Pomoc s ozvučením auta pro audiofila
Pomoc s ozvučením auta pro audiofila
Co byste doporučili audiofilovi za reproduktory a zesilovač do auta? Jsem zvyklý na poslech ze studiových monitorů, takže nehledám reproduktory které budou mít basy že se bude třást celé auto a středy a výšky budou nevýrazné a zkreslené. Hledám frekvenčně co nejvyrovnanější a nezkreslený poslech.
Rozpočet bych si představoval tak do 10 000 Kč, pokud se ale za ty peníze dá sehnat něco propastně lepšího, jsem ochotný jít až do 20 000 Kč. Preferuji asi spíše bazarové repro. Přehrávač už mám.
Předem díky za všechny tipy!
Rozpočet bych si představoval tak do 10 000 Kč, pokud se ale za ty peníze dá sehnat něco propastně lepšího, jsem ochotný jít až do 20 000 Kč. Preferuji asi spíše bazarové repro. Přehrávač už mám.
Předem díky za všechny tipy!
Re: Pomoc s ozvučením auta pro audiofila
No jo, vidíš, zadat do vyhledávače "car audio" mě nenapadlo. Nicméně tohle téma pro mě stejně moc užitečný neni, protože repráky z Volva se stejně samostatně neprodávaj a svýho passata kvůli zvuku prodávat nebudu 
edit: A i kdyby prodávali, do 20 000 se rozhodně nevejdu

edit: A i kdyby prodávali, do 20 000 se rozhodně nevejdu

Já mám Volvo, ale i tak bych osobně do poslechu hudby v autě neinvestoval ... To je snad nejhorší možný poslech principiálně. Za prvé člověk sedí u levého (pravého) reproduktoru, čili základní stereo je o ničem. Plus k tomu hluk motoru, okolní hluk atd. ... já myslím že je uplně jedno co tam je za zařízení
ale i na věži za 2000 doma v klidu je poslech podstatně lepší ...
Já jsem schopen v autě poslouchat jen mluvené slovo ...

get.hype: nevim jaky mas "radio". napisu ti svoji konfiguraci, ktera mi prijde jako dobrej "low cost".
radio - pioneer deh6000ub - http://www.google.com/products/catalog? ... CCgQ8wIwAg#
predni repro - bylo misto jen na 10cm, takze dost kompromis, ale na ty rozmery je to prima - dls reference r4 - http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_58
zadni repro - no to je pro me nejvetsi prekvapeni, protoze to je vyrobek se skvelym pomerem cena vykon, ani se mi to nechtelo verit, kdyz jsem nainstaloval, rusky repraky
- kicx icq 5.2 - http://www.kicx.ru/english/catalog/audi ... q-5-2.html
zesik nemam, ten bych daval jen v pripade wooferu. prijde mi to ale zbytecny.. z radia (tedy z toho zarizeni, radio neposloucham vubec), mam hipass filter na 60Hz, abych eliminoval nesmysl, kterej by akorat zpusoboval rezonance a snizoval max. moznou hlasitost. ty ztlumeny informace okolo padesati Hz mi obcas nepatrne schazi pri housovejch kopacich, ale v aute to fakt hazim za hlavu
na vetsinu hudby co posloucham to hraje naprosto ok (pro moje ucho), je to precejen auto, kde podle me nikdy nedosahnes idealniho poslechu. systemy jako mark levinson, ci bose v luxusnejsich autech jsou podle me dal diky tomu, ze je jejich audi navrzeny primo na danej prostor, spis nez ze by meli o tolik lepsi menice a ostatni hw
nebijte me prosim, je to jen muj laickej pohled
radio - pioneer deh6000ub - http://www.google.com/products/catalog? ... CCgQ8wIwAg#
predni repro - bylo misto jen na 10cm, takze dost kompromis, ale na ty rozmery je to prima - dls reference r4 - http://dls.se/en/car/prod.html?produkt=en_58
zadni repro - no to je pro me nejvetsi prekvapeni, protoze to je vyrobek se skvelym pomerem cena vykon, ani se mi to nechtelo verit, kdyz jsem nainstaloval, rusky repraky

zesik nemam, ten bych daval jen v pripade wooferu. prijde mi to ale zbytecny.. z radia (tedy z toho zarizeni, radio neposloucham vubec), mam hipass filter na 60Hz, abych eliminoval nesmysl, kterej by akorat zpusoboval rezonance a snizoval max. moznou hlasitost. ty ztlumeny informace okolo padesati Hz mi obcas nepatrne schazi pri housovejch kopacich, ale v aute to fakt hazim za hlavu

na vetsinu hudby co posloucham to hraje naprosto ok (pro moje ucho), je to precejen auto, kde podle me nikdy nedosahnes idealniho poslechu. systemy jako mark levinson, ci bose v luxusnejsich autech jsou podle me dal diky tomu, ze je jejich audi navrzeny primo na danej prostor, spis nez ze by meli o tolik lepsi menice a ostatni hw

nebijte me prosim, je to jen muj laickej pohled

Naposledy upravil(a) biscuit dne 24 srp 2010 18:19, celkem upraveno 3 x.
Teď koukám na ceníky toho Dynaudia, sada repráků základní řady se dá sehnat za 16 000 Kč
Tak Dynaudio je žhavej kandidát, ale určitě existujou i alternativy, nějaký další návrhy?

