Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napětí?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Saly »

No dyk jsi to mel prece otevreny, tak vis co tam bylo nebo nebylo. Ten malej plosnak urcite nebyl to jediny, je tam indikace napeti, osvetleni, proudova ochrana, festovni zasuvky, plechova piksla a hlavne teda nejaky ten filtr. Navic neni filtr jako filtr. Co je ve furmanovi nevim, ale v coklovi je kondik a varistor - hodnota do dvacky. Pocitam ze "advanced rmi filter" (tak nejak to myslim bylo....) bude asi neco sofistikovanejsiho. A videt byt ani moc nemusi, vetsinou je to vcelku se zasuvkou. Nerikam, ze je to kdejaka hitparada, ale rozdil mezi furmanem a psem snad je trochu videt. Osobne teda od techto veci moc necekam, kdyz uz jsme to vzali pres ty auta, tak bych to videl neco jako nalesteni laku, ovsem pokud auto nejede, tak je to na nic. Pokud jsou problemy se sitovym napetim, tak vyresit rozvody v baraku. Pokud to nejde (nebo vetsinou se do toho nikomu nechce), tak proste zarizeni, ktery celkove rekonstruuje sitove napeti. Obe dve reseni jsou mastny. Pokud jde o pronajatou zkusebnu nebo koncerty a zlobi jen nektera masinka, tak je mozna nejschudnejsi vymenit ji za jinou, ktery to nevadi.

Vuid
Příspěvky: 819
Registrován: 20 led 2006 22:46

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Vuid »

Pytkin píše:hovno za totaca .. pred rokom mi menili Tecko na privode do domu .. kolisala mi elektrika .. hore dole 8V v pohode .. na jednej faze som mal 218 , na dvoch 241 .. a podobne .. domaci vratnik mi 3 roky poriadne nefungoval .. myslel som ze jebnuty taliani .. odkevy vymenili Tecko a ja som vymenil vo vratnikovy trafak, tak to funguje jak vino ..
Jen 8V? Tak ja kolikrat nameril 180V (obcas i min) misto 220V (tehdejsich), a to po nekolik hodin, nekolik dni po sobe na vsech fazich. To bylo porad, udajne ta vesnice byla na nejaky "mekky" vetvi VN rozvodu, dali to dohromady az po roce 89. Proste najednou svetla pohasla a bylo to:) Vypadavani jedne faze byla uplne bezna vec, coz byl docela problem, protoze jsem pouzival 3fazovy motor celkem casto. Jeste ze byl asi nesmrtelnej. Jsme ale trochu mimo tema.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 22146
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Pytkin »

Vuid : pisal som ze 8V bol rozdiel .. 180V som nemal .. to uz by bol asi hardcore :)

Uživatelský avatar
charonme
Příspěvky: 1258
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od charonme »

som myslel ze v tych veciach byvavaju aj nejake poriadne baterky

Uživatelský avatar
nixx
Příspěvky: 775
Registrován: 25 led 2008 23:18

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od nixx »

Ahoj! Prosím o radu. Používáme v kapele naživo počítače s Firewire zvukovkama, já mám připojenou kytaru a MIDI pedalboard, klávesák má zas dvě MIDI klaviatury. Často se nám stává (hlavně klávesákovi), že při zapojení dalšího zařízení do elektrické sítě (třeba adaptér od notebooku - bez zátěže) nebo při zapnutí světel (zářivek) ve vedlejší místnosti na chvíli vypadne MIDI nebo dokonce zvukovka úplně ztratí spojení s počítačem.
Myslíte, že by tento typ problému vyřešil regulátor napětí (trafo s přepínáním odboček podle vstupního napětí)?
Např. APC Line-R 1200VA:
https://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=67
http://www.apcmedia.com/salestools/ASTE ... irect=true

Nebo dražší ChD Elektroservis ACS-500
http://www.chd-el.cz/index.php?id=50&lngid=cs

Díky!

biscuit
Příspěvky: 9576
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od biscuit »

nereknu ti, jestli to pomuze. myslim, ze by mohlo, ale kazdopadne dej vedet, jestli to vyzkousis a pomuze ;-)

Uživatelský avatar
wopst
Příspěvky: 16
Registrován: 28 zář 2015 22:18
Vybavení

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od wopst »

Sice je tahle konverzace nějakej pátek zpátky, ale i tak, třeba to někoho bude zajímat. Sehnal jsem pár obrázků kde jsou vidět otevřené Furman zdroje. :D

Omlouvám se za kvalitu
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Toto už Furman není
Obrázek

Na závěr...čisnký power conditioner :D
Obrázek

Zde přikládám video, kde je videt taktez Furman zevnitř :)

Odpovědět