TB-303 vs CLONES

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
BS

TB-303 vs CLONES

Příspěvek od BS »

www.acidvoice.com

jenom skoda, ze tam jako zastupce SW neprihodili ABL2 a D16 Phoscyon... Jestli nekdo zkousel the real thing proti temto softikum budu rad kdyz se podeli o svoje pocity..

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Phoscyon jsem slysel ukazky, a je to nejake mirne zkreslene a studene.. ale jinak to zni jako samply spis nez synteza :) mozna proto to dela divne basy (no sampl) a je to takove mrtve.

Jeden z duvodu oblibenosti zvuku tb-303 je krom filtru take jeho organicnost - chipy nemaji tak docela presny timing, a sekvence i kdyz jede porad dokola tak se hybe je takova ziva - nuti k tanci (subjektivne) a je to radost poslouchat i kdyz ma jen 16 baru a jede porad dokola :)

To mi mimochodem prijde jako rozdil HW x0b0xu a realne tb-303 ze x0b0x ma vyrazne presnejsi casovani skoro jako ciste digitalni pc sekvencer.

Jinak co se tyce zvukove stranky tak zni dost Phoscyon podobne jako tb-303, jenom mi neprijde zajimave ho poslouchat... narozdil od tb-303 ktera ma i po letech porad svoje kouzlo a uz je to tak ci tak legenda kterou je vzhledem k nedostupnosti puvodnich soucastek tezke napodobit a bude hur :)

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

BS: sem mel rolandy 303 dokonce dva... ten zvuk je proste jinej jak v SW i kdyz nekdo rika ze je to hodne podobny, tak v celkovim mixu je to znat... tezko poisovat to clovek musi mit doma a pak muze srovnavat.... (navic srovnavat analog s digitalem... no nevim no.. to sou dve jiny cesty)
Rozhodne ale ty HW clony sou nektery hoodne moc blizko klasicky roland 303... treba ml-303 a syntecno teebee sou best a navic maj normalni midi coz je neskutecna vyhoda pac ta editace na klasicky roland 303 je vopruz.... kazdopadne klasicka 303 je pro mne minulost pac uz to mam tak ohrany ze mne to nicim uz neprekvapuje... me se hodne libej acidovy zvuky z ruznejch syntaku pac tam de neskutecne plno variaci 303trojek...
ale kdo chce delat oldschool tak na to je ta stribrna magicka skrinka dokonala.... ten filtr je proste uzasnej

MSK

Příspěvek od MSK »

Co myslite ten XoXboX? Je to verna napodobenina? mate s nim nekdo zkusenost? v tom srovnani se zrovna pripravuje:( Ja jsem se predevcirem pridal do waiting listu takze za jeden az tri mesice si ho budu moct koupit. Libi se mi ze ma uz dokonce usb, takze si myslim ze synchronizace a podobny veci nebudou problem. Moc lidi ho v CR asi nema co?

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

XoXboX to je supr klon.... a ty to umis postavit ja sem ho taky kdysi chtel ale radsi sem to nekoupil pac bych to nedal dohromady...

peteness

Příspěvek od peteness »

naky empetrojky jsou tady: http://x0xb0x.libsyn.com/

me to zrovna nepresvedcilo za ty penize a jeste to skladat. :)

z tech ukazek co daval BS se mi nejvic libi Acidcode ML, hodne prijemny.

MSK

Příspěvek od MSK »

Tak uz je to 1:1:)) no prave ze si rikam za ty penize.. Stoji to 315dolaru a pri cene 20,46 za dolar to vychazi na necelych 7000Kc i s cestou.. A ta stavba je pro me celkem snadna, sice budu mit pocitam tak dva tydny po vecerech co delat, ale myslim ze by se to mohlo vyplatit..
A to "nepravidelne" casovani sekvenceru, kdybych pouzil externi synchronizaci se neda nejak simulovat?

dendy

Příspěvek od dendy »

ML303(v.4) vladne...

http://files.dendy.sk/index.php?dir=ml303

este keby sa mi tak podarilo prist na to preco mi nejde spravne nastavit tunning :-(, soudruzi z NDR udelali chybu.. no snad kexik pomoze, slubil, tak uvidime.. urcite je to len nejaky blby odpor alebo kondik v analogovej casti ale moje bastliarske schopnosti nie su dostatocne na to aby som na to sam prisiel...

ale aj tak to predam, uz to pre mna nema to caro ako kedysi... :)

ADDyS

Příspěvek od ADDyS »

zkousel jsi vymenit odpory na vstupu CV za presne MPR(0.1%) odpory?