biscuit: Tahle kombinace se mi hodně zamlouvá, díky za tip! To jsi kupoval někde v zahraničí? V Českých shopech se, koukám, dá sehnat maximálně to rádio...
vsechno jsem kupoval u nas, dls i kicx se daji poridit.. prave ze to radio je out, ale urcite je za nej adekvatni novej model..
dls dela vyborny audio do auta dle meho nazoru, ale je trosku drazsi (ale porad levnejsi nez dynaudio asi). kicx je opravdu nejlepsi pomer cena/vykon (ne W), co jsem zatim videl.
ale jak rikam, nemam toho tolik prolezlyho, pockej si, treba jeste nekdo prida dalsi zkusenosti
jinak prohifi.cz je prima prehlednej webshop.. ceny nemaj teda vzdycky nejnizsi, ale neco jsem tam uz taky kupoval
taky je dulezita poctivost montaze a nejaky to zatlumeni, ale to ty asi vis
a to uz je asi vsechno co "vim"
dls dela vyborny audio do auta dle meho nazoru, ale je trosku drazsi (ale porad levnejsi nez dynaudio asi). kicx je opravdu nejlepsi pomer cena/vykon (ne W), co jsem zatim videl.
ale jak rikam, nemam toho tolik prolezlyho, pockej si, treba jeste nekdo prida dalsi zkusenosti

jinak prohifi.cz je prima prehlednej webshop.. ceny nemaj teda vzdycky nejnizsi, ale neco jsem tam uz taky kupoval
taky je dulezita poctivost montaze a nejaky to zatlumeni, ale to ty asi vis

a to uz je asi vsechno co "vim"

Naposledy upravil(a) biscuit dne 24 srp 2010 18:27, celkem upraveno 1 x.
Jinak s tím rádiem, alespoň pro začátek bych chtěl ty repráky krmit signálem z mýho přenostnýho přehrávače - jasně, je to prasárna, ale když ušetřim 5000 na "rádiu", můžu je dát do lepších repráků a to se podle mě vyplatí... Navíc ten přenosnej přehrávač má naprosto skvělej D/A převodník, rádio který by hrálo stejně, by stálo minimálně 10 000. Jedná se o Sony X1060.
ja teda mam "jukebox" na flashce 16G a nebo pripichnu pres zadni usb vstup hdd
vsechno jen mp3, nevim jestli umi to radio vubec wav.. flac ale ne, coz me trosku stve..
prave s tim prevodem bych se mozna bal, ze soucasny radia maj vsechno (myslim korekce atd.) pres digitalni procesory.. takze analog vstup bude uplnej shit imho
vlastne mozna ten cinchovej co bejva vzadu na changer... no ja nevim, proste mu radsi davam jist rovnou digi

prave s tim prevodem bych se mozna bal, ze soucasny radia maj vsechno (myslim korekce atd.) pres digitalni procesory.. takze analog vstup bude uplnej shit imho
vlastne mozna ten cinchovej co bejva vzadu na changer... no ja nevim, proste mu radsi davam jist rovnou digi

Přes rádio ten signál vůbec neprojde, chci to vést z přehrávače rovnou do zesilovače a pak do repráků 

tak to jo.. takhle jsem to mival ve skodovce
zesik, repraky a iriver ultraslim "walkman". to byly casy

A co se týče toho zesilovače, mohli byste mi doporučit něco konkrétního?
Hodně se mi zamlouvá Sony XM4S a pak Helix Dark Blue. Co myslíte, má smysl připlácet 2000 za ten Sony, nebo je to víceméně to samý jako Helix a největší rozdíl je, že to má na sobě vyrytou známější značku?
Hodně se mi zamlouvá Sony XM4S a pak Helix Dark Blue. Co myslíte, má smysl připlácet 2000 za ten Sony, nebo je to víceméně to samý jako Helix a největší rozdíl je, že to má na sobě vyrytou známější značku?
Pocitujem potrebu "investovat" [hehe, auto a investicia] do odrezonovania a odhlucnenia.