Signal Splitter
Signal Splitter
Potřebuju co nejjednodušeji a nejkvalitněji rozdělit signál, který jde z baskytary na dva, abych mohl jeden táhnout do aparátu a jeden do mic preampu s nástrojovým vstupem. Nechci DI Box, ale jestli máte někdo zkušenost s něčím takovým tak prosím napište.
Re: Signal Splitter
Jelikoz bassamp i mic-preamp by mely mit vysokoimpedancni high-Z vstupy, tak pri jejich paralelnim propojeni by to nemuselo nic zkazit - staci jack Y rozdvojka za par korun nebo Y-kabel. Pokud je basa aktivka, tak jen lepe. Ale v pripade zvyseneho brumu (coz se muze klidne prihodit, muze za to zemni smycka) ti stejne nezbude nez ten DI box nakonec chtit. Hlavne pro pripady pasivni kytary/basy je lepsi aktivni DI. Kvalitni stoji dost penez (cca od 4000). Pres ten DI Box to jde zpravidla do bass/gtrampu naprimo, do mic preampu pres interni obvody DI boxu a trafo s oddelenou zemi XLR mikrofonnim kabelem do preampu. Mrkni treba na kanadske Radialy.
velmi zly napad. ak spojis dva hiz vstupy paralelne, znizis im vstupnu impedanciu presne podla ohmovho zakona a navyse sa zacnu ovplyvnovat. ZIADNY Y kabel medzi basu a preamp neprichadza do uvahy, jedine ak je basa aktivka, ale ak je aktivka tak ju strcis do hocicoho a splitnes hocijak, to by skeld imo neriesil tak vazne... basu do lepsieho z preampov (treba skusmo zistit ktory to je) a z linkoveho vystupu urobit split, trebars uz aj Y kablom, idealne ale line splitterom. nasho basaka strkam do jeho komba a z nesym. linky ho tocim do preampu ktory mam v podpise. kombo je roland d-bass. opacne som nikdy neskusal pac nemam hi-z preamp
Ja bych to sem nepsal, kdybysme ten Y rozbocovac/kabel nemeli nekolikrat prakticky vyzkouseny, A/B testem nebyl slyset zadny rozdil.
V praxi mi prisel daleko vetsi problem narust brumu. Y-rozbocka za preampem mozna tez, ale poleze ti z toho linkova uroven, coz neni na krmeni basoveho ampu nejlepsi. Takze bude mozna potreba nejaky attenuator. Pripadny Line-splitter asi zeslabeni zvladne, ale nez investovat do dalsiho provizoria, tak uz bych sel rovnou do DI-boxu, ktery pracuje jako splitter.
V praxi mi prisel daleko vetsi problem narust brumu. Y-rozbocka za preampem mozna tez, ale poleze ti z toho linkova uroven, coz neni na krmeni basoveho ampu nejlepsi. Takze bude mozna potreba nejaky attenuator. Pripadny Line-splitter asi zeslabeni zvladne, ale nez investovat do dalsiho provizoria, tak uz bych sel rovnou do DI-boxu, ktery pracuje jako splitter.
Díky za reakce hoši. Do teďka jsem to řešil tak, že jsem basu píchnul do aparátu který snímám mikrofonem a táhnul to do preampu linkou, mám slušnej aparát SWR, ale když jsem teď zkoušel dát basu napřímo do nástrojovýho vstupu u JoeMeek TwinQ, přijde mi zvuk lepší. Asi nakonec opravdu nezbude než koupit DI Box, ale mám strach, že bude zvuk trochu mršit i ten kvalitní DI box.
zkouseli jsem Radial Pro48, je to aktivni DI splitter, ma to ground lift, -15dB pad, headroomu dost, napajeni jednoduse pres fantom z preampu a pohoda.
Hmm, nevypadá špatně, neznáš k němu ještě nějaký alternativy?
To neznam, i lowend DI budou, urcite neco dela Uli, ale nemel jsem tu cest
Uliho proboha ne, toho jsem se zbavil už před pár lety. Dík ještě něco pohledám v týhle kategorii.
- ECSON WALDES
- Profesionál
Ja pouzivam BSS AR-133 Active DI-Box - napajenej phantomem +48v. Hraje skvele a ma festovni mechanickou konstrukci.
tak to si kamarat vedla, uliho di100 je pravdepodobne najlepsi aktivny dibox do takych 60eur, myslim uplne vazne... problem je ze neobsahuje splitterskeld píše:Uliho proboha ne, toho jsem se zbavil už před pár lety. Dík ještě něco pohledám v týhle kategorii.
btw pasivny dibox asi za 90eur robi markbass, snad to bude na basu dobre resenie .)
a ktosi sem nedavno daval recenzie na tapco aktivny dibox a tiez to tam nevyzeralo zle za tie peniaze
kexik: Já to nemyslel nijak špatně. Poměr cena výkon je u Uliho skvělá, za to mu všechna čest, ale chci se kvalitativně posunout. Navíc můj aparát má ven symetrickou linku hned za preampem, se kterou jsem dosahoval lepších výsledků než s Ulim do mic preampu, proto chci něco, s čím dosáhnu ještě lepších výsledků. Na ten Markbass se určitě mrknu ten mi mohl být zajímavej.
ecsson: Díky za tip.
ecsson: Díky za tip.
Taky pridam svoje:
na basu pouzivam preamp Studio Project VTB-1. Zvolil jsem ho hlavne proto, ze ma insert a Hi-Z vstup. Nastavitelny pomer lampy a tranzistoru tam taky prijde vhod.
Mam ho v racku s kompresorem DBX166, ktery je pripojeny v insertu preampu. Tento preamp ma symetricky vystup (100ohm) XLR, ktery vede do mixu a TRS vystup (300ohm), ktery mi vede do komba.
na basu pouzivam preamp Studio Project VTB-1. Zvolil jsem ho hlavne proto, ze ma insert a Hi-Z vstup. Nastavitelny pomer lampy a tranzistoru tam taky prijde vhod.
Mam ho v racku s kompresorem DBX166, ktery je pripojeny v insertu preampu. Tento preamp ma symetricky vystup (100ohm) XLR, ktery vede do mixu a TRS vystup (300ohm), ktery mi vede do komba.
Nechápu, proč nepoužít kvalitní DIBOX, mám SansAmp Para Driver, má dva hlavní výstupy TRS+XLR (jdou oba najednou) + paralelní TRS.
Pokud chceš a zaplatíš si poštu, tak ti ho pučím a kdyby sis ho chtěl nechat, tak pošleš prachy, já ho už stejně nevyužiju. Jinak bych šáhnul po dobrým (pasivním) spliteru, něco na trhu určitě je.
Pokud chceš a zaplatíš si poštu, tak ti ho pučím a kdyby sis ho chtěl nechat, tak pošleš prachy, já ho už stejně nevyužiju. Jinak bych šáhnul po dobrým (pasivním) spliteru, něco na trhu určitě je.
Ten SansAmp je pro mě zbytečnej. Nepotřebuju žádný simulace ani korekce, potřebuju jen rozdělit signál, takže asi koupím ten DI BOX BSS AR-133.