UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 09:54

ahoj všichni, prosím Vás mám problém s tohle DSP kartou. používám pouze fruity loops, a k němu chci taky používat uad. ALE
pokud začnu spouštět vst od uad, mají latency.

například:
1 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, tak kope pomaleji než snare na channelu 2
2 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kopou stejně
3 na kick v mixeru na channelu 2 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kick zase kope pomaleji

prosím o pomoc, dík

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5828
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od delay » 20 říj 2009 10:16

Vyzkouším doma. Pokud si vzpomínám, tak jsem měl určitěj problém, ale v Rewire s Nuendem. O jakou verzi FL se jedná?

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od Amorph » 20 říj 2009 10:44

vetsina uad pluginu ma nejakou a nekdy ne zrovna malou latenci a je na VST Hostu, aby ji kompenzoval. Nevim, mozna je tam nejakej problem s komunikaci mezi uad a fl. UAD ten problem spatne kompenzovany latence myslim i nekde resi a myslim, ze od toho i udelali nejakej plugin, kterej prida do kanalu delay, kterej to vykompenzuje (coz se teda neda rozume pouzit vzdy). No zkus na jejich webu hledat latency compensation, snad tam neco bude.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 20 říj 2009 11:14

jsem.devka píše:ahoj všichni, prosím Vás mám problém s tohle DSP kartou. používám pouze fruity loops, a k němu chci taky používat uad. ALE
pokud začnu spouštět vst od uad, mají latency.

například:
1 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, tak kope pomaleji než snare na channelu 2
2 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kopou stejně
3 na kick v mixeru na channelu 2 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kick zase kope pomaleji

prosím o pomoc, dík
pokud vim, tak FLP nemaji automatickou PDC, takze extenzivni pouzivani UAD s FLP a rucni nastavovani latenci pri kazdym novym UAD na insertu musi bejt strasnej bolehlav a asi bych takovou kombinaci vzdal. (ale FLP uplne nesleduju, treba to v posledni verzi uz vyresili.)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od kexik » 20 říj 2009 11:23

fruity ma moznost rucne menit oneskorenie kazdeho fx kanalu, cize ziadny extra plugin na to netreba

neviem co je pdc ale automaticku kompenzaciu latencie ma fruity odkedy ziskalo schopnost nahravat, cize od verzie 4, co je od praveku
problem je ale v tom, ze niektore pluginy latenciu nehlasia alebo ju hlasia nekonformne s vst standardom. vtedy host nekompenzuje, lebo nevie o kolko
klasickym prikladom bezneho vst s tymto nesvarom je napriklad SIR reverb

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 11:43

prosím pomoc :|

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od Amorph » 20 říj 2009 11:47

kexik: no s tim VST standardem to je tvrzeni zalozeny na cem? Me totiz Cubase ty UAD pluginy kompenzuje bez problemu.

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 12:12

jestli se tohle nevyřeší, tak se po těch letech od fruity loops odvracím.

(FLStudio migh be a decent software to a home musican, but when you need a DAW host software to this big recording studio with all this highend gear (digital mixing desk with industry standard plugins like API, NEVE, etc, Clocks, synths, multi channel recording, etc) you need some software whos engineers have worked years with these different kind of manufacturers. That is just the reality. And no one should be crying why this this this and this don't work in FLStudio. Hell I even tried MIDI with FLStudio and it don't work because there are no MIDI filters, MIDI compensation etc. Also I think FLStudio don't work well with the "standard" plugins that don't have latency like Reaktor and Arturias plugins. Export don't work like it sounds in playback, GUIs are broken etc.... so many things.)

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 12:44

nebo je možná řešení v FL 9? Je tam koukám i WRAPPER 2
http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

ach jo :(

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 12:51

a nebo kdyby tam bylo to auto PDC. jinak SUX

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od kexik » 20 říj 2009 13:01

Amorph píše:kexik: no s tim VST standardem to je tvrzeni zalozeny na cem? Me totiz Cubase ty UAD pluginy kompenzuje bez problemu.
to je tvrdenie zalozene na GOLovych vysvetleniach na FL fore. je to jeden z vyvojarov core aplikacie.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od kexik » 20 říj 2009 13:03

jsem.devka píše:nebo je možná řešení v FL 9? Je tam koukám i WRAPPER 2
http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

ach jo :(
wrapper nema s midi nic spolocne. pre funkcie ako midi filter potrebujes upravit midi out alebo dashboard plugin
s ovladanim externych syntakov mam len malu skusenost, ale moj sixtrak ovladam ako vino

co sa tyka tych obvineni co si tu citoval, reaktor 3 beha pod FL naprosto bez problemov a nema ziadny problem s nejakymi latenciami

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 13:13

kexik: to s tim reaktorem sem citoval, ale s UAD a FL to je fakt problém. Je nějakým způsobem řešitelnej prosim tě? nebo to skončí tak že se budu muset naučit fruity loops v rewire s jiným daw? protože jak to nastavit ručně fakt nevim a vypadá to na hroznej voser z kterýho se mi chce brečet, a auto delay compensation nemá ani fruity loops 9, což byla poslední věc v kterou sem doufal.

It says on Image Line's site that they can't implement auto PDC because of the modular nature of the mixer. I guess because you can route any channel to any other channel, it makes it difficult to implement auto PDC. Sounds like a bunch of B.S. to me. And I know that you can compensate for this manually, but come one...that's the last thing I wanna worry about. Especially when I'm using UAD plugs...things like the LA2A have like 512 samples of latency (I think) whereas the DreamVerb have 1024 samples (again, I think). I've gotten errors in FL from this saying that I'm using plugs with different latencies and I need to remove one of them. I love FL studio for so many reasons...when I start a project, it's always the first thing I open. But I always end up opening up Cubase at some point...basically all because of the PDC thing. Lame.

ACH JO AGAIN

Uživatelský avatar
jsem.devka
Příspěvky: 269
Registrován: 07 kvě 2007 19:36

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka » 20 říj 2009 13:14

kexik: s tim MIDI promiň špatně sem nalinkoval. http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od kexik » 20 říj 2009 13:20

dve rady: problem s latenciou uadu sa da riesit v 9, kde v nastaveni wrapperu2 nastavis use fixed buffers, nastavenia su skryte pod takou ikonkou s kusom ozubeneho kolieska v lavom hornom rohu. predavam ako som kupil, na FL fore pred par sekundami
http://forum.image-line.com/viewtopic.p ... cc3#294002
druha rada je, ze FL funguje aj ako vst a dx plugin, takze nie je dovod pouzivat rewire
osobne som ale pevne presvedceny ze FL automaticku kompenzaciu latencie ma, pretoze ho pouzivam roky, nie som hluchy a celkom urcite by som si nejake oneskorovanie vsimol. problem robi len par konkretnych pluginov a nie vsetky. samozrejme kompenzacia funguje LEN medzi FX kanalmi a mastrom, ak pouzijes nejaky routing z kanalu do kanalu, kompenzacia sa ti rozsype z pochopitelnych dovodov

Odpovědět