Pomoc s ozvučením auta pro audiofila

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
biscuit

Re: Pomoc s ozvučením auta pro audiofila

Příspěvek od biscuit »

g.h: hele a neni ten helix nahodou jen dvoukanal?
co treba toto http://www.prohifi.cz/zesilovace-do-aut ... h-mxb-4175
ale o car zesikach vim ze zkusenosti prd.. jen vim ze crunch je celkem oblibena znacka.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ja uz sem to tam myslim psal... ale me moc potesil zvuk od Focalu, co sem slysel pred x lety. Akorat to bylo tak za 100.000,- ale treba delaj levnejsi kousky. Ze zvuku, co sem slysel ve volvu me este ted duni hlava...

get.hype

Příspěvek od get.hype »

biscuit: Jo, je to dvoukanál. Možná je to, co teď napíšu úplná blbost, ale říkal jsem si, že čím víc kanálů, tím větší výrobní náklady, tudíž když mám dvoukanál a čtyřkanál za stejnou cenu, dvoukanál by čistě teoreticky měl bejt kvalitnější. Myslel jsem, že bych napojil levej přední a levej zadní do jednoho kanálu a pravej přední a pravej zadní do druhýho (prosím, nebijte mě :D ). Jen by se muselo vyřešit, aby přední repro nebylo výrazně hlasitější než zadní nebo opačně, ale to by neměl být zase takovej problém. Vím, že to takhle bude hrát celkově tišejc, ale já nepotřebuju, aby mě bylo slyšet na kilometry daleko, nejpříjemnější je mi hudba o hlasitosti cca lidský řeči, mám rád svoje uši.

Na Crunch jsem slyšel taky samý dobrý reference, ale jako příznivce čistýho a nezkreslenýho zvuku mě ten název trochu odrazuje :D

Magion

Příspěvek od Magion »

Ivo: to se divím. Mě zvuk v autě přijde naopak supr. Není tam skoro žádné stojaté vlnění - vše krásně amorfní a sedačky jako absorbery... To že je levý reprák blíž než pravý je pravda, ale jinak se mi ten zprohýbaný vnitřní prostor s dostatkem tlumícího ,materiálu v podobě sedaček jeví jako super poslechové prostředí.
A když si zastavíš, paráda :wink: ...

Magion

Příspěvek od Magion »

testoval jsem před časem levnější coax repráky do auta, přičemž to bylo do systému bez subwooferu: Focal byly super, ale až od vyšší cenové hladiny. V nižších cenách mi konkurence nabídla lepší poslech. Nakonec jsem koupil Alpine a Pioneer.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

get.hype píše:biscuit: Jo, je to dvoukanál. Možná je to, co teď napíšu úplná blbost, ale říkal jsem si, že čím víc kanálů, tím větší výrobní náklady, tudíž když mám dvoukanál a čtyřkanál za stejnou cenu, dvoukanál by čistě teoreticky měl bejt kvalitnější. Myslel jsem, že bych napojil levej přední a levej zadní do jednoho kanálu a pravej přední a pravej zadní do druhýho (prosím, nebijte mě :D ). Jen by se muselo vyřešit, aby přední repro nebylo výrazně hlasitější než zadní nebo opačně, ale to by neměl být zase takovej problém. Vím, že to takhle bude hrát celkově tišejc, ale já nepotřebuju, aby mě bylo slyšet na kilometry daleko, nejpříjemnější je mi hudba o hlasitosti cca lidský řeči, mám rád svoje uši.

Na Crunch jsem slyšel taky samý dobrý reference, ale jako příznivce čistýho a nezkreslenýho zvuku mě ten název trochu odrazuje :D
to bych nedělal - nemůžeš si pak nastavit předozadní váhu a to je často velmi důležitý. mně hraje teda zadní pár tak odhadem 60-70 procent výkonu.. nedovedu si to představit 50/50 (teda dokazu, kdyz odpojim baterku a radio se resetuje tak to tak mam a je to strasny :-) ). taky pak záleží na citlivosti repráků. no prostě každopádně bych dal 4 kanál, nebo koupil slusny rádio a na zesík se vyprdnul :-)

ad crunch - jo ty nazvy car audio firem jsou obecne sileny - viz. treba kicx :-)

get.hype

Příspěvek od get.hype »

biscuit píše:ad crunch - jo ty nazvy car audio firem jsou obecne sileny - viz. treba kicx :-)
Kicx mi přijde ještě docela dobrý, spíš mě fascinuje název tý modelový řady jejich repráků, ještě s tím číslem :D Docela se divím, že s tím názvem ještě neměli nějakej problém :D

No já bych taky eventuelně mohl nejdřív koupit sadu repráků a nějakou dobu fungovat s tím origo rádiem co v Passatu je. Není to sice žádná sláva, ale časem bych mohl přišetřit na něco lepšího.

kexik

Příspěvek od kexik »

pockaj, do passatov sa montuje nejaky lepsi blaupunkt... to vobec nie je haraburda...

get.hype

Příspěvek od get.hype »

kexik píše:pockaj, do passatov sa montuje nejaky lepsi blaupunkt... to vobec nie je haraburda...
Jak do kterýho, já totiž nemám zrovna Highline 2010 :mrgreen:

kexik

Příspěvek od kexik »

ale prd, v normalnom seriovom pasate 2005 som osobne zazil seriozne radio. asi nevedelo mp3, ale zvuk malo dobry.

Odpovědět