Presonus Firepod

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 04 říj 2007 19:11

designer: cetl jsem na docela nepekny nazory na ty preampy v tom, sam jsem ji teda jeste neslysel, takze nevim... stoji cca 18k

cose ceny firepodu tyce, prejmenovali ho na fp10 a zdrazili, nicmene z nemecka se prave da sehnat za tech 380€
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 08 říj 2007 08:50

jeste jsem nasel digi003, pripadne 002? na americkym ebayi pride na cca $500, coz je fakt malo, v cene jsou protools le a factory bundle (pluginy). Jedinej pruser je, ze ma jen ctyri preampy, musel bych jeste naky sehnat... Delate s tim nekdo? Vim, ze je to docela popularni, dokonce bych byl ochotnej prejit na protooly, ale jeste jsem je nikdy nezkousel, mate nekdo zkusenosti?
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 08 říj 2007 08:53

parek píše:jeste jsem nasel digi003, pripadne 002? na americkym ebayi pride na cca $500, coz je fakt malo, v cene jsou protools le a factory bundle (pluginy). Jedinej pruser je, ze ma jen ctyri preampy, musel bych jeste naky sehnat... Delate s tim nekdo? Vim, ze je to docela popularni, dokonce bych byl ochotnej prejit na protooly, ale jeste jsem je nikdy nezkousel, mate nekdo zkusenosti?
nunu ma skusenosti ;)

shagy
Příspěvky: 181
Registrován: 19 pro 2004 21:03

Příspěvek od shagy » 08 říj 2007 13:21

mam 002r funguje v pohode, pripajam k tomu cez adat in 8 mic presonus digimax lt...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 10 říj 2007 20:29

parek píše:cose ceny firepodu tyce, prejmenovali ho na fp10 a zdrazili, nicmene z nemecka se prave da sehnat za tech 380€
To je moc hezká cena i když lepší by byl ten opravdu ten Thomann. Je to funglovka s tříletou zárukou. Že bych jeden kousek vzal taky?

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 12 říj 2007 23:11

designer píše:ach!skoro sme zabudli na nieco: je tu este aj MOTU 8PRE
Máš s ním zkušenosti? Teď na nej koukám a líbí se mi na něm hned několik věcí. Předně pěkně řešený metering, vypínač fantomu pro každý kanál zvlášť, možnost provozovat to jak po firewire, tak jako normální ADAT převodník (dokonce je tam 2x tolik konektorů, aby člověk nepřišel o kanály na 96kHz, chválím!) a jako jeden z mála má normální interní síťovej zdroj s vypínačem namísto dementních adaptérů. Cena taky vypadá hezky.

Vadí mi akorát absence S/PDIF, nicméně doma bych to provozoval stejně jako preamp/převodník s 1212m, která S/PDIF má a při provozu někde s notebookem ho asi stejně nebudu potřebovat. Akorát mě zaráží, že ty vstupy jsou snad všechny kombinované mikrofonní/nástrojové namísto linkové. To by mi asi vadilo.

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 25 říj 2007 11:47

Ok, ted teda resim Presonus Firestudio vs. Focusrite Saffire PRO 26IO, maji prakticky totoznou vybavu s tim, ze k Firestudiu se pripojit to jejich Monitor station remote. Nevim moc, jeslti by mi to k necemu bylo, ale dalsi (pro me osobne) neprijemna vec je, ze to ma konektory vepredu, coz neni zadnej problem, ale precejenom Focusrite je ma vsechny vzadu a v racku to vypada daleko lip potom... A posledni vec; Firestudio ma poresenej ten monitoring (pres sw mix) a to dost solidne, nenasel jsem blizsi info o tom, jak je to u Saffire... Pokud to ma stejne poreseny jako Firestudio, sel bych radeji do nej...
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 25 říj 2007 13:38

parek : konektory vpredu/vzdu .. to vzdy zavisi od instalacie ..

parek
Příspěvky: 267
Registrován: 18 kvě 2003 01:24

Příspěvek od parek » 25 říj 2007 17:24

Pytkin: no jasny, vsak rikam, zadnej velkej problem to neni, jen by mi bylo sympatictejsi, kdyby byly vsechny kabely schovany v vzadu v racku :wink:
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 bře 2009 12:13

Nafotil jsem vnitrnosti firePODu, snad si toho vsimne kexik a pripadne okomentuje. Myslim, ze informace na svabech by mely byt citelne.

http://zahrobi.net/galerie/?path=./FirePOD/

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 19 bře 2009 23:20

tie fotky su bohuzial nanic. tie na ktorych ide precitat nazvy svabov, nie su pre audio cast dolezite a tie, ktore potazne dolezite su, zas nejde precitat, lebo fotky su rozmazane. plus nejaka dost podstatna cast ti unikla, alebo je zakopana hlbsie v pristroji a nevedel si ju odfotit

Wohma
Příspěvky: 1656
Registrován: 05 říj 2007 08:30

Příspěvek od Wohma » 19 bře 2009 23:58

To spis, vyfotil jsem vsechny svaby, ke kterym je pristup (opticky). No nevadi, stejne diky :)

Odpovědět