SM Pro Audio OC8E - 8kanalovy optokompresor

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

SM Pro Audio OC8E - 8kanalovy optokompresor

Příspěvek od Cyril » 04 srp 2007 14:24

Slysel jste tohle nekdo? Myslite, ze to stoji za to koupit? Za osm litru mit osm kanalu v jednom racku a pohodlne to ovladat realnyma knobama, to zni pekne... :)


http://www.music-park.cz/produkty/produkty.php?id=407

Obrázek

No a verze bez vu-metru za 5500, no nekup to! http://www.music-park.cz/produkty/produkty.php?id=406
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 04 srp 2007 15:59

Ty SM pro audio věci jedni hrozně chválí (vzhledem k ceně) a druzí hrozně zatracují (a to i vzhledem k ceně). Jejich ADAT převodník tu někdo ukazoval vyfocenej zevnitř a byla to bída na pohled i na poslech (měření).

Mimochodem, na co potřebuješ osmikanálovej kompresor. Něco zvučíš?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 srp 2007 22:11

kurva .. 8 kanal kompresor za 8000 ... tolko musi stat len poriadna krabica .. to nemoze byt dobre ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 srp 2007 08:57

to bude ziarovka a nevyberane fototranzistory, kanaly budu nesparovane a kazdy bude tlacit inak... inak za tu cenu nemas sancu, kvalitne laserom trimovane fotoprvky stoja tak liter kus, takze zbytok stroja by bol zadarmo :)
cize sa podpisujem pod pytkinovu poznamku

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 srp 2007 10:42

Cyril : podla mna lovis v zlych vodach , ak hladas nieco zaujimave za dobre prachy ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 srp 2007 10:57

pouzitelne a rozumne lacne kompresory su rnc, joemeek, niektore lacnejsie dbx, mozno alesis 3630 a jeden stary behringer, ktory bol vykopirovany dbx, uz sa nerobi a typ neviem, safa alebo tudy mozno pomozu. posledne spominane su urobene na thats chipoch a to je ok

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 06 srp 2007 11:12

kexik: jasny, souhlas a taky to tak cejtim (ne ze bych ty zminovany slysel, ale to vis, clovek ma nacteno :) Me zaujalo ze je jich tam osm a jeste opto... ale asi to bude sragora, resp. proti pluginum to asi tezko neco prinese krome toho ze je to pekna skatule
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 srp 2007 11:45

cyril : naco checs 8 kanal ? ides naberat bicie ? ci kieho ?

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 06 srp 2007 12:29

Pytkin: ja myslim ze v mixu 8 kompresoru pouzijes naprosto bezne... ja jsem vlastne nikdy nepochopil, jak to delaj lidi co maj od kazdyho hw efektu treba jen jeden. Reverb jeste budiz, jako send, ale kompresor? To to bouncujou natvrdo do ty stopy a pak tim zas prozenou jinou? Trosku nesikovny...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 srp 2007 12:40

cyril: takych ludi ako pises vela nie je a ani nikdy nebolo. v studiach byva kompresorov hafo, alebo sa pouzivaju rovno pri nahravani

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 06 srp 2007 12:53

kexik: a co domaci studia? Kde si typek koupi kompresor za desitku a tri mesice zere korinky?
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 06 srp 2007 13:33

cyril: takove typky nechapu... bud na to mam a koupim si smysluplnej hw (tzn. ne jednu krabici), nebo na to nemam a koupim si plugin, pricemz vim, ze plugin muzu pouzit xkrat oproti hw krabici.. anebo si koupim opravdu jednu krabici, kterou budu pouzivat na jednu vec (placnu - treba zpev) a zbytek valim v pc. pokud se chces pohybovat ve hw teritoriu a plnohodnotne ho vyuzit, tak se jedna o castky v radech sta tisicu!!! samozrejme vsechno zalezi na pozadavcich, zpusobu prace v danem studiu atd. pokud se nahrava stopa po stope, tak si vystacis i s minimen krabic.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 srp 2007 13:37

cyril : bud miesas dnu a pouzivas pluginy .. alebo miesas vonku a pouzivas hardware .. a mas ho vela ..

ak ma niekto jeden kompresor , tak ho ma na nahravanie .. nie na mixaz ..

dalej .. ked chces miesat vonku , potrebujes multikanalove prevodniky .. trebars 24 kanalov .. co je dost nakladna zalezitost .. kopu dalsich veci atd .. rozhodne , kto nema dost penazi , je rozumnejsie pouzit pluginy ..

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 06 srp 2007 13:45

presne - ja mam jeden 3630 a rovno s nim nahravam, neskorej uz SW :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 06 srp 2007 13:47

Cyril píše:kexik: a co domaci studia? Kde si typek koupi kompresor za desitku a tri mesice zere korinky?
tak... ako pisu chalani, taky clovek je bud somar, alebo cezen nahrava, a aj o tom druhom sa da diskutovat. rozhodne to nie je ako sa u nas vravi, gunstig
potom je tu este pouzitie na mastering, ale tam za desiatku jedine pospajkovat klon, a aj to bude s financiami len tak tak. tie naozaj uzitocne veci v tejto cenovej nenajdes ani nahodou

Odpovědět