BS

Příspěvek od BS »

no ono asi nasimulovat softwerove klasickou 303 je nemozny, to je pravda. preci jen analog je analog a digital digital a klasika tb-303 bude mit vzdycky navic tu analogovu zivost, ktera vynikne hlavne v nejakejch acidovejch trackach, kde to vsechno stoji na tom jednom druhu zvuku a ty drobny nuance jsou tam citit obzvlast kdyz se clovek rozjede s kroucenim filtru a resonanci.
ja osobne pouzivam jenom na basovy slozky, resp. subbasovy. acidovy leady z toho moc nekroutim,takze nedavam zadny velky krouceni s filtrem.
jako rad bych nekdy doma zkusil setup 303, 606,909. a pokroutit si to,.ale to je asi nerealny, tak nic no.
Naposledy upravil(a) BS dne 26 dub 2007 17:19, celkem upraveno 1 x.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

MSK píše:Tak uz je to 1:1:)) no prave ze si rikam za ty penize.. Stoji to 315dolaru a pri cene 20,46 za dolar to vychazi na necelych 7000Kc i s cestou.. A ta stavba je pro me celkem snadna, sice budu mit pocitam tak dva tydny po vecerech co delat, ale myslim ze by se to mohlo vyplatit..
A to "nepravidelne" casovani sekvenceru, kdybych pouzil externi synchronizaci se neda nejak simulovat?
Na to nepravidelne casovani sekvence se vykasli, jedine ze by se nekomu chtelo naprogramovat funkci shuflle s nastavitelnou chybou oproti presnemu casu jako to mel rebirth a pod :)))

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

MIDI clock nema taky presny casovani nikdy nedrzi presnou fixni hodnotu vzdy pluje okolo +-2BPM...

kexik

Příspěvek od kexik »

staci to nekrmit rovno z hosta, ale z fruity, tie maju regulovatelny shuffle na patternoch, presne ako rebirth... ovsem to stoji 100 euro za fruityloops edition (express nevie fungovat ako klient)

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

IMHO: ta polska emulace je nic moc, ale Audiorealism je ferovej nahradnik s TB303. Origos TB jsem vlastnil cca 3-4 roky, tak jsem ji mel naposlouchanou dost a nez jsem ji prodal tak jsem ji s Audiorealismem srovnaval 1:1. Ta se lisi hlavne intrepretaci vysokych tonu, kdyz uz chyta trosku digitalni ocas, ale TB se stejne pouziva hlavne v stredobasu, takze je to fuk. Jsem rad, ze jsem se TB303 zbavil, protoze programovani byla jedna velka pakarna a ze by byl zvuk tak best oproti Audiorealism jsem si teda nevsiml Spise naopak, v plno mixech sedela lepe nez origos. V dnesni dobe, kdy je navic 303 zvuk naprosto mimo, je pachteni po 303 jako po modle naprosta strata casu, penez i energie. Prosim soucasne majitele,aby udelali cistou sekvenci na TB a na audiorealism a vsadim se ze poznate kulovy:-)
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Oxyygen: hmm.. no ja mam tedy uplne jinej jinej nazor ... stejny to fakt neni.. pred casem sem sem daval ukazku rolanda tb-303 a audiorealismu stejna linka atd... stejny to nebylo... sic se nekomu vic libil ten audiorealism :) proste audiorealism ma digitalni feeling ten filtr je proste znat (coz nerikam ze je spatne) a kort kdyz tam pridas to jejich distortion... jen muj nazor...
bohuzel ukazky nemuzu udelat pac uz sem to vse prodal...

Odpovědět