Roland MC-505

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Aureliano
Příspěvky: 5
Registrován: 20 zář 2007 13:52

Roland MC-505

Příspěvek od Aureliano » 20 zář 2007 14:09

Zdarec. Tuto masinu som dostal "darom" a teraz vaham co s tym... Doteraz som robil na Reason + CS1X + D10. Povodne som chcel nejaky groovebox skombinovany so samplerom na zive hranie (ale aj do studia), ale namiesto 909 som dostal 505 :cry: Dumam ci sa da s tym nieco poriesit, alebo to skusim dat do bazaru. Ma niekto skusenosti s 505. Budem rad kazdemu postrehu a rade (cz manual potesi :o). THX

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 20 zář 2007 15:59

505 byl svyho casu asi nejlepsi groovebox, ale to uz je nejakej patek. rozhodne si ale nemyslim, ze bys ho mel jentak bez poradnyho seznameni se s nim pustit, zvlast kdyz si groovebox chtel..

Aureliano
Příspěvky: 5
Registrován: 20 zář 2007 13:52

za poskusanie mozno stoji

Příspěvek od Aureliano » 20 zář 2007 20:40

Ked uz je na stole poskusam... Mozno je to dobra skola jak sa naucit s tu masinu zit (prv ako naskrabem koruny na tu 909) :o) Skoda, ale toho sampleru. Nevedel by si poradit nejakeho typa k zostave CS1X+MC505+Ableton (MacPowerbook). Idealne nieco na live hranie...

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 20 zář 2007 22:13

zalezi taky co chces za zvuky.. jinakco se tyce grooveboxu, tak ti moc neporadim, spis nekdo kdo je pouziva. ja jen kdysi davno pokousel mc303 a chvilku i tuhle 505, ale tu jsem mel jen chvilicku pujcenou, protoze v ty dobe stala 50k a to bylo tenkrat moc penez pro me.
osobne mam celkem rad electriby od korgu. mel jsem v rukach dva, zvukove celkem ok, ale pak jsem livko odpiskal.
koukni na Electribe EMX 1 a Electribe ESX-1
Obrázek

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 24 zář 2007 15:27

Mel jsem 505, ale dal jsem ji celkem ryhle do frcu, SW je lepsi
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 zář 2007 15:34

na live?

Uživatelský avatar
upman
Příspěvky: 1587
Registrován: 08 zář 2004 16:29
Vybavení

Příspěvek od upman » 24 zář 2007 15:57

no, live moc nejedu - a kdyz, tak Ableton. Nejak mi nesedlo ovladani. Zvuk byl celkem fajn, hlavne bici z 909. Kdyby bylo neco podobnyho s touch screenem a rozumnym sekvencerem (vizualizovanym), tak bych do toho mozna i sel.

Primarne me to ale nenadchlo kvuli typu musiky - chtel jsem 505 zkusit, ale pro me nemela uplne tak pouzitelny zvuky.
Mac mini, Logic 9, MOTU Ultralite, PadKontrol, Novation SL37, IK VSTs
http://bandzone.cz/lifelies

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 24 zář 2007 17:50

tak taky je to nejakejch deset let stary, mozna i vic...

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Příspěvek od delay » 25 zář 2007 10:33

E-MU MP7 :-) jako command station a groovebox. Nic jinýho... Na live bych to dnes viděl spíše taky na ABLETON...

