONE :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Saly píše:Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......
Takovy ty krabky Furman a spol., ty delaji co ? Jsou to jenom filtry ? Nevi to nekdo ?

nunu

Příspěvek od nunu »

A ja si myslel ze panove z accuprase to nejdriv usmerni a pak narezou dle potreby. Kazdopadne si myslim ze na perfektni sinusovce to nestoji ani nepada.

kexik

Příspěvek od kexik »

nunu píše:A ja si myslel ze panove z accuprase to nejdriv usmerni a pak narezou dle potreby. Kazdopadne si myslim ze na perfektni sinusovce to nestoji ani nepada.
stoji a pada... jedine sinusovku ide totiz po usmerneni filtrovat tak aby tam nezostali neprijemne vf artefakty. usmernenim pily alebo sqare dostanes spustu sajrajtu ktory sa potom prejavi na nf vystupe ako sum

kexik

Příspěvek od kexik »

Kermitak píše:
Saly píše:Filtry jsou jen filtry co ořežou vysokofrekvenční rušení, tohle celkově rekonstruuje síťové napětí. Tady už jsme na vyšší dívčí......
Takovy ty krabky Furman a spol., ty delaji co ? Jsou to jenom filtry ? Nevi to nekdo ?
furman robi presne hento... generuje peknu sinusku

Saly

Příspěvek od Saly »

Furman tam má kromě filtrů a osvětlení racku mám dojem ještě nějaké triakové spínání na odbočkách autotrafa, takže to skokově dorovnává napětí, když je napětí moc nahoře nebo dole od normálu. V podstatě jsou to stabilizátory s filtrama. Ale ruku do ohně za to nedám, to se mi jen tak nějak doneslo.......

Saly

Příspěvek od Saly »

Tudy: já jsem si musel napřed přečíst celou ezone, abych tady neplácal něco, co už každej dávno ví..... 8)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A jaký konkrétní typ Furmana to je ?

Saly

Příspěvek od Saly »

Teď na to koukám, řek bych že AR série:

The AR-15 II circuitry monitors the incoming line voltage with each cycle, comparing it to an extremely precise voltage reference, accurate to ?0.15%. If a voltage fluctuation requires that a different tap be selected, the new tap is switched electronically at the zero-crossing, to avoid distorting the AC waveform.

více na:

http://www.furmansound.com/product.php? ... d=AR-15_II

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Saly píše:Teď na to koukám, řek bych že AR série:

The AR-15 II circuitry monitors the incoming line voltage with each cycle, comparing it to an extremely precise voltage reference, accurate to ?0.15%. If a voltage fluctuation requires that a different tap be selected, the new tap is switched electronically at the zero-crossing, to avoid distorting the AC waveform.

více na:

http://www.furmansound.com/product.php? ... d=AR-15_II
Ale to asi zároveň nefunguje jako oddělovací trafo ?

Saly

Příspěvek od Saly »

To nevím, může to být udělaný jako regulační transformátor s jedním vinutím a odbočkama anebo oddělovací trafo s odbočkama na sekundáru. Jak to mají pořešený se chce zeptat přímo u nich, nebo tady někde v obchodě kde to mají, zahlídl jsem to v a-znastroje.cz.......

nunu

Příspěvek od nunu »

v tom furmanovi asi oddelovaci trafo nebude,soudim jestlize vystupni proud muze byt 15A, coz je pri 230V cca 3,5kVA tak ta krabicka je na to moc mala.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Hlavne v ty krabici je jenom jeden malej tistak asi 10x15cm, proto k tomu nejak nemam duveru ;)

nunu

Příspěvek od nunu »

hmmmm,jeden tistak 10x15 ???sezente to nekdo na mrknuti dovnitr -))))

Odpovědět