PC na podiu - jak ho neznicit?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
tankista

PC na podiu - jak ho neznicit?

Příspěvek od tankista »

Silne uvazuju o nahrazeni sveho sampleru laptopem i pro zive hrani, krome jinych veci ale resim i to, jak tam s nim nalozit, aby to prezil...

Nejsem DJ - to zn. zadny stul, na ktery by sel v klidu polozit, naopak, nekolik lidi (bubenik, basa, kytary, perkuse, klavesy - vse s apraty na podiu) v plnem nasazeni. Jsou tam vibrace, chveni podlahy, da se o ledazco zakopnout atd.

Ve zkusebne se to da umistit nekam do kouta, ale kdyz clovek prijede na naky mensi podium, bejva to nekdy s poskladanim slozitejsi. Situace je komplikovana jeste tim, ze sam hraju basu, od ktere odbiham ke klaviature odpalit nakej ten sampl, nekdy ji ani nesundavam, takze si i sam muzu ledazco shodit krkem...

Zavrhnul jsem proto klavesovy stojan s 2. patrem, na ktery bych polozil laptop, tam mi navic vadi, ze se to cely klepe, kdyz na to hraju, a to laptopu taky moc nesvedci...

Takze by asi laptop mel stat na jinym stojanu, nez samotny klavesy, ale zas abych se tam vesel s basou a nezabralo to pul podia... K & M napr. delaj stojan na laptop, kterej pripomina stojany na cinely:

http://www.k-m.de/LAPTOP-STAND.3+M5882baee085.0.html

ale nezda se mi to uplne stabilni a je tam porad ten laptop moc na rane, navic je potreba tam pripojit zvukovku, mozna nakej midi box (jako dongl pro Emulator, popr. pro pripojeni dalsich midi padu atd., i mys by se hodila, ale neni nutna), takze by byl dost ovesenej.

Existujou na to treba naky krabice nebo leda vlastnorucni vyroba? A kdyz to bude bedna, tak jaky pod ni stojan nebo nohy, aby to nebylo na podlaze (tam se to blbe ovlada, a hur se tam dohledne - i kdyz na display koukam jen v pripade nakyho problemu, vetsinou naladuju presety pro cely vystopeni a pak uz jen prepinam z klaviatury). Taky by to cely melo byt sbalitelny a prenositelny...

Jak to resite? Mate naky napada? Tohle musi bejt preci dnes uz celkem castej problem, tak se divim, ze na to zatim zadna firma nic nedela...
Naposledy upravil(a) tankista dne 04 zář 2007 16:12, celkem upraveno 1 x.

ben20uk

Příspěvek od ben20uk »

Neco se preci jenom dela. Nasel jsem tuhle silenost: http://www.walkasse.com/carpetasproduct ... studio.htm Ale to uz se mi preci jenom zda na laptop a klavesy trochu prilis ...

Rozbaleny je to tady: http://www.walkasse.com/fotos/todoprodu ... iertag.gif

nunu

Příspěvek od nunu »

A proto na to kaslu a postavim normalni PC do 1U racku.Nevyhoda - nutnost mit ext.monitor.Akorat ja na nej v prubehu nebudu muset sahat,takze je to mozna vzdalene tvym pozadavkum na ovladani.Ja ho "nabiju" jednou pred hranim zvukama a uz mne to dal nezajima,cili klidne monitor off...Pokud se to neposere -)))

tankista

Příspěvek od tankista »

Ja mam ten laptop kvuli tomu, ze mam akorat na 1 poradnej pocitac a hrozne moc cestuju vlakem, beru ho do zkusebny (100 km od meho bydliste), kde s nim laduju sampler atd... Programuju zvuky naopak doma a vsude mozne, jen ne ve zkusebne...

