Upgrade převodníků + karty (RME MADI+SSL)
Upgrade převodníků + karty (RME MADI+SSL)
Zdravím všechny.
Na jaře bych rád upgradoval mé převodníky a zvukovou kartu. Nyní používám 2x RME 9562 (sesynchronizované interně přes SPDIF), karty mají celkem 6 ADATových okruhů, k nim mám připojený 3x ADAT ALesis AI3, 2x Behringher ADA8000. 1x ADAT AKAI S5000. Kontroler pro poslech používám Presonus Central Station připojený na SPDIF jedné karty.
Rád bych šel cestou RME MADI (64 IN/OUT) a SSL Alphalink MADI AX http://www.solid-state-logic.com/music/ ... lpha-Link/
Chtěl jsem se zeptat. Máte někdo s touto kombinací nějaké zkušenosti?
1. SSL Alphalink MADI AX má podle specifikace 64 kanálů. Nějak se ale nemůžu dopočítat, vychází mi to na 48 IN/OUT kanálů (24 digitálních, 24 analogových) jak to tedy je? Budu používat 44.1kHz
2. Můžu využít všechny kanály najednou? (tzn všechny analogové IN/OUT včetně převodníků pověšených na ADATech)
3. Co byste mi doporučili za převodníky pro ADAT porty? (cenově dostupný upgrade, který ale zvýší kvalitu dosavadního řešení)
4. Tímto způsobem přijdu o SPDIF porty. Potřeboval bych 3x SPDIF. Jak to vyřešit?
Díky moc.
Na jaře bych rád upgradoval mé převodníky a zvukovou kartu. Nyní používám 2x RME 9562 (sesynchronizované interně přes SPDIF), karty mají celkem 6 ADATových okruhů, k nim mám připojený 3x ADAT ALesis AI3, 2x Behringher ADA8000. 1x ADAT AKAI S5000. Kontroler pro poslech používám Presonus Central Station připojený na SPDIF jedné karty.
Rád bych šel cestou RME MADI (64 IN/OUT) a SSL Alphalink MADI AX http://www.solid-state-logic.com/music/ ... lpha-Link/
Chtěl jsem se zeptat. Máte někdo s touto kombinací nějaké zkušenosti?
1. SSL Alphalink MADI AX má podle specifikace 64 kanálů. Nějak se ale nemůžu dopočítat, vychází mi to na 48 IN/OUT kanálů (24 digitálních, 24 analogových) jak to tedy je? Budu používat 44.1kHz
2. Můžu využít všechny kanály najednou? (tzn všechny analogové IN/OUT včetně převodníků pověšených na ADATech)
3. Co byste mi doporučili za převodníky pro ADAT porty? (cenově dostupný upgrade, který ale zvýší kvalitu dosavadního řešení)
4. Tímto způsobem přijdu o SPDIF porty. Potřeboval bych 3x SPDIF. Jak to vyřešit?
Díky moc.
Re: Upgrade převodníků + karty (RME MADI+SSL)
vlastnu skusenost s tym nemam ..
1. 64 kanalov je na madi .. druha strana je 24 analogov a 24 adat ..
2. jasne .. 24+24 je viac ako 64
3. to zavisi asi kolko penazi chces do toho dat .. dobre tu hosi celkom chvalia LUCID 88192 , ktory na ebay kupis lacno .. inak cenovo efektivne by asi bolo kupit druhy SSL MADI AX , a prepojit medzi nimi ADATy ..
4. mutec MC-4 (http://www.thomann.de/gb/mutec_mc4.htm)
1. 64 kanalov je na madi .. druha strana je 24 analogov a 24 adat ..
2. jasne .. 24+24 je viac ako 64