Slartibartfast
Příspěvky: 10
Registrován: 22 říj 2007 18:22

Příspěvek od Slartibartfast » 22 říj 2007 18:35

zdravim, schánim český manuál k této mašině, jestli někdo máte tak mi ho pošlete pls na mejl Slartybartfast@seznam.cz ..... jinak je tahle mašina z roku 1998, a myslim že stále patří na live mizi elitu :) .... aspoň to nemá každej jako korgy, který člověk pozná po zvuku :-/

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 říj 2007 20:33

biscuit píše:zalezi taky co chces za zvuky.. jinakco se tyce grooveboxu, tak ti moc neporadim, spis nekdo kdo je pouziva. ja jen kdysi davno pokousel mc303 a chvilku i tuhle 505, ale tu jsem mel jen chvilicku pujcenou, protoze v ty dobe stala 50k a to bylo tenkrat moc penez pro me.
osobne mam celkem rad electriby od korgu. mel jsem v rukach dva, zvukove celkem ok, ale pak jsem livko odpiskal.
koukni na Electribe EMX 1 a Electribe ESX-1
Obrázek
Livko odpiskal? v jakem smyslu? (pro veci neznale :)

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 říj 2007 20:36

Slartibartfast píše:zdravim, schánim český manuál k této mašině, jestli někdo máte tak mi ho pošlete pls na mejl Slartybartfast@seznam.cz ..... jinak je tahle mašina z roku 1998, a myslim že stále patří na live mizi elitu :) .... aspoň to nemá každej jako korgy, který člověk pozná po zvuku :-/
eh jo protivne korg zvuky a korg kopaky pohrbily tekno, ale holt kazdy je chce a kde je zajem a prachy tam je i nakup a prodej... :-)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 22 říj 2007 21:51

Acid Punk píše: Livko odpiskal? v jakem smyslu? (pro veci neznale :)
jednoduse, proste to nechci delat. bohate mi staci, hrat vlastni, uz hotovy veci. maximalne jsem schopnej udelat si takovy polotovary tracku a ty pak mixovat, nacoz mi bohate staci 4 kanaly traktoru. proste nejsem tak dobrej muzikant, abych umel neco zajimavyho predvadet nazivo a hrat nejaky divadylko nemam zapotrebi.

Acid Punk
Příspěvky: 2444
Registrován: 23 srp 2006 19:55

Příspěvek od Acid Punk » 22 říj 2007 22:05

biscuit píše:
Acid Punk píše: Livko odpiskal? v jakem smyslu? (pro veci neznale :)
jednoduse, proste to nechci delat. bohate mi staci, hrat vlastni, uz hotovy veci. maximalne jsem schopnej udelat si takovy polotovary tracku a ty pak mixovat, nacoz mi bohate staci 4 kanaly traktoru. proste nejsem tak dobrej muzikant, abych umel neco zajimavyho predvadet nazivo a hrat nejaky divadylko nemam zapotrebi.
Pekny.. :)

Slartibartfast
Příspěvky: 10
Registrován: 22 říj 2007 18:22

Příspěvek od Slartibartfast » 16 bře 2008 14:44

Zdravim, mam par otázek ohledně MC 505

1) mam udělanou nějakou melodii a chci aby to hrálo s arpedžátorem (ARP)... zapnu fci ARP a na klávesy vybrnkam nějakou melodii a normálně to fachá. pak tu melodii nacvakam do sequenceru, mam zaplej ARP a ten ARP mi nereáguje na t noty co sou v tom sequenceru...
2) udělam si nějakej vlastní zvuk v synth partu, nějakou vlastní melodii,uložim to a gdyš vypnu mc505 a pak zase zapnu, tak se mi tam načte původní zvuk a ten muj je smazanej, akorát tam zůstanou v tom sequenceru zaznamenaný noty....gdyš přepínam mezi paternama , tak se ty zvuky normálně načtou, ale gdyš jí vypnu, ak se mi ty zvuky ztratěj...
3) jak se v týhle mašině dělá dýlka zvuku (na korgách se ta funkce jmenuje Time Gate a počítá se to po 1/4 kroku) koukal sem že to propouští zvuk v procentech ( se to tam dá nastavit od 0% do 200% ) nějak sem nepochopil čeho to sou procenta, jestli z nějakýho počtu kroků, nebo co......
.....u rythm partu to de udělat pomocí nahrání pohybu sustejnový šavle, nebo je eště nějaká jiná možnost?

dík za odpověď....

Odpovědět