Nedalo mi to a po nastěhování tohoto kousku do svého studia je tady detailní test se spoustou zvukových ukázek a velkých fotografií. Může to být též bráno jako můj vklad k tématu analog versus VA;-)
recenzia zaujimava (tvoja stranka je asi jedina na celom CZ/SK internete s kvalitnymi recenziami na HW, respekt), ale tie zvukove ukazky ma vobec nepresvedcili, po precitani recenzie som cakal omnoho zaujimavejsie zvuky ...
Tyjo... poslech sem sice jenom saw, ale kdyz to porovnam s mym pocitem z SH09, tak to zni hodne tence s takovejma kovovejma vejskama, coz jako ta moje 09 fakt nema. Asi bych problem videl v tom pultu, pres kterej je to nahrany, jinak si to neumim vysvetlit.
Oh my f*cking god!!!! To jsou zvuky jak blazen! Nebyt v praci a nemit dneska sluzbu, tak si dam frtana na uklidnenou - a to to posloucham na chrchlatkach monitoru. Jdu dat hlavu pod vodovod jinak hrozi, ze prodam Jupa
...so many knobs, so little time... (autor neznamy)
dendy, matucha: Hmm, to je zajímavý, mně se ten zvuk moc líbí. Ale je fakt, že záznam zní nejlíp, když ho posílám zpátky do pultu, přes spdif a převodník v datce 60ES zní o něco hůř. 5-ka je dle mého soudu výborná pro leady a ostatní barevné zvuky, kdyby ji chtěl někdo jenom na basy, tak mu to vymluvím a doporučím třeba právě SH-09 nebo Doepfer MS404 nebo Pulseho, přičemž ještě ušetří spoustu peněz a výsledek bude lepší;-)
merlin: Noo, kamaráde, zrovny tvýho JP8 jsem s SHčkem včera konfrontoval.. aaa.. Jup má neuvěřitelný plochy, ten homogenní až organicky působící zvuk nemá konkurenci, třeba Andromeda se na to dívá docela zdaleka. Zároveň má i hodně poznatelnej charakter, jakoby se přede mnou vybavovaly obaly disko desek Donny Summer;-) Ovšem leady... tam dostává od SHčka docela na frak. Jup je ve svý podstatě lehce rozplizlej, zase dokáže být silnější v basových rejstřících, ale sházej mu některý důležitý fičůry. Prostě nejlepší volba je mít oba (a o jednom jsem ti právě říkal) !;-)
hehehe - tak tohle me fakt dostalo. thread zakonzervovat a poslat do Zenevy jako standard analog vs VA nepochopeni ... jeste by to chtelo nekoho, kdo nesnasi jakykoliv elektricky nastroje
bodyia:
Recenze je slusna prace! A gratulace k novy masine - hodne dobrej nakup chlape
Nemuzu si ted poslechnout ukazky tak neposoudim. Poslechnu priste. Ale sedi mi presne co pise Matous, kdyz jsem hral na SH-5 tak opravdu moc netlacila. Malou Roland SH-09 mam taky a ta tlaci v bassech supr je to hodne plnej synth. SH-09 ma plnost jako treba JUPITER-4. Ale treba Jupiter-6 ten uz je zase uplne jinej a ani ten neni tlustej. Kazdej Roland je jinej a to neni na skodu prave naopak. Ale sila SH-5 byla promne hlavne v dual filtru, VCF+BandPass, ten se mi libil strasne moc!
bassline: PLS - uz zadnej tvuj komentar na cokoliv, vse co pises jsou fakt perly....
Za tu krátkou dobu co jsem ho měl doma na mě působil dosti neobyčejně. Ten zvuk je krásnej a inspirativní, zajímavé možnosti routingu signálu do filtrů, takové až kvasi-modulární možnosti.