Signal Splitter

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 20 lis 2009 10:03

Potřebuju co nejjednodušeji a nejkvalitněji rozdělit signál, který jde z baskytary na dva, abych mohl jeden táhnout do aparátu a jeden do mic preampu s nástrojovým vstupem. Nechci DI Box, ale jestli máte někdo zkušenost s něčím takovým tak prosím napište.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Signal Splitter

Příspěvek od vras » 20 lis 2009 12:08

Jelikoz bassamp i mic-preamp by mely mit vysokoimpedancni high-Z vstupy, tak pri jejich paralelnim propojeni by to nemuselo nic zkazit - staci jack Y rozdvojka za par korun nebo Y-kabel. Pokud je basa aktivka, tak jen lepe. Ale v pripade zvyseneho brumu (coz se muze klidne prihodit, muze za to zemni smycka) ti stejne nezbude nez ten DI box nakonec chtit. Hlavne pro pripady pasivni kytary/basy je lepsi aktivni DI. Kvalitni stoji dost penez (cca od 4000). Pres ten DI Box to jde zpravidla do bass/gtrampu naprimo, do mic preampu pres interni obvody DI boxu a trafo s oddelenou zemi XLR mikrofonnim kabelem do preampu. Mrkni treba na kanadske Radialy.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Signal Splitter

Příspěvek od kexik » 20 lis 2009 16:47

velmi zly napad. ak spojis dva hiz vstupy paralelne, znizis im vstupnu impedanciu presne podla ohmovho zakona a navyse sa zacnu ovplyvnovat. ZIADNY Y kabel medzi basu a preamp neprichadza do uvahy, jedine ak je basa aktivka, ale ak je aktivka tak ju strcis do hocicoho a splitnes hocijak, to by skeld imo neriesil tak vazne... basu do lepsieho z preampov (treba skusmo zistit ktory to je) a z linkoveho vystupu urobit split, trebars uz aj Y kablom, idealne ale line splitterom. nasho basaka strkam do jeho komba a z nesym. linky ho tocim do preampu ktory mam v podpise. kombo je roland d-bass. opacne som nikdy neskusal pac nemam hi-z preamp

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Signal Splitter

Příspěvek od vras » 20 lis 2009 17:50

Ja bych to sem nepsal, kdybysme ten Y rozbocovac/kabel nemeli nekolikrat prakticky vyzkouseny, A/B testem nebyl slyset zadny rozdil.
V praxi mi prisel daleko vetsi problem narust brumu. Y-rozbocka za preampem mozna tez, ale poleze ti z toho linkova uroven, coz neni na krmeni basoveho ampu nejlepsi. Takze bude mozna potreba nejaky attenuator. Pripadny Line-splitter asi zeslabeni zvladne, ale nez investovat do dalsiho provizoria, tak uz bych sel rovnou do DI-boxu, ktery pracuje jako splitter.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 20 lis 2009 18:21

Díky za reakce hoši. Do teďka jsem to řešil tak, že jsem basu píchnul do aparátu který snímám mikrofonem a táhnul to do preampu linkou, mám slušnej aparát SWR, ale když jsem teď zkoušel dát basu napřímo do nástrojovýho vstupu u JoeMeek TwinQ, přijde mi zvuk lepší. Asi nakonec opravdu nezbude než koupit DI Box, ale mám strach, že bude zvuk trochu mršit i ten kvalitní DI box.

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Signal Splitter

Příspěvek od vras » 20 lis 2009 18:31

zkouseli jsem Radial Pro48, je to aktivni DI splitter, ma to ground lift, -15dB pad, headroomu dost, napajeni jednoduse pres fantom z preampu a pohoda.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 20 lis 2009 18:38

Hmm, nevypadá špatně, neznáš k němu ještě nějaký alternativy?

vras
Příspěvky: 831
Registrován: 27 lis 2007 20:36

Re: Signal Splitter

Příspěvek od vras » 20 lis 2009 20:12

To neznam, i lowend DI budou, urcite neco dela Uli, ale nemel jsem tu cest

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 20 lis 2009 21:53

Uliho proboha ne, toho jsem se zbavil už před pár lety. Dík ještě něco pohledám v týhle kategorii.

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Re: Signal Splitter

Příspěvek od ECSON WALDES » 20 lis 2009 22:03

Ja pouzivam BSS AR-133 Active DI-Box - napajenej phantomem +48v. Hraje skvele a ma festovni mechanickou konstrukci.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Signal Splitter

Příspěvek od kexik » 21 lis 2009 10:25

skeld píše:Uliho proboha ne, toho jsem se zbavil už před pár lety. Dík ještě něco pohledám v týhle kategorii.
tak to si kamarat vedla, uliho di100 je pravdepodobne najlepsi aktivny dibox do takych 60eur, myslim uplne vazne... problem je ze neobsahuje splitter
btw pasivny dibox asi za 90eur robi markbass, snad to bude na basu dobre resenie .)
a ktosi sem nedavno daval recenzie na tapco aktivny dibox a tiez to tam nevyzeralo zle za tie peniaze

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 21 lis 2009 10:52

kexik: Já to nemyslel nijak špatně. Poměr cena výkon je u Uliho skvělá, za to mu všechna čest, ale chci se kvalitativně posunout. Navíc můj aparát má ven symetrickou linku hned za preampem, se kterou jsem dosahoval lepších výsledků než s Ulim do mic preampu, proto chci něco, s čím dosáhnu ještě lepších výsledků. Na ten Markbass se určitě mrknu ten mi mohl být zajímavej.

ecsson: Díky za tip.

jardatop
Příspěvky: 329
Registrován: 30 led 2008 19:03

Re: Signal Splitter

Příspěvek od jardatop » 22 lis 2009 11:40

Taky pridam svoje:
na basu pouzivam preamp Studio Project VTB-1. Zvolil jsem ho hlavne proto, ze ma insert a Hi-Z vstup. Nastavitelny pomer lampy a tranzistoru tam taky prijde vhod.
Mam ho v racku s kompresorem DBX166, ktery je pripojeny v insertu preampu. Tento preamp ma symetricky vystup (100ohm) XLR, ktery vede do mixu a TRS vystup (300ohm), ktery mi vede do komba.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od delay » 23 lis 2009 07:38

Nechápu, proč nepoužít kvalitní DIBOX, mám SansAmp Para Driver, má dva hlavní výstupy TRS+XLR (jdou oba najednou) + paralelní TRS.
Pokud chceš a zaplatíš si poštu, tak ti ho pučím a kdyby sis ho chtěl nechat, tak pošleš prachy, já ho už stejně nevyužiju. Jinak bych šáhnul po dobrým (pasivním) spliteru, něco na trhu určitě je.

Uživatelský avatar
skeld
Příspěvky: 434
Registrován: 27 kvě 2004 09:29

Re: Signal Splitter

Příspěvek od skeld » 24 lis 2009 07:13

Ten SansAmp je pro mě zbytečnej. Nepotřebuju žádný simulace ani korekce, potřebuju jen rozdělit signál, takže asi koupím ten DI BOX BSS AR-133.

Odpovědět