Sterekompresor pro dvojí komprimaci.
Sterekompresor pro dvojí komprimaci.
Nikdy jsem to nezkoušel, ale je možné použít stereokompresor se společným ovládáním parametrů pro oba kanály, pro dvojí komprimaci jednoho kanálu? Channel 1 in - out
to Channel 2 in ?? Myslím že FMR RNC to uvádějí jako jednu z možností použití. Jde to i u jiných značek? Myslím, že by to mělo fungovat ne? Díky!

-
- Profesionál
Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.
hmm :] to me nenapadlo, ale pokud ma kompressor unlinked mod a DAW ti spocte latence, tak me nenapada, proc by to neslo.
Právě že nemá. Stereokompresory jsou konsruovány pro stereosignál - mají jedno ovládání pro oba kanály. Latenci neřeším, je to čistě analogová cesta přes inserty mixpultu popř. zpěv ve zkušebně.
Fakt je, že se to dá asi vyzkoušet na klasickém dvoukanálovém kompresoru v link modu..
tak to vyzkousej ne? Imho to mozne je celkem bez problemu, akorat to ovladani bude krapet nepohodlne u jednoho ovladani pro oba kanaly.
-
- Profesionál
nektery kompresory maji unlinked mod. kazdopadne bez nej to nebude delat dobrotu kvuli latenci imho, resp. nastaveni attacku a releasu nebude dost dobre mozny. kazdopadne zapojit si to muzes a neco to delat bude a treba se to bude libit.Fillippos píše:Fakt je, že se to dá asi vyzkoušet na klasickém dvoukanálovém kompresoru v link modu..
-
- Profesionál
ad RNC, to je mozny, ale taky me napada, ze si to mozna pletes se 'supernice' modem, kterej se uvede v chod jen zapnutim tlacitka a kterej dela tri jemny stereo-komprese za sebou, nemusi se nic prekablovat.Fillippos píše:Nikdy jsem to nezkoušel, ale je možné použít stereokompresor se společným ovládáním parametrů pro oba kanály, pro dvojí komprimaci jednoho kanálu? Channel 1 in - outto Channel 2 in ?? Myslím že FMR RNC to uvádějí jako jednu z možností použití. Jde to i u jiných značek? Myslím, že by to mělo fungovat ne? Díky!
napriklad PRO VLA 2 od ART Pro Audio je asi to co hladas,Fillippos píše:Právě že nemá. Stereokompresory jsou konsruovány pro stereosignál - mají jedno ovládání pro oba kanály. Latenci neřeším, je to čistě analogová cesta přes inserty mixpultu popř. zpěv ve zkušebně.
ten funguje aj samostatne pre CH1 a CH2 a kazdy ma svoje ovladanie, alebo ich linknes do sterea

http://artproaudio.com/art_products/sig ... ro_vla_ii/
Nepletu, supernice je něco jiného. V manuálu, pokud si to pamatuju, popisovali tuhle konkrétní možnost "seriového" zapojení dvou kanálů.Brooklyn / juanita juarez píše: ad RNC, to je mozny, ale taky me napada, ze si to mozna pletes se 'supernice' modem, kterej se uvede v chod jen zapnutim tlacitka a kterej dela tri jemny stereo-komprese za sebou, nemusi se nic prekablovat.
Neměl jsem namysli dvoukanálový kompresor.., ale kompresory ve stylu FMR RNC, Joe MEEK MC2, SSL buss comp.,apod. Jde mi o to, že mám možnost získat pro kámoša levně takový stereokompresor. (do zkušebny na zpěv) Jeho dynamika zpěvu je fakt veliká a přes kapelu jeho tiché brumlání nejde vůbec slyšet. Proto mě napadla dvojí komprese v co nejlevnější variantě. Sám si ale nejsem 100% jist, jestli by mu ten kompresor neuškodil. Ve výrazu... On slyšet ale každopádně nejde. Reprák má RCFko, takže tam problém není.EXCOM píše: napriklad PRO VLA 2 od ART Pro Audio je asi to co hladas,
ten funguje aj samostatne pre CH1 a CH2 a kazdy ma svoje ovladanie, alebo ich linknes do sterea
Pak dej vědět jeslti ti to pomohlo, myslím že tohle trápí nejednu kapelu, máme taky dobrý bedny s pěkným soundem, ale jakmile je zpěv posazenej spíš níže a o náladě (u nás často), tak hodně zaniká a kvůli zpětné vazbě využíváme zhruba 1/2 až 2/3 výkonu zesiku. Mám ale trochu strach, že velká komprese bude působit pro zpěvákův pocit nepřirozeně, asi to zkusím s kytarovým compem, ten má velkej rozsah vyzvednutí slabého signálu...
-
- Profesionál
aha, je videt, ze sem si manual poradne neprecet.Fillippos píše:
Nepletu, supernice je něco jiného. V manuálu, pokud si to pamatuju, popisovali tuhle konkrétní možnost "seriového" zapojení dvou kanálů.
Nebude kompresor spis vazbu posilovat? Nebyl by treba resenim ekvalizer, kterym by se vyzralo to pasmo, ktery vazbi jak se to dela u zivyho zvuceni? Nebo nejakej levnej feedbackdestroyer?Pak dej vědět jeslti ti to pomohlo, myslím že tohle trápí nejednu kapelu, máme taky dobrý bedny s pěkným soundem, ale jakmile je zpěv posazenej spíš níže a o náladě (u nás často), tak hodně zaniká a kvůli zpětné vazbě využíváme zhruba 1/2 až 2/3 výkonu zesiku. Mám ale trochu strach, že velká komprese bude působit pro zpěvákův pocit nepřirozeně, asi to zkusím s kytarovým compem, ten má velkej rozsah vyzvednutí slabého signálu...
uplne blby napad. Take zapojenie urobi pre pomale signaly dtto ako jednoduchy kompresor s dvojnasobnym kompresnym pomerom akurat zdvojnasobi skreslenie. Zaujimave mozno pre basu.
Feedback poriesis notch filtrom alebo dakou digitalnou krabicou co vie oneskorovat signal (digi vyhybka alebo eq).