přepínač MIDI signálu

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 15 kvě 2011 21:36

nevíte kde by se něco takovýho dalo koupit?
rozuměj, interface 1xmidi in 1xmidi out - mám dvoje klapky a nikdy je nebudu používat zároveň, potřebuju jen přepínat mezi dvěma signálovejma cestama. (příklad je pouze ilustrativní)
Vím že je to otázka stovky to vyrobit ale nejsem dobrej páječ... nebo je nějakej problém proč by to nemělo fungovat?
na netu sem nic nenašel, nebo to nedokážu dobře pojmenovat.
Díky za tipy !

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 00:24

normalne si to nechaj vyrobit .. krabicka , 3 DIN patkoliky a prepinac .. neni dovod aby to nefungovalo .. problem by mohol byt active sensing .. niektore rolandy pri strate vypisali MIDI ERROR a bolo treba stlacit dake tlacitko .. ale dnes sa to uz mam pocit nikde nepouziva ..

Uživatelský avatar
feki
Příspěvky: 49
Registrován: 22 led 2008 09:06

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od feki » 16 kvě 2011 01:58

Mrkni na http://www.microdesignum.cz/obchod/deta ... -for-EZ-AG
Jinak ti po domluvě udělaj cokoliv na zakázku, mám od nich MidiRelay a komunikace OK.

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 08:31

Díky díky !
jenom teroreticky, fungovala by obyčejná rozdvojka nebo by se to pralo?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 09:58

rozdvojka nemoze fungovaat .. teda 2 vstupy do jedneho musis mergovat .. bud si sprav prepinat , alebo henten merger ..

Aha .. ale hento neni merger .. to je len transformer .. co prevadza vsetky midi kanly na jeden .. jeden IN , jeden OUT ..

potrebujes nieco taketo http://www.chd-el.cz/index.php?id=103 za 119 EUR

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 10:13

a čo toto ? :
http://www.thomann.de/cz/midi_solutions_merger.htm

add: a Bodyia tu predáva merger ./post229068.html?hilit=merge#p229068

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od a.tom.x » 16 kvě 2011 10:58

Jenom dotaz jde ti jenom o MIDI OUT rozdělelní nebo chceš i MIDI IN? Protože na MIDI OUT ti rozdvojka stačí, kdežto na MIDI IN potřebuješ ten merge box, ale pouze pokud to chceš používat zároveň. Já jsem si koupil v GEMu vícepolohovej přepínač, krabičku a pětikolíkové konektory. Cena pár korun a funguje ;) ... zvládlo i dítě, tedy i já :D :D :D
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 11:13

potřebuju ze dvou (nebo více) kláves MIDI OUT smíchat do jednoho MIDI IN na zvukovce. Proto si myslim že to neni tak složitý a že nepotřebuju napájení, když signál jen spojuju....
jinak díky... nechceš to nafotit nakreslit?

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 11:28

tak to bude treba ten merger...

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 11:42

jasně dík - to je z principu ono. jen se mi za to nechce dávat skoro 2000,-

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 11:53

myslím že ked by si to používal tak že klavesy 2 by boli vypnuté ked by si hral na klavesy 1, a naopak, tak by stačila tá "rozdvojka"..ale istý som si neni..
ale ked to chceš mat naraz zapnuté, tak to asi nepojde a bude treba ten merger..

btw: mne by sa tiež zišiel nejaký ten merge-box, a tiež sa mi zato nechce vyhodit 100€ :)

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 12:00

taky myslim. Jen nevím jakej přepínač koupit a jak by to mělo bejt zapojený. Kdyby mohli fungovat na jednou (nebo aspoň by mohli bejt oboje zapojený najednou) tak by se to v krabici jenom zadrátovalo a bylo by to o dost jednoduší... nemuselo by se nic přepínat.

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2271
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 16 kvě 2011 12:04

ja som si chcel zbastlit taký jednoduchý "zlučovač" bez prepínača pre 3 kontrolery... čítal som o tom na GS a vraj by to neposlúchalo, hlavne v prípade kontrolerov... musel by som mat vždy zapnutý len ten kontroler ktorý práve používam a to mi je nanič.. to si zrovna možem prestrkovat kábel..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od Pytkin » 16 kvě 2011 12:59

mozes si tam dat prepinac a budes tam mat aj 20 kontrolerov .. tupe riesenie ale fungovat bude ..

dalsim riesenim je kupit si viac vstupovy midi interface na usb do pocitaca .. napriklad http://www.on-board.sk/midi-prevodniky- ... 43-23.aspx

Uživatelský avatar
komasix
Příspěvky: 1073
Registrován: 25 říj 2007 22:52

Re: přepínač MIDI signálu

Příspěvek od komasix » 16 kvě 2011 13:05

...no jo ale jakej ten přepínač?

Odpovědět