Symetrický kábel

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
PELF
Profesionál

Re: Symetrický kábel

Příspěvek od PELF »

Protože je kroucený, stíněný a seženeš ho na každém rohu?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Aztor

Příspěvek od Aztor »

tak to uz som potom uplne mimo... asi sa mam este co ucit, ale vobec nemam šajnu, ako z kablu s jednym signalovym vodicom spravit symetricky mikrofonovy kabel s XLR konektormi...

MDudas

Příspěvek od MDudas »

:) Jasne, ze to s jednou zilou nejde...

Ak je ten tvoj kabel normalne opleteny medou, tak by to malo fungovat.
(akurat ze si to odrezal, to nas zmylilo)

Tu som este nejake nasiel (necital som to):
https://eshop.awas.sk/kable/kable-specificke
https://www.najnakup.sk/spiralovy-kabel

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ak je to sluchatkovy kabel , tak nemusi byt opleteny medou .. Hlavne ked su tam 3 draty ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Aztor píše:
30 lis 2021 21:35
tak to uz som potom uplne mimo... asi sa mam este co ucit, ale vobec nemam šajnu, ako z kablu s jednym signalovym vodicom spravit symetricky mikrofonovy kabel s XLR konektormi...
Aaa sorry, myslel jsem, že je problém sehnat kroucený stíněný a uniklo mi, že musí být i symetrický. Prodává se i kroucený ve stereo verzi s 3.5 jacky. Ale v pohodě, byl to jen tip.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Ja mam tiez s tymi kablami trocha chaos, jediny moj syntak, ktory ma symetricke vystupy je Kurzweil Forte, vsetky ostatne maju nesymetricke, mam 12-kanalovy mixer Mackie 1202 VLZ4, ktory ma 4 mono vstupy pre velky jack 6,3 mm (moze byt balanced aj unbalanced) alebo mikrofony (XLR vstupy) a potom ma 4 stereo vstupy len pre velky jack 6,3 mm. Zatial mi to staci, ale pozeral som novsie a vacsie mixery v pripade, ze by mi ten mixer uz nestacil a pozeram, ze ci uz digitalne, alebo analogove, zvacsa maju uz len XLR vstupy (napriklad Allen & Heath SQ6 sa mi velmi paci), takze v pripade, ze prejdem na neho, tak budem musiet riesit kable zo 6,3 mm jacku do XLR, akurat neviem ci take kable su aj symetricke, alebo aj nesymetricke, lebo ako som pisal jediny nastroj, ktory z mna ma symetricke outy je Forte. No proste chaos.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : ved ak mas symetricke vystupy na Forte , mal by si dat aj symetricky kabel .. Ked nedas , neublizis .. Ale moze to viac chytat nejake ruchy ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Na Forte mam symetricke kable, boli k nemu pribalene, ostatne som kupil tie kvalitne rolandacke a addario na ostatny gear a gitary. Ja len riesim to, ze ci existuju kable z velkeho jacku 6,3 mm do XLR symetricke, aj nesymetricke, lebo ako som pisal tie nove mixery maju len XLR vstupy, nemaju na jack.

Aztor

Příspěvek od Aztor »

no tak co sa tyka toho tienenia, musim si asi naozaj ujasnit pojmy... takze ked sa povie tieneny kabel, vyslovene to znamena, ze kabel ma medene opletenie?
tento sluchadlovy kabel ma ako opletenie iba tie biele lanka... cize mam tomu rozumiet, ze to je netieneny kabel?
IMG_3739.jpg

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

Balanced TRS or Unbalanced TS

Tu je nieco o tom, ja som tie kable zvnutra nevidel, takze neviem co mas :)

https://www.synapticsound.com/ts-vs-trs/

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

demsky : jasne kable su vsetky mozne typy .. hlavne si vies pozvarat sam kabel aky potrebujes .. Ak by si siel z jackov do XLR (na pulte co ma len XLR), potrebujes kabel streo-jack -> XLR .. bezny kabel ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Aztor : ano musi byt medene opletenie .. hento je len vypln kabla, tie textilne snurky .. na mikrofon to neni uplne vhodne .. ale fungovat to bude .. v zarusenych priestoroch mozes nachytat viac rusenia .. sak to odskusaj a uvidis ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

>potrebujes kabel streo-jack -> XLR .. bezny kabel

stereo jack? ved nastroje maju dva vystupy, jeden L a jeden R mono kable, ja pouzivam vzdy dva kable, na moj mikrofon Shure SM58SE mam kvalitny XLR to XLR kabel, mam sice aj XLR to 6,3 mm mono jack, ale v predajni mi povedali, ze ked ma mixer alebo zvukova karta aj XLR vstup, tak je lepsie pouzivat na mikrofon tento kabel.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ano mono jack je nesymetricky kabel (signal ide jednym drotom + zem) ... stereo jack , sa pouziva na symetricke kable (signal ide 2mi kablami + a - ... a k tomu este zem) .. teraz mas 2 kable , ktore maju na oboch stranach stereo jacky .. do noveho pultu si kupis 2 kable , ktore maju na jednej strane stereo jack .. na druhej XLR ..

demsky
Vybavení

Příspěvek od demsky »

To co mam teraz su stereo jacky? To som nevedel, bral som ich ako mono, kedze jeden je na lavy a druhy na pravy kanal, ale existuju tie 6,3 mm jack to XLR aj balanced aj unbalanced? Lebo balanced mi bude treba v podstate len jeden ten na Forte. Kdesi som cital, ze XLR kable su len balanced, ale neviem ci to je pravda.

Odpovědět