Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napětí?

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napětí?

Příspěvek od delay » 25 říj 2010 09:43

Ahoj, chtěl bych požádat o radu... Máme zkušebnu, kde jsou staré rozvody el. proudu. Vznikají tam určité problémy nejen s brumem. Rád bych co nejdřív koupil nějakou ochranu, síťový filtr nebo UPS, aby napájení bylo "vyčištěné" a stabilizované.

Poradil by někdo něco osvědčeného? S cenou nejlépe do 3 tis. Kč.
Naposledy upravil(a) delay dne 25 říj 2010 13:12, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3568
Registrován: 06 úno 2005 02:03

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS?

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 25 říj 2010 12:48

delay píše:Ahoj, chtěl bych požádat o radu... Máme zkušebnu, kde jsou staré rozvody el. proudu. Vznikají tam určité problémy nejen s brumem. Rád bych co nejdřív koupil nějakou ochranu, síťový filtr nebo UPS, aby napájení bylo "vyčištěné" a stabilizované.

Poradil by někdo něco osvědčeného? S cenou nejlépe do 3 tis. Kč.
UPSky, co nejsou offline (tj. jsou line-interactive a maji na vystupu neco jako sinus, resp. online - ale ty uz jsou hodne drahy) se za takovou cenu co vim poridit nedaji, mozna z druhy ruky. aspon kdyz jsem pred par mesici kupoval, zacinalo se zhruba na peti tisicich u tech mensich.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS?

Příspěvek od delay » 25 říj 2010 13:11

No, ty online UPSky jsou asi fakt moc drahá záležitost. On to tedy chce hlavně kámoš basák, kvůli ochraně svých aparátů a efektů... (takže to nemusí být globálně pro napájení celé zkušebny).
Nebylo by lepší něco "muzikantskýho" nežli UPS určená zejména pr PC sektor?:
http://www.audiotek.cz/stabilizatory-na ... ove-moduly

charonme
Příspěvky: 1139
Registrován: 01 říj 2008 09:26

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od charonme » 25 říj 2010 15:00

vsak prave tie muzikantske su myslim drahsie ako itckarske nie?

tie lacnejsie ti ochrania zariadenia aby ti to nieco neprepalilo, ale nevycistia ti ine problemy so signalom ktore mozu ovplyvnit zvuk

a tie sinusove mam dojem ze dost kuria

Vuid
Příspěvky: 820
Registrován: 20 led 2006 23:46

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Vuid » 25 říj 2010 17:46

Ty prepetovky do racku asi nebudou spatna volba, snad ti nekdo poradi konkretni typ.
Offline UPS ti bude k nicemu, muzes ji pouzit pouze pro zarizeni se spinanym zdrojem. Nemaj sinus na vystupu, jak urcite vis.

Torch
Příspěvky: 39
Registrován: 10 srp 2010 18:53

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Torch » 25 říj 2010 19:34

V dnešní době kdy napětí v síti poměrně hodně kolísá, (převážně díky fotovoltaickým článkům) se určitě vyplatí osadit každou zásuvku přepěťovou ochranou + v tomto případě nějaký záložní zdroj (Nepřerušitelný zdroj napájení (UPS)). Za mě UPS.

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Saly » 26 říj 2010 06:17

Nevim teda jestli konkretne na ten brum ti pomuze UPS, to vypada spis na zemni smycky.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od delay » 26 říj 2010 06:35

Brum je druhotná záležitost, spíše jde o ochranu vybavení - lampové konce atd., protože s tím jsou opakované problémy a vše ukazuje na síťové problémy...

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12193
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od kexik » 26 říj 2010 12:31

line interactive UPS so sinusovkou zacina dakde na 5-6 tis. nic lacnejsie nie je, to je totalne dno. brum tym neporiesis. ze napatie v sieti ako takej kolisa, je mytus, rovnako ako ze je to koli fotovoltaike. ak kolisa lokalne, je to koli zlym rozvodom v baraku, zriedkavejsie koli zlej miestnej trafostanici alebo distribucii po hodiny.
Ak namerias v zasuvke nizsie napatie ako 230V, zmeraj ho aj na svorkach isticov v poistkovej skrini. Ak je na istici napatie ok, tak skus do skusobne potiahnut novy Cu kabel rovno z poistnej skrine, s poriadnym prierezom a zakonceny mohutnou rozdvojkou, kam nastrkas VSETKY gerety. to pomoze ovela viac nez UPS. Pripadne si na ten kabel zavolaj elektrikara, aj s nalistovanim si zapyta tak okolo 2 tisic vratane materialu.

