TLAudio - zkušenosti a názory

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
eno

TLAudio - zkušenosti a názory

Příspěvek od eno »

Často vídám na různých fórech značně odlišné názory na TLAudio. U nás se zdá být (díky dobré propagaci DISKu) tato značka poměrně repspektovaná, i když i na tomto fóru se občas vyskytnou kritické ohlasy.
Sám mám PA-1 a jsem s ním (zejm. na kytary) celkem spokojený.
Jak hodnotíte jejich řady (FATMAN,IVORY,CLASSIC) a jaké jsou vaše zkušenosti? Co byste ve stejné cenové hladině doporučili místo nich?

matucha

Příspěvek od matucha »

fatman - distorzni efekt fajn
ivory - uzky, tenky, taky malo headroom i kdyz vic nez u fatmana
classic - znam jenom c1, resp. jeho preamp a ten me nebere vubec... etien, kterej ho ma nakonec zacal pouzivat misto nej mackieho mixak a jako lepsi ;-(

pa1 je prej jedinej este slusnej kus co maj i kdyz nic zasadniho

eq1 a eq2 taky za svy penize nestojej

carloff sveho casu koupil nejakou starsi verzi PA a hned ji zase rychle strelil

no a synchro to uz za sebe rekne sam ;-)

eno

Příspěvek od eno »

To je celkem razantní hodnocení.. Měl jsem 5051 a byl to trochu shit. PA1 se mi zdá o dost lepší, ale uznávám, že přímo zkušenost s hiendem v preampech nemám, takže ani nemám moc s čím srovnávat.. Co ostatní?

syncro

Příspěvek od syncro »

Já tady nechci vypadat jako nějaký obhájce TLa, ale jejich konkrétní výrobek, to jest pult TLa VTC, považuji za dost povedený a zvukově se mi líbí moc a moc. Pak mám ještě TLa 5021 IvoryII kompresor a na ten mám názor, že rozhodně není univerzální, třeba na basu se opravdu nehodí, ale například na kytaru a nebo vokál (hiphop, rock) je to určitě přinejmenším věc ke zvážení... Obecně si tuhle firmu posuzovat nedovolím, zas tolik jsem toho od nich v ruce neměl.

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Cyril

Příspěvek od Cyril »

syncro: jaky jsi zvazoval alternativy k ty TLA konzoli? Jestli to neni tajemstvi...

Jinak mam pocit ze TLA je uplne vsude v cechach, asi jako Warwick... ma ho kazdej a je v kazdym cisle kazdyho hud. casaku :) Ale v zahranici o ty firme nejak nebasnej, mam pocit... cim to? Prijde mi, ze tech firem co se tady tocej na eshopech, v casacich a tak, je par a furt dokola a lidi je fakt kupujou... takovyto Behringer, Rode, TLA audio, M-Audio a par dalsich a tim to hasne.

Martin

Příspěvek od Martin »

Cyril píše: furt dokola a lidi je fakt kupujou... takovyto Behringer, Rode, TLA audio, M-Audio a par dalsich a tim to hasne.
... kdo jednou zkusí nechce jinak ... :-)

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

Nejsem rozhodně nějaký horlivý zastánce TLA, ale prostě mám Ivory 5051 a Classic C1 a nemůžu říct, že by mě zklamaly - striktně to zobecnit na "TLA zvuk" nejde, protože každý přístroj je jiný.
Ivory používám na direct el. kytaru (čistou), piezzo z ak. kytary a na basu - když se nasaturuje lampa, je to bezva zvuk s vlastním charakterem, dalo by se říct trochu "špína". :wink:
C1 je čistší, oproti 5051 jakoby nicmoc nedělá, ale je to bezva soft kompresor na zpěvy a ak. nástroje, když je komprese potřeba. :wink: Na master kompresi bych nepoužil od TLA nic, fakt "pouze" záznam. :wink: Micpreampy v C1 jsou tak asi na úrovni Ivory, lze je samozřejmě používat, ale lépe je mít jiný lepší micpreamp.
Proti TLA se tady na ezone občas trochu brojí, zdá se mi :wink: , ale nejsou to špatné mašinky, akorát se musí umět použít a rozhodně nejsou univerzální, ale co takové je? Hiend to není a cena kvalitě odpovídá, předražené mi to nepřijde.

matucha

Příspěvek od matucha »

Ted "nekdo" prodaval C1 a EQ2 za 18k... a i kdyz vim, ze je ani za ty penize nechci, tak to uz mi pripada dobry ;-).

Rošky

Příspěvek od Rošky »

Měl jsem nějakou dobu Fatmana Fat1 a Ivory 5051, a zase jsem je prodal, a můj názor se přesně do písmene kryje s Pavluchovým, viz výše. Nenatírám to, protože to IMHO odpovídá své cenové třídě.
Rošky

syncro

Příspěvek od syncro »

I po třech letech od minulého příspěvku musím znovu říct, že "jejich konkrétní výrobek, to jest pult TLa VTC, považuji za dost povedený a zvukově se mi líbí moc a moc" 8-) A navíc jsem s ním kromě jedné drobnosti za celou dobu nezažil žádný problém, což u takhle složité věci není samozřejmé... Doufám, že to nezakřiknu...

Jen můj názor, Saša
GunJah Records

pavlucha

Příspěvek od pavlucha »

Já jsem měl 2x možnost zažít a částečně si ošmatlat mix M4-16 a ten je fak super, navíc jeho přidaná hodnota je nezanedbatelná výroba tepla stoupajícího do rukou a horní části těla, což se v zimě hodí... :D

C1 jsem koupil z druhé ruky za 22k, a za jakoukoli cenu kolem 20k ho považuju za super. S klidným svědomím přiznávám, že kdybych chtěl dát za kompresor 40k, C1 nekoupím, ale poohlédnu se po nějaké luxusnější "ojetině". :wink:

K Sašově poznámce bych ještě přihodil, že v mém přímém okolí známých a kamarádů plove celkem 7 kousků od TLA (včetně toho mixu) a kromě nutné výměny lamp nevím za cca 8 let o jakékoliv závadě - to také trochu přihazuje pár bodíků, ne? :wink:

Milan

Re: TLAudio - zkušenosti a názory

Příspěvek od Milan »

Tak to je hodně smutná písnička... :(

http://www.gearslutz.com/board/so-much- ... ation.html

syncro

Příspěvek od syncro »

Milan: Hmmm :(

Jen tak pro formu v tříletém cyklu... I po 6 letech mě VTC24 pořád uspokojuje a dobře slouží, nezakřiknout... 8-)

Saša
GunJah Records

blueevil

Příspěvek od blueevil »

anglani TLaudio: VTC mixažny pult je skutočny pult so zvukom, lezie z toho fakt mäso, je to čisto lampa, sice važi ako tank, ale nič konkurencieschopne seriove neexistuje. robia aj procesor, nielen kvalitny MIC preamp, compresor, EQ, určite sa oplati do toho investovat

KILLA

Příspěvek od KILLA »

Mám TLA 5001 už víc jak 10 let a furt slouží se stejnejma lampama bezproblemovej, i když je fakt, že poslední dobou ho zas tak často nezapínám..
Saturace moc pjekná neni, ale mic to předzesílí a lehce přiteplí v pohodě.

Odpovědět