tc electronic - powerCore x8

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 07 črc 2008 22:27

Myslim, že se traduje, že NEC je trochu k špatnej ne? Mám dojem, že na foru VIA doporučujou, ale je možný, že píšou opak :-)
V každym případě mám VIA problémy nemám (jen trochu blbne Virus Ti vs Virus POCO, ale to nevim, jestli je řadičem, vše ostatní funguje OK)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 črc 2008 22:38

43: citam dobre, widle ti samy nainstalovali fireface? ako CO? ako ohci audio device? okamzite nainstaluj original driver z cd, to moze byt takisto zdroj padania poco, ak mas obe krabice sucasne na jednom fw

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21308
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 črc 2008 00:02

Jindy2 píše:
Poklop píše:Traduje se, ze VIA FW chipsety fungujou bez problemu.
a netraduje se tady právě opak? bezproblémové jsou Texas Instruments čipy, VIA nedůvěřuju (a ona to asi bude pravda, protože jakmile má nějaký firewire řadič TI čip, tak je to tam řádně všude uvedeno, u VIA ani píp)...
TEraz som staval Hubertovi nove PC .. interny VIA radic .. Presonus Firestudio na tom jazdi uplne v pohode ..

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 črc 2008 07:17

43 : jedine toto http://forum.tcelectronic.com/viewforum.php?id=2 myslim ze to je dobry forum ... mne tam vzdy hned nekdo poradil...

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 08 črc 2008 09:52

tak tedka procitam tohle forum http://www.rme-audio.com/english/techin ... 0alert.htm? a zjistuju, ze ten problem s woknama nebude mit na svedomi PWC, ale spis RME fireface 800.. resp. wokna jako takovy
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 črc 2008 09:54

no kazdopadne bych zapojil POCO a RME na jiny radic , aby mel kazdy svuj vlastni....

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 08 črc 2008 11:03

tedka mi jeste jeden "ajťák" rikal, ze prej ten problem s oteviranim jakykoliv polozky z panelu nastroju woken s hlaskou "system nema pristup ... bla bla, pravdepodobne nedostatecna opravneni bla bla.. " muze souviset s nedostatkem mistna na disku..

tak ted by me jeste zajimalo, kdyz nastavim asio latence buffer na RME na vykon 512, jestli ty karte nahodou neni malej 80gb systemovej disk?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 08 črc 2008 11:05

nebo ze by bylo malo "jen" 2gb operacni pameti?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 08 črc 2008 11:49

80gb misto na disku a 2 GB Ram musi uplne stacit....
a co mas tedy za tu zakladni desku v tom pocitaci ? jakou znacku - chipset... se muzu mrknout ruzne po netu jestli s nineni nejaky problem

jeste bych to vyzkousel i na jinym pocitaci i s tou RME ... kdyz by to fungovalo tak je problem v compu a 100% se zakaldni deskou

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 08 črc 2008 13:30

Jednak je NUTNÉ udělat to zrychlení FireWire a druhak: mít na jednom FireWire řediči pověšenej PowerCore a Fireface je samozřejmě sebevražda. Chce to vyhrazenej řadič pro každou mašinku zvlášť. Samozřejmě Texas Instruments nebo Lucent čipsadu, NIC jiného nebrat. Ideální je základní deska, co má kvalitní řadič TI naintegrován (Intel desky) a k tomu dokopupit třeba Kouwella a musí to chodit jak víno. POZOR! Patch na FireWire, který ma Microsoft na stránkách nefunguje, nevím proč, ale prostě nefunguje. Nejlepší je mít vycucaný drivery přímo z Win XP SP1 a ty aplikovat na řadič v SP2. Jestli SP3 řeší tento problém, to nevím, ale předpokládám, že jestli ano, tak tam bude ten patch, kterej nefunguje :-)

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 08 črc 2008 21:46

mimo jiné, dá se ta rychlost Firewire nejak změřit?

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 15 srp 2008 13:39

all: taxem vas trochu pozapomnel informovat, ze ty wokna shazovalo NECEKANE Kerio (personal firewall, aneb SP3 obsahuje cosi, s cim si moc nerozumi). ...

nicmene, novy dotaz je nasnade: operujete nekdo s PoCo Virus Input mode? Zajimalo by me, jakym zpusobem do tohodle vsti input modu naroutovat vnejsi analogovej signal (v combinaci s cubase sx).. manual k poco ani forum mi moc neporadily :(

gracia senoras
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
ADDyS
Příspěvky: 269
Registrován: 21 čer 2002 09:15

Příspěvek od ADDyS » 15 srp 2008 14:01

tak poves primo to vst input na vstup

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 15 srp 2008 14:47

offtopic: me taky praska projekt v cubase na powercore PCI mozna ze to je tim spatnym nastavenim powercore .. dela to az po nainstalovani PoCo 3.0.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 24 srp 2008 18:50

jakoze po update firmwaru? ja tu mam koukam 3.0.1.14 a v poho .. ten problem s virusem imput se vyresil tim, ze skoncila trial lhuta.. ehm.. to sem taky trochu nepobral, ze se 2/3 vsech pluginu dementne zamknou s tim, ze "dej nam dalsi prachy, jinak mas smulu".. nejradsi bych to nak ocrackoval :D, parchanti!
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Odpovědět