Periferie pro ovládání DAW (mix, controller...) do 15.000 Kč

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
psk501
Příspěvky: 414
Registrován: 10 led 2008 14:18

Příspěvek od psk501 » 04 úno 2008 23:45

sem nevedel s tema morizatorama no

ripper
Příspěvky: 285
Registrován: 23 úno 2007 10:31

Příspěvek od ripper » 05 úno 2008 01:05

Delay: malinko opravim Pytkina - je to Mackie Control Universal:
http://www.mackie.com/products/mcu/
Tahle verze se uz nevyrabi, ale mezi lidem hodne je. Vyrabi ted MCU Pro, coz je v podstate to same v jine barevne mutaci a s USB. Zrovna minuly tyden prodaval nekdo na midi.cz MCU za 15, extender za 10...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 úno 2008 09:17

Myslím že použitej MCU je nejlepší řešení. Všechny kontrolery bez displeje jsou nanic nedá se v tom orientovat. Takže i relativně velikej Tascam US-2400, kterej se dá sehnat taky pod 20 je k ničemu.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 úno 2008 10:19

Na MCU mě upozorňoval i Vey, moc se mi líbí... Bohužel by to ještě chtělo ten modul C4 PRO http://www.musiccenter.cz/Mackie-Contro ... lery:26519, aby to plně splňovalo moje požadavky. Zřejmě se buď budu muset spokojit s automatizací filtrů a obálek a nemožností kontroly realtime, anebo se vzdát motorizovaných faderů atd. a koupit něco jako tohle:
http://www.musiccenter.cz/CME-Bitstream ... ardy:19180

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 úno 2008 10:45

to asi pro tebe raději ten novation remote s displejema
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 úno 2008 10:54

a.tom.x: Díky, díky.
A který typ jsi přesně myslel? http://www.musiccenter.cz/Novation-Remo ... ardy:19151 ???
Nebylo by třeba ještě lepší tohle: http://www.musiccenter.cz/CME-VX-5-Mast ... ardy:19156 Má ty fadery spoň motorizovaný...

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 05 úno 2008 11:15

Ja sa to chystám vyreišiť pomocou Novation Remote 49 SL Compact, včera som si ho objednával. Chcem to ku Cubase 4. Uvažoval som aj nad MCU, ale odradila ma cena a nedostatok miesta na pracovnom stole. Čo sa týka Novation mám veľké očakávania od Automap Universal (to je niečo ako rozhranie, cez ktoré komunikuje Remote SL s Cubasom). Keď som pozeral tutorial videá a manuál, tak som len otváral hubu, aké to má funkcie. Dúfam, že ma to nesklame.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 úno 2008 11:37

ambivalence: Zrovna na to koukám...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 úno 2008 12:41

Tascam ma displeje na obrazovke ne ?

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 05 úno 2008 13:12

delay: Ak Novation tutoriály neklamú, tak po zapnutí Cubase môžeš rovno krútiť knobmi a hneď ovládaš mix. Prípadne stláčať buttony pre Mute, Record, ... Malo by to spĺňať Tvoje očakávania.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 úno 2008 13:29

Osobne vrele doporucuji novation SL Remote, klaviatura sice ciste synth, ale jak se to mapuje na VSTcka, pracuje s Abletonem a daji se tim kroutit syntaky, proste bomba, nedam na to dopustit.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Příspěvek od a.tom.x » 05 úno 2008 14:39

měl jsem na mysli ten bez masterkeyboardu. Já bych to sice nechtěl protože to nemá motorové fadery, a fadery jsou moc krátké, ale je to funkční řešení.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

ambivalence
Příspěvky: 53
Registrován: 12 pro 2005 19:46

Příspěvek od ambivalence » 05 úno 2008 14:54

a.tom.x: Na čo sú dobré nemotorové fadery? Enkodery podľa mňa stačia. Je to otázka zvyku. Pokiaľ nie si zvyknutý na fadery, tak knoby ti môžu stačiť. Na displeji máš znázornenú hodntotu parametra, tak si vieš predstaviť kde asi je ten "fader" umiestnený. No a klaviatúra navyše je myslím si plus, aj keď si možno myslíš, že by si ju nevyužil, možno časom zmeníš názor. (Samozrejme, že keď s tým chceš ísť na živé mixovanie do terénu, tak môžeš s keyboardom vyzerať smiešne :D )
Naposledy upravil(a) ambivalence dne 05 úno 2008 15:31, celkem upraveno 2 x.
Win XP, M-Audio Delta 1010LT, Cubase 4, Novation ReMOTE 49SL COMPACT, Behringer Eurorack UB1002, Ibanez AF85

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 05 úno 2008 15:06

jo muzu potvrdit, zapnu Ableton a mam namapovany DAW
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 05 úno 2008 17:57

jj, klaviatura je +, protože mám je starej roland masterkey a navíc pučenej...

Odpovědět