tc electronic - powerCore x8

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

tc electronic - powerCore x8

Příspěvek od 43 » 02 črc 2008 22:54

.cest!

mam jen skromnej a strucnej dotaz: ma nekdo doma tuhle vec v kombinaci s winXP?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 02 črc 2008 23:41

V Studiu mame stary (4x) PoCo FW na winXP .. fachci jak vinecko ..

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 03 črc 2008 10:04

mám, neni s tim problém

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 07 črc 2008 20:49

cus, sry za tu prodlevu, ale.. ja s tim magickym modrym okem trochu problemy mam :(

1) uplne prvni vec, co se po instalaci powercore stala (nekolikrat) byla, ze se mi zhroutily wokna.. 3x sem je musel znovu nainstalovat. Problem byl (a je!) v nakym soboru registru knihovny windows, tudiz po instalaci PWC ovladace nesly otevrit zadny polozky z ovladacich panelu.. (porad to nejde, ale zatim nepotrebuju nic novyho neodinstalovat, tak to nechavam bejt - "bod obnoveni" to jisti)

2) kdyz pod cubasem pustim treba z PWC dynamickou kompresi a nejakej narocnejsi reverb na jeden kanal z viruse TI, nemine me praskani jak pri paleni chrasti.. v ovladacim panelu PWC je pak videt duvod - ackoliv je k dispozici 8 procesoru, zatezovanej je jen jeden ze 100%.. tj. da se nak "manualne" priradit jednotlivy pouzivany vsti pluginy do jednotlivejch procesoru tak, aby zadnej nejel vic jak na 90%?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 07 črc 2008 20:55

v tom ovladacim panelu k X8 je moznost ruznych nastaveni bufferu a zpusobu distribuce efektu pro DSP (mensi zatizeni/vetsi), takze laboruj. Nicmene je divne, ze ti to dela az takovy silenosti.
Nebude problem nekde ve firewire? Traduje se, ze VIA FW chipsety fungujou bez problemu.

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 07 črc 2008 21:08

no mam zvukarnu RME FireFace 800 a nepopiram, ze obcas wokna shodi i ona :(
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 črc 2008 21:08

43: ja bych doporucil koupit FW radic s TEXAS INSTRUMENT chipem... otazka par stovek korun....

nevim co mas PC , nebo notebook? ja kdyz jsem mel klasickou 4 procesor FW poco verzy, tak mi to delalo desny problemy na ASUS notebooku a ani to nevyresila FW karta... takze je mozny ze je to otazka treba i chipsetu....

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 črc 2008 21:11

43: upgradni na SP3 alebo downgadni na SP1 (ak nemas hudobny komp pripojeny na net), alebo aspon vysturaj na stranke microsoftu patch na firewire pre SP2. SP2 bez tohto patchu znizi rychlost FW na stvrtinu. sorry ze neviem priamy link, ale fakt sa mi to teraz nechce hladat

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 črc 2008 21:14

tady uz se neco podobnyho resilo je tam i ten patch na zvyseni rychlosti FW

http://www.electrozone.cz/viewtopic.php ... =powercore


a tuto k ty RME Fireface 800

http://www.rme-audio.de/en_support_tech ... irewire_xp
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 07 črc 2008 21:28, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 črc 2008 21:18

43 píše:no mam zvukarnu RME FireFace 800 a nepopiram, ze obcas wokna shodi i ona :(
no prosim... tym si mal zacat, po tejto informacii je skoro iste ze problem vazi v firewire radici. urob co radi ekeaze, kup kartu s radicom. dnes vzhladom k ustupujucej PCI sa ti oplati kupit pci-e verziu, ak mas novy komp, su sice drahsie ale na oplatku su myslim uplne vsetky s texas instruments chipom. to si pri nakupe over, na najvacsom stvorcovom svabe na tej karte hladaj taketo logo:
Obrázek

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 07 črc 2008 21:28

no mam standard pc a tedka sem dokupoval fw kartu Kouwell KW-1314 s texas instrument chipem, kt wokna automaticky i tak nainstalovaly... nechaval sem ale i zvukarnu nainstalovat wokna automaticky, mozna bych mel pouzit originalni ovladac z ceda...?
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 07 črc 2008 21:30

A co nas za zakladni desku? koukal jsi se jestli na TC foru neco kni nepisou?

FW radic normal Windows nainsatlujou automaticky....
Naposledy upravil(a) Ondra P. dne 07 črc 2008 21:31, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 07 črc 2008 21:31

43 : ked sme mali nastavene , ze sa snazi zaplnat co najviac CPUcka (vtedy zaplni napred jedno , potom druhe ... ) , tak to tusim aj u nas blblo .. prepli sme na mod , ze rovnomerne rozhaduje pluginy medzi procesory , a to chodi jak vino ..

43
Příspěvky: 76
Registrován: 22 zář 2006 17:09

Příspěvek od 43 » 07 črc 2008 22:16

ekeaze: a nevis o nejakym "obsahlejsim" tc foru, nez na jejich oficko strankach? tam tech 12 rad mi moc nedalo :(

kexik: tedka sem stahnul SP3, tak uvidime...

pytkin: vyzkousim, vdaka! ztm. vdaka! :D
| TI El Bacil » Korgán Radias » PoCore x8 » RME Fireface 800 » PC vs. Cubase SX <br>| <b>Grind-House & Metal-Disko Bunch HC/DD » <a href="http://www.divize.org" target="new">Divize.org</a> </b>

Jindy2
Příspěvky: 2039
Registrován: 26 bře 2007 21:26

Příspěvek od Jindy2 » 07 črc 2008 22:19

Poklop píše:Traduje se, ze VIA FW chipsety fungujou bez problemu.
a netraduje se tady právě opak? bezproblémové jsou Texas Instruments čipy, VIA nedůvěřuju (a ona to asi bude pravda, protože jakmile má nějaký firewire řadič TI čip, tak je to tam řádně všude uvedeno, u VIA ani píp)...

Odpovědět