Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Fillippos » 29 bře 2012 12:27

Nikdy jsem to nezkoušel, ale je možné použít stereokompresor se společným ovládáním parametrů pro oba kanály, pro dvojí komprimaci jednoho kanálu? Channel 1 in - out :arrow: to Channel 2 in ?? Myslím že FMR RNC to uvádějí jako jednu z možností použití. Jde to i u jiných značek? Myslím, že by to mělo fungovat ne? Díky!

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 bře 2012 12:58

hmm :] to me nenapadlo, ale pokud ma kompressor unlinked mod a DAW ti spocte latence, tak me nenapada, proc by to neslo.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Fillippos » 29 bře 2012 13:18

Právě že nemá. Stereokompresory jsou konsruovány pro stereosignál - mají jedno ovládání pro oba kanály. Latenci neřeším, je to čistě analogová cesta přes inserty mixpultu popř. zpěv ve zkušebně.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Fillippos » 29 bře 2012 13:24

Fakt je, že se to dá asi vyzkoušet na klasickém dvoukanálovém kompresoru v link modu..

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Amorph » 29 bře 2012 13:25

tak to vyzkousej ne? Imho to mozne je celkem bez problemu, akorat to ovladani bude krapet nepohodlne u jednoho ovladani pro oba kanaly.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 bře 2012 13:41

Fillippos píše:Fakt je, že se to dá asi vyzkoušet na klasickém dvoukanálovém kompresoru v link modu..
nektery kompresory maji unlinked mod. kazdopadne bez nej to nebude delat dobrotu kvuli latenci imho, resp. nastaveni attacku a releasu nebude dost dobre mozny. kazdopadne zapojit si to muzes a neco to delat bude a treba se to bude libit.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 bře 2012 13:45

Fillippos píše:Nikdy jsem to nezkoušel, ale je možné použít stereokompresor se společným ovládáním parametrů pro oba kanály, pro dvojí komprimaci jednoho kanálu? Channel 1 in - out :arrow: to Channel 2 in ?? Myslím že FMR RNC to uvádějí jako jednu z možností použití. Jde to i u jiných značek? Myslím, že by to mělo fungovat ne? Díky!
ad RNC, to je mozny, ale taky me napada, ze si to mozna pletes se 'supernice' modem, kterej se uvede v chod jen zapnutim tlacitka a kterej dela tri jemny stereo-komprese za sebou, nemusi se nic prekablovat.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od EXCOM » 29 bře 2012 13:52

Fillippos píše:Právě že nemá. Stereokompresory jsou konsruovány pro stereosignál - mají jedno ovládání pro oba kanály. Latenci neřeším, je to čistě analogová cesta přes inserty mixpultu popř. zpěv ve zkušebně.
napriklad PRO VLA 2 od ART Pro Audio je asi to co hladas,

ten funguje aj samostatne pre CH1 a CH2 a kazdy ma svoje ovladanie, alebo ich linknes do sterea

Obrázek

http://artproaudio.com/art_products/sig ... ro_vla_ii/

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Fillippos » 29 bře 2012 13:56

Brooklyn / juanita juarez píše: ad RNC, to je mozny, ale taky me napada, ze si to mozna pletes se 'supernice' modem, kterej se uvede v chod jen zapnutim tlacitka a kterej dela tri jemny stereo-komprese za sebou, nemusi se nic prekablovat.
Nepletu, supernice je něco jiného. V manuálu, pokud si to pamatuju, popisovali tuhle konkrétní možnost "seriového" zapojení dvou kanálů.

Uživatelský avatar
Fillippos
Příspěvky: 714
Registrován: 21 zář 2010 21:52

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Fillippos » 29 bře 2012 14:09

EXCOM píše: napriklad PRO VLA 2 od ART Pro Audio je asi to co hladas,

ten funguje aj samostatne pre CH1 a CH2 a kazdy ma svoje ovladanie, alebo ich linknes do sterea
Neměl jsem namysli dvoukanálový kompresor.., ale kompresory ve stylu FMR RNC, Joe MEEK MC2, SSL buss comp.,apod. Jde mi o to, že mám možnost získat pro kámoša levně takový stereokompresor. (do zkušebny na zpěv) Jeho dynamika zpěvu je fakt veliká a přes kapelu jeho tiché brumlání nejde vůbec slyšet. Proto mě napadla dvojí komprese v co nejlevnější variantě. Sám si ale nejsem 100% jist, jestli by mu ten kompresor neuškodil. Ve výrazu... On slyšet ale každopádně nejde. Reprák má RCFko, takže tam problém není.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od delay » 29 bře 2012 15:00

Pak dej vědět jeslti ti to pomohlo, myslím že tohle trápí nejednu kapelu, máme taky dobrý bedny s pěkným soundem, ale jakmile je zpěv posazenej spíš níže a o náladě (u nás často), tak hodně zaniká a kvůli zpětné vazbě využíváme zhruba 1/2 až 2/3 výkonu zesiku. Mám ale trochu strach, že velká komprese bude působit pro zpěvákův pocit nepřirozeně, asi to zkusím s kytarovým compem, ten má velkej rozsah vyzvednutí slabého signálu...

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 29 bře 2012 15:54

Fillippos píše:
Nepletu, supernice je něco jiného. V manuálu, pokud si to pamatuju, popisovali tuhle konkrétní možnost "seriového" zapojení dvou kanálů.
aha, je videt, ze sem si manual poradne neprecet.

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od matucha » 29 bře 2012 16:09

Pak dej vědět jeslti ti to pomohlo, myslím že tohle trápí nejednu kapelu, máme taky dobrý bedny s pěkným soundem, ale jakmile je zpěv posazenej spíš níže a o náladě (u nás často), tak hodně zaniká a kvůli zpětné vazbě využíváme zhruba 1/2 až 2/3 výkonu zesiku. Mám ale trochu strach, že velká komprese bude působit pro zpěvákův pocit nepřirozeně, asi to zkusím s kytarovým compem, ten má velkej rozsah vyzvednutí slabého signálu...
Nebude kompresor spis vazbu posilovat? Nebyl by treba resenim ekvalizer, kterym by se vyzralo to pasmo, ktery vazbi jak se to dela u zivyho zvuceni? Nebo nejakej levnej feedbackdestroyer?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od kexik » 29 bře 2012 21:29

uplne blby napad. Take zapojenie urobi pre pomale signaly dtto ako jednoduchy kompresor s dvojnasobnym kompresnym pomerom akurat zdvojnasobi skreslenie. Zaujimave mozno pre basu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Sterekompresor pro dvojí komprimaci.

Příspěvek od kexik » 29 bře 2012 21:36

Feedback poriesis notch filtrom alebo dakou digitalnou krabicou co vie oneskorovat signal (digi vyhybka alebo eq).

Odpovědět