Sherman Filterbank user forum

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 07 bře 2007 17:10

Magion píše:tudy: osobně v tom nevidím problém
abuse: vím přesně o čem mluvíš! Taky jsem si zprvu myslel, že mám jetej kus a vlastně dodnes jsem nezjistil jestli jo, nebo ne, ale podlé tvé reakce je to u shermana normal. Každopádně mě baví ten zvuk jakej dělá - a je to hodně LO-FI - šumí, bzučí, píská, chraptí, ale je to strašně živý, což se je hlavní! Beru ho takovej jakej je tyto nedokonalosti vlastně na něm obdivuju a vyhledávám. Na obyč lpf je spousta softu....
Sherman Filterbank jsem zkoumal pouhych deset minut u Thomanna a mam stejny pocit. Puvodni predstava byla, ze to bude hazet excelentmi HPF,LPF,BPF s tim ze to bude vsecko o tridu lepsi nez co jsem znal do te doby..............no a ono to naopak zilo svym zivotem, bublalo, prskalo, bzucelo....samozrejme velmi prijemne a "draze". V tech cudlech jsem marne hledal logiku.
Napadlo me, ze tu vecicku zkroti bud borec, ktery absolvoval nekolikatyddeni kurz a dva roky praxe anebo je to uplne jedno a vse je vec nahody :D

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 07 bře 2007 18:15

...největší sranda je, že ten filtr produkuje bezproblémů frekvence až k 0Hz, takže když necháš lpf s rezonancí hodně stažený dole, tak nic neslyšíš a odpálíš si klidně bedny ani nevíš jak.... pak už neuslyšíš fakt nic :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2683
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal » 07 bře 2007 21:14

no ty výstupy byli tuším jeden master - oba filtry a druhý pouze filtr 1 ne?
a ty výškové škrábance jdou docela dobře potlačit jedním z těch přepínátek nalevo, už nevím kterétobylo

s tím že si to dělá co chce bych nesouhlasil
člověk by měl začít tím, že dá všecky knoby do polohy zaražka či nula, pracuje jenom se starými známými (cutoff, reso, lfo depth, rate, envelope... pak lp, bp, hp, negative, positive fn)
no jako kdyby sherman neměl ty zarážky na středních nebo nulových pozicích na knobech, tak je fakt, že by se nějaká výchozí vyrovnaná pozice hledala težko asi (takže žádné několikatýdenní kurzy)
(fm a am modulace, pokud jede naprázdno - bez signálu, dělá opravdu freq-bzučo chaos)

Uživatelský avatar
abuse
Příspěvky: 694
Registrován: 25 zář 2003 09:21

Příspěvek od abuse » 13 bře 2007 13:49

po tyzdni prilezitostneho explorovania (nevenujem sa mu systematicky ani nejdem podla manualu) ked uz zhruba viem co robim ma sherman bavi viac a viac. prava zabava zacina az pouzivanim externych modulacnych signalov. god bless patchbay! na midi som ho este nepripojil, to az ked budem mat vsetko ostatne v rukach. Moj wish list: na frontpaneli switche na vypinanie/zapinanie inputov a out1 (teraz sa inputy aktivuju zapojenim kabla, cize neda sa to uplne vsetko napchat do patchbayu...nastastie mam k inputom jednoduchy pristup, mam otvoreny rack stojan)...mozno by to pre zrucneho pajkovaca (co ja nie som ani omylom) nebolo zlozite dorobit ako modding

luto
Příspěvky: 59
Registrován: 22 črc 2007 18:19

Příspěvek od luto » 30 led 2009 18:00

caute,
neviete nahodou kde si mozem Shermana ochytat? :) ba, vieden, brno....

lavender
Příspěvky: 862
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Sherman Filterbank user forum

Příspěvek od lavender » 26 pro 2011 19:07

dobry vecer,
chcem sa spytat tych, co prechovavaju tuto hracku, ci si vsimli nieco ako ked su zaprasene potenciometre - konkretne na AM, potom L/B/F, -B/-B+LH a v spodnych polohach (1-4) FREQ1 a FREQ2. v podstate to obcas je pocut ked sa s tym hybe - nemyslim zmena soundu, ale take to spepotanie ked je spinavy potak,
a obcas nie.
dakujem!

lavender
Příspěvky: 862
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Sherman Filterbank user forum

Příspěvek od lavender » 13 led 2012 13:05

nikto nic? to uz nema nikto tohto nezbednika doma?

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Re: Sherman Filterbank user forum

Příspěvek od peteness » 13 led 2012 16:54

Mam ho, fungl novy, ale zadny problem co popisujes.

lavender
Příspěvky: 862
Registrován: 26 pro 2011 18:57

Re: Sherman Filterbank user forum

Příspěvek od lavender » 15 led 2012 15:29

pete ness píše:Mam ho, fungl novy, ale zadny problem co popisujes.
no ja neviem ci je to problem, alebo charakteristika zvuku. pretoze obcas to pocut a obcas nie.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Re: Sherman Filterbank user forum

Příspěvek od Magion » 17 dub 2012 09:26

lavender : taky mi chrastilo pár knobů (můj SHerman1 má sériové číslo 0123). A byly to skutečně knoby - to už nepatřilo k onomu magickému zaplňujícímu šumu shermana.
Objednal jsem nové přímo od Hermana Gillise a nechal vše vyměnit. Jiné řešení je jen dočasné ( různé pot cleanery atd... pokud chceš použít, tak raději zkonzultuj s Nilsem - některé jsou naleptávače . bacha na to). Nové knoby nejsou moc drahé.
A doporučuji žádat jen ty novější typy - které jsou v pevném pouzdru a nemohou se vůbec ani trochu viklat. :wink:

Odpovědět