UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
jsem.devka

UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od jsem.devka »

ahoj všichni, prosím Vás mám problém s tohle DSP kartou. používám pouze fruity loops, a k němu chci taky používat uad. ALE
pokud začnu spouštět vst od uad, mají latency.

například:
1 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, tak kope pomaleji než snare na channelu 2
2 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kopou stejně
3 na kick v mixeru na channelu 2 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kick zase kope pomaleji

prosím o pomoc, dík

delay

Re: UAD1 PCI-E latence FL STUDIO, fruity loops

Příspěvek od delay »

Vyzkouším doma. Pokud si vzpomínám, tak jsem měl určitěj problém, ale v Rewire s Nuendem. O jakou verzi FL se jedná?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

vetsina uad pluginu ma nejakou a nekdy ne zrovna malou latenci a je na VST Hostu, aby ji kompenzoval. Nevim, mozna je tam nejakej problem s komunikaci mezi uad a fl. UAD ten problem spatne kompenzovany latence myslim i nekde resi a myslim, ze od toho i udelali nejakej plugin, kterej prida do kanalu delay, kterej to vykompenzuje (coz se teda neda rozume pouzit vzdy). No zkus na jejich webu hledat latency compensation, snad tam neco bude.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

jsem.devka píše:ahoj všichni, prosím Vás mám problém s tohle DSP kartou. používám pouze fruity loops, a k němu chci taky používat uad. ALE
pokud začnu spouštět vst od uad, mají latency.

například:
1 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, tak kope pomaleji než snare na channelu 2
2 na kick v mixeru na channelu 1 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kopou stejně
3 na kick v mixeru na channelu 2 aplikuju 1 uad plugin, a na snare na channel 2 aplikuju 1 uad plugin, a kick zase kope pomaleji

prosím o pomoc, dík
pokud vim, tak FLP nemaji automatickou PDC, takze extenzivni pouzivani UAD s FLP a rucni nastavovani latenci pri kazdym novym UAD na insertu musi bejt strasnej bolehlav a asi bych takovou kombinaci vzdal. (ale FLP uplne nesleduju, treba to v posledni verzi uz vyresili.)

kexik

Příspěvek od kexik »

fruity ma moznost rucne menit oneskorenie kazdeho fx kanalu, cize ziadny extra plugin na to netreba

neviem co je pdc ale automaticku kompenzaciu latencie ma fruity odkedy ziskalo schopnost nahravat, cize od verzie 4, co je od praveku
problem je ale v tom, ze niektore pluginy latenciu nehlasia alebo ju hlasia nekonformne s vst standardom. vtedy host nekompenzuje, lebo nevie o kolko
klasickym prikladom bezneho vst s tymto nesvarom je napriklad SIR reverb

jsem.devka

prosím pomoc :|

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

kexik: no s tim VST standardem to je tvrzeni zalozeny na cem? Me totiz Cubase ty UAD pluginy kompenzuje bez problemu.

jsem.devka

jestli se tohle nevyřeší, tak se po těch letech od fruity loops odvracím.

(FLStudio migh be a decent software to a home musican, but when you need a DAW host software to this big recording studio with all this highend gear (digital mixing desk with industry standard plugins like API, NEVE, etc, Clocks, synths, multi channel recording, etc) you need some software whos engineers have worked years with these different kind of manufacturers. That is just the reality. And no one should be crying why this this this and this don't work in FLStudio. Hell I even tried MIDI with FLStudio and it don't work because there are no MIDI filters, MIDI compensation etc. Also I think FLStudio don't work well with the "standard" plugins that don't have latency like Reaktor and Arturias plugins. Export don't work like it sounds in playback, GUIs are broken etc.... so many things.)

jsem.devka

nebo je možná řešení v FL 9? Je tam koukám i WRAPPER 2
http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

ach jo :(

jsem.devka

a nebo kdyby tam bylo to auto PDC. jinak SUX

kexik

Příspěvek od kexik »

Amorph píše:kexik: no s tim VST standardem to je tvrzeni zalozeny na cem? Me totiz Cubase ty UAD pluginy kompenzuje bez problemu.
to je tvrdenie zalozene na GOLovych vysvetleniach na FL fore. je to jeden z vyvojarov core aplikacie.

kexik

Příspěvek od kexik »

jsem.devka píše:nebo je možná řešení v FL 9? Je tam koukám i WRAPPER 2
http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

ach jo :(
wrapper nema s midi nic spolocne. pre funkcie ako midi filter potrebujes upravit midi out alebo dashboard plugin
s ovladanim externych syntakov mam len malu skusenost, ale moj sixtrak ovladam ako vino

co sa tyka tych obvineni co si tu citoval, reaktor 3 beha pod FL naprosto bez problemov a nema ziadny problem s nejakymi latenciami

jsem.devka

kexik: to s tim reaktorem sem citoval, ale s UAD a FL to je fakt problém. Je nějakým způsobem řešitelnej prosim tě? nebo to skončí tak že se budu muset naučit fruity loops v rewire s jiným daw? protože jak to nastavit ručně fakt nevim a vypadá to na hroznej voser z kterýho se mi chce brečet, a auto delay compensation nemá ani fruity loops 9, což byla poslední věc v kterou sem doufal.

It says on Image Line's site that they can't implement auto PDC because of the modular nature of the mixer. I guess because you can route any channel to any other channel, it makes it difficult to implement auto PDC. Sounds like a bunch of B.S. to me. And I know that you can compensate for this manually, but come one...that's the last thing I wanna worry about. Especially when I'm using UAD plugs...things like the LA2A have like 512 samples of latency (I think) whereas the DreamVerb have 1024 samples (again, I think). I've gotten errors in FL from this saying that I'm using plugs with different latencies and I need to remove one of them. I love FL studio for so many reasons...when I start a project, it's always the first thing I open. But I always end up opening up Cubase at some point...basically all because of the PDC thing. Lame.

ACH JO AGAIN

jsem.devka

kexik: s tim MIDI promiň špatně sem nalinkoval. http://flstudio.image-line.com/help/htm ... insettings

kexik

Příspěvek od kexik »

dve rady: problem s latenciou uadu sa da riesit v 9, kde v nastaveni wrapperu2 nastavis use fixed buffers, nastavenia su skryte pod takou ikonkou s kusom ozubeneho kolieska v lavom hornom rohu. predavam ako som kupil, na FL fore pred par sekundami
http://forum.image-line.com/viewtopic.p ... cc3#294002
druha rada je, ze FL funguje aj ako vst a dx plugin, takze nie je dovod pouzivat rewire
osobne som ale pevne presvedceny ze FL automaticku kompenzaciu latencie ma, pretoze ho pouzivam roky, nie som hluchy a celkom urcite by som si nejake oneskorovanie vsimol. problem robi len par konkretnych pluginov a nie vsetky. samozrejme kompenzacia funguje LEN medzi FX kanalmi a mastrom, ak pouzijes nejaky routing z kanalu do kanalu, kompenzacia sa ti rozsype z pochopitelnych dovodov

Odpovědět