Vuid
Příspěvky: 820
Registrován: 20 led 2006 23:46

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Vuid » 26 říj 2010 21:24

Delay:
Kexik ma pravdu, jenze ne vzdycky to jde, udelat si novy el. rozvod ve zkusebne.
Myslim ze na ochranu by mela pomoci nejaka ta lepsi prepetovka do racku jak jsi daval ten odkaz...Tech problemu muze byt vic, treba nedotazenej sroubek nekde na fazi ti muze pekne vsechno odpalit - na to by mela prepetovka stacit, pokud to nemuzes nejak opravit.

Napeti v siti - uz jsem dlouho nevidel ze by nekde kolisalo, ale driv (jeste za totace) ve vesnici kde jsem bydlel bylo uplne bezne ze kolisalo napeti pro celou vesnici. Roky to trvalo... Taky se stavalo ze vypadla jedna faze nekde v trafostanici a nez si toho nekdo vsiml....to byla doba.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6470
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Kermitak » 26 říj 2010 21:33

Co se tyce tech "lepsich prepetovek do racku" - uz jsem se na to ptal driv, ale bez reakce. Videl jsem rozdelanej furman PL Plus a byl v nem tistacek 5x5cm s par soucastkama, jinak ta krabice zela prazdnotou. Muze mi nekdo vysvetlit, v cem spociva zazracnost a cenova ospravedlnitelnost techto zarizeni v porovnani s normalnim psem s prepetovou ochranou a filtrem?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21340
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Pytkin » 26 říj 2010 22:21

hovno za totaca .. pred rokom mi menili Tecko na privode do domu .. kolisala mi elektrika .. hore dole 8V v pohode .. na jednej faze som mal 218 , na dvoch 241 .. a podobne .. domaci vratnik mi 3 roky poriadne nefungoval .. myslel som ze jebnuty taliani .. odkevy vymenili Tecko a ja som vymenil vo vratnikovy trafak, tak to funguje jak vino ..

Uživatelský avatar
ReaktoplazmAR
Příspěvky: 2268
Registrován: 04 srp 2008 14:25

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od ReaktoplazmAR » 26 říj 2010 22:22

ja mám tento na v podstate okrem ochrany ups a toho že je tam 6 zásuviek od toho nič nečakám..
http://www.saltek.eu/files/vyrobky-sk/R ... S%20X6.pdf

Uživatelský avatar
Saly
Příspěvky: 63
Registrován: 28 srp 2007 06:28

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Saly » 27 říj 2010 07:06

To Kermitak:
O tech psech versus furmanech do racku jsme se uz bavili a reakce byla, spis mi prijde ze to odmitas pochopit. I kdyz je konkretne v tom furmanovi co jsi videl v podstate hovno, tak je tam toho porad rapidne vic nez v psovi. Jen ten proudovy chranic (circuit breaker) stoji pres kilo, coz je cena celyho psa. Proc lidi vyhazuji majlant za ferari, kdyz je trabant doveze z bodu A do bodu B taky......

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6470
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Stabilní napětí ve zkušebně - UPS nebo stabilizátor napě

Příspěvek od Kermitak » 27 říj 2010 11:14

U Ferrari to chapu, u Furmana ne :) Ferrari je rychlejsi, hlucnejsi a napumpuje te adrenalinem, co mi teda prinese Furman proti tomu psovi? Ja nechci nijak zpochybnovat jeho pozitiva, ale docela bych byl rad, pokud by byl nekdo ochoten je vypsat v porovnani se psem. Kdyz jsme se o tom driv bavili, skoncili jsme na tom, ze to ma navic svetlo do racku a modry lcd ;)

Odpovědět