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Ten laptop se da odrovnat i kdyz ses DJ stage se ti taky trosku chveje.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Já jsem dřív hrál s desktopem, měl jsem ho v racku, ale teď už bych do toho nešel... Nicméně, teď taky budu kupovat notebook na live... Nevím, jak to budu ještě řešit. Další věc je jak zabezpečit notebook proti krádeži... Někam si na chvilku odskočíš... Už teď mám ten zámek, ale přesto mi to nepřipadá moc bezpečné... Tohle už jsi řešil?

tankista

Příspěvek od tankista »

No, jak to tady tak ctu a porad o tom premyslim, tak zacinam uvazovat uplne jinak. (Ono cloveku casto spousta veci dojde, az dys se o tom s nekym pobavi...) Specialni PC do racku jenom na hudbu by vlastne resilo skoro vse a ve vysledku by mozna ani nebylo o moc drazsi, nez vymejslet vsechny tyhle blbinky kolem notebooku.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

tankista: Notebook das do batohu a jedes :) Rack se ti bude blbe vozit pokud nejedes autem.

tankista

Příspěvek od tankista »

Autem jedeme vzdy, protoze vozime bici, apara atd. :-) Spis jde o to, ze si ho nevezmu domu, takze ho budu muset mit jako 2. pocitac

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

tankista: tak to jooo :) heh bici bez auta :D

Puk*

Příspěvek od Puk* »

Ondrash píše:Já jsem dřív hrál s desktopem, měl jsem ho v racku, ale teď už bych do toho nešel... Nicméně, teď taky budu kupovat notebook na live... Nevím, jak to budu ještě řešit. Další věc je jak zabezpečit notebook proti krádeži... Někam si na chvilku odskočíš... Už teď mám ten zámek, ale přesto mi to nepřipadá moc bezpečné... Tohle už jsi řešil?
Pokud koupis book od Applu muze problem vyresit diky zabudovanym senzorum a programku iAlertU http://www.slappingturtle.com/home/ ... Funguje to na DO a kdyz budes nekde u baru pro pivo a notas bude zapnutej do beden, tak to urcrcite zafunguje ...
MacBook Pro | Old MOTU 828 | Yamaha HS80M | RODE M3 | Kaoss Pad 3 | micro KORG | UC33 & BCR2000 | Max/MSP/Jitter | Arduino USB & BT

tankista

Příspěvek od tankista »

PC do racku, zvukovku PCI Emu do nej, to by mohla byt cesta. Pokud bychom chteli casem vice out, tak dock 1616m se da dat do racku k tomu, Creative na to dokonce dela specialni uchyt na prisroubovani (takze to hned tak nekdo neukradne):

http://cz.europe.creative.com/shop/prod ... roduct=669&

LCD se mi porad na podiu nak nelibej, ale mozna bych si moh hodit jedno maly nenapadny vedle malych 2 oktavovych klaves na nakou krytou podlozku primo na klavesovy stojan. Mel bych tak pod kontrolou snadno vse, co se na podiu deje. Treba tenhle 12" lcd by se tam dal schovat krasne:

http://www.alza.cz/lcd-displej-vicom-lt ... d68561.htm

Akorat, proc je sakra tak drahej? Nedela nekdo podobne maly LCD za prijatelny peniz?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ze zkusenosti ti reknu, ze ladovat neustale data z kompu do kompu je peknej voser :-) me to teda pekne neba a to provadim tuhle cinnost tak jednou dvakrat do mesice.. no ale vlastne to mam zalohovany, takze to mozna neni na skodu :-)

tankista

Příspěvek od tankista »

No porad lepsi, nez to ladovat z PC do HW sampleru, jako to delam ted, ze... Myslim, ze tohle by bylo to posledni, co by mi vadilo.

nunu

Příspěvek od nunu »

wi-fi to jisti...Kdekoliv po baraku jenom zapnu pc v racku a z obyvaku do nej naladuju co potrebuju.Pripadne ext hdd nebo ramecek.V tom bych problem nevidel,mnohem vetsi opruz je ladaovat to do hw kde je to pomale, specificky pripojitelne..

Odpovědět