Zdarec. Tuto masinu som dostal "darom" a teraz vaham co s tym... Doteraz som robil na Reason + CS1X + D10. Povodne som chcel nejaky groovebox skombinovany so samplerom na zive hranie (ale aj do studia), ale namiesto 909 som dostal 505 Dumam ci sa da s tym nieco poriesit, alebo to skusim dat do bazaru. Ma niekto skusenosti s 505. Budem rad kazdemu postrehu a rade (cz manual potesi ). THX
505 byl svyho casu asi nejlepsi groovebox, ale to uz je nejakej patek. rozhodne si ale nemyslim, ze bys ho mel jentak bez poradnyho seznameni se s nim pustit, zvlast kdyz si groovebox chtel..
Ked uz je na stole poskusam... Mozno je to dobra skola jak sa naucit s tu masinu zit (prv ako naskrabem koruny na tu 909) ) Skoda, ale toho sampleru. Nevedel by si poradit nejakeho typa k zostave CS1X+MC505+Ableton (MacPowerbook). Idealne nieco na live hranie...
zalezi taky co chces za zvuky.. jinakco se tyce grooveboxu, tak ti moc neporadim, spis nekdo kdo je pouziva. ja jen kdysi davno pokousel mc303 a chvilku i tuhle 505, ale tu jsem mel jen chvilicku pujcenou, protoze v ty dobe stala 50k a to bylo tenkrat moc penez pro me.
osobne mam celkem rad electriby od korgu. mel jsem v rukach dva, zvukove celkem ok, ale pak jsem livko odpiskal.
koukni na Electribe EMX 1 a Electribe ESX-1
no, live moc nejedu - a kdyz, tak Ableton. Nejak mi nesedlo ovladani. Zvuk byl celkem fajn, hlavne bici z 909. Kdyby bylo neco podobnyho s touch screenem a rozumnym sekvencerem (vizualizovanym), tak bych do toho mozna i sel.
Primarne me to ale nenadchlo kvuli typu musiky - chtel jsem 505 zkusit, ale pro me nemela uplne tak pouzitelny zvuky.
zdravim, schánim český manuál k této mašině, jestli někdo máte tak mi ho pošlete pls na mejl Slartybartfast@seznam.cz ..... jinak je tahle mašina z roku 1998, a myslim že stále patří na live mizi elitu .... aspoň to nemá každej jako korgy, který člověk pozná po zvuku :-/
biscuit píše:zalezi taky co chces za zvuky.. jinakco se tyce grooveboxu, tak ti moc neporadim, spis nekdo kdo je pouziva. ja jen kdysi davno pokousel mc303 a chvilku i tuhle 505, ale tu jsem mel jen chvilicku pujcenou, protoze v ty dobe stala 50k a to bylo tenkrat moc penez pro me.
osobne mam celkem rad electriby od korgu. mel jsem v rukach dva, zvukove celkem ok, ale pak jsem livko odpiskal.
koukni na Electribe EMX 1 a Electribe ESX-1
Slartibartfast píše:zdravim, schánim český manuál k této mašině, jestli někdo máte tak mi ho pošlete pls na mejl Slartybartfast@seznam.cz ..... jinak je tahle mašina z roku 1998, a myslim že stále patří na live mizi elitu .... aspoň to nemá každej jako korgy, který člověk pozná po zvuku :-/
eh jo protivne korg zvuky a korg kopaky pohrbily tekno, ale holt kazdy je chce a kde je zajem a prachy tam je i nakup a prodej...
Acid Punk píše:
Livko odpiskal? v jakem smyslu? (pro veci neznale
jednoduse, proste to nechci delat. bohate mi staci, hrat vlastni, uz hotovy veci. maximalne jsem schopnej udelat si takovy polotovary tracku a ty pak mixovat, nacoz mi bohate staci 4 kanaly traktoru. proste nejsem tak dobrej muzikant, abych umel neco zajimavyho predvadet nazivo a hrat nejaky divadylko nemam zapotrebi.
Acid Punk píše:
Livko odpiskal? v jakem smyslu? (pro veci neznale
jednoduse, proste to nechci delat. bohate mi staci, hrat vlastni, uz hotovy veci. maximalne jsem schopnej udelat si takovy polotovary tracku a ty pak mixovat, nacoz mi bohate staci 4 kanaly traktoru. proste nejsem tak dobrej muzikant, abych umel neco zajimavyho predvadet nazivo a hrat nejaky divadylko nemam zapotrebi.
1) mam udělanou nějakou melodii a chci aby to hrálo s arpedžátorem (ARP)... zapnu fci ARP a na klávesy vybrnkam nějakou melodii a normálně to fachá. pak tu melodii nacvakam do sequenceru, mam zaplej ARP a ten ARP mi nereáguje na t noty co sou v tom sequenceru...
2) udělam si nějakej vlastní zvuk v synth partu, nějakou vlastní melodii,uložim to a gdyš vypnu mc505 a pak zase zapnu, tak se mi tam načte původní zvuk a ten muj je smazanej, akorát tam zůstanou v tom sequenceru zaznamenaný noty....gdyš přepínam mezi paternama , tak se ty zvuky normálně načtou, ale gdyš jí vypnu, ak se mi ty zvuky ztratěj...
3) jak se v týhle mašině dělá dýlka zvuku (na korgách se ta funkce jmenuje Time Gate a počítá se to po 1/4 kroku) koukal sem že to propouští zvuk v procentech ( se to tam dá nastavit od 0% do 200% ) nějak sem nepochopil čeho to sou procenta, jestli z nějakýho počtu kroků, nebo co......
.....u rythm partu to de udělat pomocí nahrání pohybu sustejnový šavle, nebo je eště nějaká jiná možnost?