Komentovat zvuk sám o sobě mi připadá úplně sekundární v porovnání se základní věcí: to hučení a praskání desek je něco, co zamezuje (aspon pro mě) jakémukoliv normálnímu poslechu ... (po těch xx letech co jsem tomuto nebyl exponován) to je v podstatě nesnesitelné ... a nejsou to desky, které by byly nějak moc hrané, jsou v perfektním pořádku ... Na poslouchání nějakého bigbeatu možná (kde to je permanentně nahlas), ale na poslouchání jakékoliv decentní hudby, kde jsou i tišší pasáže, v podstatě nepoužitelné ... Chci poslouchat hudbu a ne praskání

Zlaté digitální nahrávky - tam poslouchám HUDBU ... na gramofonu poslouchám točící se, hučící a praskající DESKU ...
Ke zvuku - poslechl jsem pár desek různých žánrů (od českého popu, jazzu a jazzrocku po klasické orchestrální a instrumentální nahrávky). I když si odmyslím ty práskance (což jde těžko), že by to bylo zvukově nějaké úžasné, to teda není ... celkově všechno docela ploché, středové, málo basů ... Nástroje hodně konkrétní, to je pravda ... no ale myslím že každá průměrná moderní digi nahrávka zní podstatně lépe po všech stránkách ...
Výsledek - no nejraději bych to rovnou vrátil, desky rozdal a už o tom nechtěl slyšet ... ale když si pomyslím že bych měl zase všechno balit do původního balení ... tak to možná nabídnu jako komplet i s těmi všemi LP

No zítra ještě zkusím ...