Presonus Firepod

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
parek

Příspěvek od parek »

designer: cetl jsem na docela nepekny nazory na ty preampy v tom, sam jsem ji teda jeste neslysel, takze nevim... stoji cca 18k

cose ceny firepodu tyce, prejmenovali ho na fp10 a zdrazili, nicmene z nemecka se prave da sehnat za tech 380€
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

parek

Příspěvek od parek »

jeste jsem nasel digi003, pripadne 002? na americkym ebayi pride na cca $500, coz je fakt malo, v cene jsou protools le a factory bundle (pluginy). Jedinej pruser je, ze ma jen ctyri preampy, musel bych jeste naky sehnat... Delate s tim nekdo? Vim, ze je to docela popularni, dokonce bych byl ochotnej prejit na protooly, ale jeste jsem je nikdy nezkousel, mate nekdo zkusenosti?

kexik

Příspěvek od kexik »

parek píše:jeste jsem nasel digi003, pripadne 002? na americkym ebayi pride na cca $500, coz je fakt malo, v cene jsou protools le a factory bundle (pluginy). Jedinej pruser je, ze ma jen ctyri preampy, musel bych jeste naky sehnat... Delate s tim nekdo? Vim, ze je to docela popularni, dokonce bych byl ochotnej prejit na protooly, ale jeste jsem je nikdy nezkousel, mate nekdo zkusenosti?
nunu ma skusenosti ;)

shagy

Příspěvek od shagy »

mam 002r funguje v pohode, pripajam k tomu cez adat in 8 mic presonus digimax lt...
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

parek píše:cose ceny firepodu tyce, prejmenovali ho na fp10 a zdrazili, nicmene z nemecka se prave da sehnat za tech 380€
To je moc hezká cena i když lepší by byl ten opravdu ten Thomann. Je to funglovka s tříletou zárukou. Že bych jeden kousek vzal taky?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

designer píše:ach!skoro sme zabudli na nieco: je tu este aj MOTU 8PRE
Máš s ním zkušenosti? Teď na nej koukám a líbí se mi na něm hned několik věcí. Předně pěkně řešený metering, vypínač fantomu pro každý kanál zvlášť, možnost provozovat to jak po firewire, tak jako normální ADAT převodník (dokonce je tam 2x tolik konektorů, aby člověk nepřišel o kanály na 96kHz, chválím!) a jako jeden z mála má normální interní síťovej zdroj s vypínačem namísto dementních adaptérů. Cena taky vypadá hezky.

Vadí mi akorát absence S/PDIF, nicméně doma bych to provozoval stejně jako preamp/převodník s 1212m, která S/PDIF má a při provozu někde s notebookem ho asi stejně nebudu potřebovat. Akorát mě zaráží, že ty vstupy jsou snad všechny kombinované mikrofonní/nástrojové namísto linkové. To by mi asi vadilo.

parek

Příspěvek od parek »

Ok, ted teda resim Presonus Firestudio vs. Focusrite Saffire PRO 26IO, maji prakticky totoznou vybavu s tim, ze k Firestudiu se pripojit to jejich Monitor station remote. Nevim moc, jeslti by mi to k necemu bylo, ale dalsi (pro me osobne) neprijemna vec je, ze to ma konektory vepredu, coz neni zadnej problem, ale precejenom Focusrite je ma vsechny vzadu a v racku to vypada daleko lip potom... A posledni vec; Firestudio ma poresenej ten monitoring (pres sw mix) a to dost solidne, nenasel jsem blizsi info o tom, jak je to u Saffire... Pokud to ma stejne poreseny jako Firestudio, sel bych radeji do nej...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

parek : konektory vpredu/vzdu .. to vzdy zavisi od instalacie ..

parek

Příspěvek od parek »

Pytkin: no jasny, vsak rikam, zadnej velkej problem to neni, jen by mi bylo sympatictejsi, kdyby byly vsechny kabely schovany v vzadu v racku :wink:

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Nafotil jsem vnitrnosti firePODu, snad si toho vsimne kexik a pripadne okomentuje. Myslim, ze informace na svabech by mely byt citelne.

http://zahrobi.net/galerie/?path=./FirePOD/

kexik

Příspěvek od kexik »

tie fotky su bohuzial nanic. tie na ktorych ide precitat nazvy svabov, nie su pre audio cast dolezite a tie, ktore potazne dolezite su, zas nejde precitat, lebo fotky su rozmazane. plus nejaka dost podstatna cast ti unikla, alebo je zakopana hlbsie v pristroji a nevedel si ju odfotit

Wohma

Příspěvek od Wohma »

To spis, vyfotil jsem vsechny svaby, ke kterym je pristup (opticky). No nevadi, stejne diky :)

Odpovědět