přepínač MIDI signálu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
jackies

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od jackies » 16 kvě 2011 13:08

Asi blbá otázka, ale propojit klapky jedním midi kablíkem mezi sebou by ti nestačilo ?

A jen z jedněch to oboje posílat ven ?

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 13:11

to by šlo přes MIDI THRU ,ten já ale nemam.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od pavlii » 16 kvě 2011 13:12

Pokud na zařízení absentuje konektor MIDI THRU, obvykle tuto funkci supluje MIDI OUT - jen je třeba aktivovat někde v menu nástroje "Soft MIDI THRU" nebo tak podobně.

P.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od a.tom.x » 16 kvě 2011 13:39

Ja jsem za 80 Kč koupil stereo přepínač na 6 poloh, vypada jako potenciometr a připojil jsem piny na dyn konektoru podle zapojeni midi kabelu
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 13:48

komasix : lubovolny prepinac .. ak chces 2 vstupy , tak normalny packovy .. s dvomi prepinacmi .. 2 vstupy jeden vystup ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 13:49

koma6 píše:to by šlo přes MIDI THRU ,ten já ale nemam.
thru nepomoze .. ten nemerguje vystup .. len preposiela vstup ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 14:54

Pytkin píše:mozes si tam dat prepinac a budes tam mat aj 20 kontrolerov .. tupe riesenie ale fungovat bude ..

dalsim riesenim je kupit si viac vstupovy midi interface na usb do pocitaca .. napriklad http://www.on-board.sk/midi-prevodniky- ... 43-23.aspx
ja som to chcel bez prepínača práve kvoli tomu aby som tie kontrolery mohol používat naraz, ale teraz už viem že to tak nepojde.. a tie usb interfaces sú vačšinou napájané len cez usb a ja potrebujem aby to išlo bez PC..
pre mna je riešenie jedine ten mergebox, pačia sa mi tie MidiSolutinos krabičky, lebo sú napájané rovno cez MIDI takže žiaden adaptér alebo baterky.. neni to až také drahé, len to až tak moc nepotrebujem, tak zatial som sa k tomu nerozhúpal..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od kexik » 16 kvě 2011 14:55

Obrázek

ked tak sa posledne dva vstupy vynechaju a kupi sa jednoduchsi prepinac, jak vravi pytkin, packovy...

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od a.tom.x » 16 kvě 2011 15:44

Ty jo on na to má copyright :)
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 16:19

ReaktoplazmAR : usb midi interface je pre pocitac .. nie pre standalone .. nejde len o napajanie .. ty potrebujes normalny merge box .. nic ine nepomoze ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 16:23

tak ešte aj to.. OK, dík ža poučenie.. :idea:

Uživatelský avatar
bodyia
Příspěvky: 1073
Registrován: 03 pro 2002 10:34
Vybavení

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od bodyia » 16 kvě 2011 16:50

Já bych ze schematu výše ještě oddělat sloučenou zem, může to dělat bordel, nechal bych 2ku konektor nezapojený.
Na vstupu MIDI zem není, rozsvěcí to jen optočlen, je jen na výstupu kvůli stínění.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od a.tom.x » 16 kvě 2011 17:18

Taky to nemám zapojený a běhá to OK
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 17:38

no povedal by som ze ta zem tak fakt je uplne zle .. na vystupe MIDI je zem .. cize pri tych 4x IN by sa pri tychto zariadeniach spojila ich zem .. co moze robit problem , i ked nemusi .. neni dovod tu zem tam zapojit .. nicomu to nepomoze ..

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Kelley » 16 kvě 2011 22:23

Úplně nejvíc košer řešení by IMHO bylo přepínat nejen proudovou smyčku, ale i tu zem - použít třípólový přepínač. Protože kdyby ta zem byla v přepínači úplně odpojená, tak by jeden z těch dvou aktuálně zapojených kabelů byl bez stínění (předpokládám zapojení MIDI kabelů se zemí připojenou jen na jedné straně).
I když u toho MIDI by to nebyl zas až tak velkej problém.

Odpovědět