SPL 2Control - nový ovladač hlasitost & monitoring contr
http://www.head-fi.org/forums/f5/review ... mp-153207/
z tych fotiek je dost jasne ze v tom je preamp s riadenym ziskom-AD-DSP-DA-odporova matica
cize par relatok kontroluje utlm vo velkych skokoch a medzi tym robi jemnu regulaciu dsp. dogitalny vstup ide rovno do dsp a von cez vystupnu maticu
cize dsp reguluje v rozsahu prijatelnych povedzme 4bit, cize aj najslabsi vystup ma este rozlisenie 20bit a relatka prepinaju tlmiace rozsahy v 24dB skokoch. elegantne a s super pomerom cena-vykon. ale nie hi-end
z tych fotiek je dost jasne ze v tom je preamp s riadenym ziskom-AD-DSP-DA-odporova matica
cize par relatok kontroluje utlm vo velkych skokoch a medzi tym robi jemnu regulaciu dsp. dogitalny vstup ide rovno do dsp a von cez vystupnu maticu
cize dsp reguluje v rozsahu prijatelnych povedzme 4bit, cize aj najslabsi vystup ma este rozlisenie 20bit a relatka prepinaju tlmiace rozsahy v 24dB skokoch. elegantne a s super pomerom cena-vykon. ale nie hi-end
Ne, zadnym AD/DA to neprochazi a hlasitost je resena normalnim potakem, ta relatka pouze prepinaji vstupy a vystupy. Jinak je to normalni pasivni regulator hlasitosti a diky tomu, co jsem tak mel moznost pozorovat na svych bednach a sluchatkach to zvuk nijak nemrsi. Nevim, co by to delalo na Nautilech, ale jelikoz je to potak v krabicce, tak bych si tipnul, ze to bude to samy.
aaaha... a toto je jedna z nich, pravda ;)nunu píše:Kexik je buh... On vi totiz fsecko, od absolutniho lowendu az po tezky highend -))))))))))))))))) Pritom to jsou takove pii.oviny co sem tam vypusi -)
Lze dnes pomerne lehce zkontruovat rizeni ktere bude ovladane v digitalni domene a jeho analogova cast bude bez ztraty hvezdicky.
nikde tu nehovorim ze nejde urobit digitalne ovladany analogovy utlmovy clanok. ale nie je to digitalny potenciometer (ten pouziva polovodicove spinace a tie zvuk kurvia vzdy) a nie je to central station, lebo si spocitaj tie relatka
1. ked to neprechadza AD a DA, naco je v tom audio dsp chip?Kermitak píše:Ne, zadnym AD/DA to neprochazi a hlasitost je resena normalnim potakem, ta relatka pouze prepinaji vstupy a vystupy. Jinak je to normalni pasivni regulator hlasitosti a diky tomu, co jsem tak mel moznost pozorovat na svych bednach a sluchatkach to zvuk nijak nemrsi. Nevim, co by to delalo na Nautilech, ale jelikoz je to potak v krabicce, tak bych si tipnul, ze to bude to samy.
2. tou buzirkou ide do a z riadiacej jednotky analogovy signal, spolu s talkback signalom a spustou digitalu?
ta debata je zavadzajuca. lebo vyrobca tvrdi to co kermit, ze je to full pasiv. ale pohlad na creva hovori daco ine a ten manik v tej debate daco ine. chcelo by to mat tu vec v rukach. ak ma pravdu ten manik v tej debate, tak by mali pri otacani kniplom cvakat relatka jak blaznive. ak mam pravdu ja tak budu cvakat, ale len obcas (na cely rozsah asi 4-5 krat). ak ma pravdu kermitak, tak nebudu cvakat vobec ale v tom pripade je ten dizajn uplne naprd...
Tak už ho mám tady ... Vypadá moc dobře (větší než jsem myslel) a konstrukčně a materiálově solidně (velice robustní a důvěryhodné hlavní hlasitostní kolečko). Pěkně to svítí ...
Zvukově mi to zatím připadá moc fajn ... Zní to trošinku jinak než můj dosavadní čistě pasivní GoldPoint, ale určitě ne k horšímu ... Jediné co mi připadá ergonomicky dost nedotažené je ovládání hlasitosti sluchátek - ovladače jsou tak malé a tak blízko vedle sebe (a k zapojenému jacku), že je nejde pohodlně uchopit - prsty se tam nevlezou ... to nechápu, stačilo je dát trochu výš a dát jim víc prostoru kolem ... Jinak fajn ...