3. to zavisi asi kolko penazi chces do toho dat .. dobre tu hosi celkom chvalia LUCID 88192 , ktory na ebay kupis lacno .. inak cenovo efektivne by asi bolo kupit druhy SSL MADI AX , a prepojit medzi nimi ADATy ..
4. mutec MC-4 (http://www.thomann.de/gb/mutec_mc4.htm)
jinak gratuluju k takovemu rozhodnuti, ja bych se ale vydal cestou pouze ssl, jesti se muzu optat na co konkretne to potrebujes (typ produkce)
Kdyz potrebujes vic jak 8 kanalu, tak SSL. Ta jeho cena za 24 kanalu ve fajn kvalite je bezkonkurencni. Lucid dava smysl jenom, kdyz tolik kanalu nepotrebujes a kdyz chces pouzivat ADAT i AES/EBU podle potreby. K SSL je pry fajn mit nejaky lepsi hodiny, treba z Lavry, ze to celkem pomaha... nicmene ja mam s tim 0 zkusenosti... jen predavam, co jsem vystudoval, kdyz jsem resil cim rozsirit system. Carloff ma SSL a stejne tak Syncro (tyjo, kdy se ze me stal praskac?
).

Díky moc.
matucha: Jojo. Myslím, že už mi stejně někdo říkal, že ho Caroff má.
S těma hodinama jsem to četl na Gearslutz. Lidé to připojují třeba přes Apogee BigBen. To je ale pro mě finančně hodně nedostupné. Které hodiny mám potom použít? Z MADI
Pytkin: Pytkine díky. Lucid vlastně je jiné řešení s SSL. Takže SSLku dám přednost. Díval jsem se na ten Mutec a to je řešení, které by mi pomohlo. Jak je to ale s kvalitou oproti SSL? Chtěl bych přes něj připojit například Kurzweila PC3K, který teď hodně používám...
V současné době používám všech 48 kanálů, takže bohužel tímhle upgradem vyřeším upgrade jen půlky. Koupit 2 SSL si bohužel nemůžu dovolit.
Fractal: Dělám elektroniku, kdyžtak se podívej na web. Ale mám zpěvačku a snažím se čím dál víc o kombinaci elektroniky, analogových synthesizerů, akustických nástrojů a zpěvu....
matucha: Jojo. Myslím, že už mi stejně někdo říkal, že ho Caroff má.

Pytkin: Pytkine díky. Lucid vlastně je jiné řešení s SSL. Takže SSLku dám přednost. Díval jsem se na ten Mutec a to je řešení, které by mi pomohlo. Jak je to ale s kvalitou oproti SSL? Chtěl bych přes něj připojit například Kurzweila PC3K, který teď hodně používám...
V současné době používám všech 48 kanálů, takže bohužel tímhle upgradem vyřeším upgrade jen půlky. Koupit 2 SSL si bohužel nemůžu dovolit.
Fractal: Dělám elektroniku, kdyžtak se podívej na web. Ale mám zpěvačku a snažím se čím dál víc o kombinaci elektroniky, analogových synthesizerů, akustických nástrojů a zpěvu....
Tak to asi spis budes clockovat vsechno SSLkem nez naopak. Protoze treba kdyz jsem synchronizoval lucid podle RME (hdsp-e aes) hodin, tak z toho byl razem o dve tridy horsi prevodnik (o tolik horsi, ze bych ho obratem prodal).
Zajímavé, Ethan Winer by na to měl svůj názor
Já jsem schválně zkusil dát Forssell MADA-2 nejdřív normálně jak masterclock (v RME nastavení slave) a potom RME jako master a nějaké rozdíly v DA jsem moc neslyšel ...

Jeho prispevky uz nejakou dobu nectu
.

Já už taky ne , nějak nám dědouš senilní ... Co říct na argument "všechny hi end převodníky jsou k ničemu, zní to všechno stejně" ... otázka: " zkoušel jste nějaké" ? odpověd: "ne" 

To je tim, ze je neprodava.
Ja se teda taky nerad zapletam do debat o nuancich clockovani, napsal jsem jenom to, co sem si tu vyzkousel. Me to prislo z toho RME celkem tragicky, az me to zarazilo. Takze tipuju, ze SSL vnitrni hodiny odvedou lepsi praci na synchronizaci celyho toho ansamblu prevodniku.
Ja se teda taky nerad zapletam do debat o nuancich clockovani, napsal jsem jenom to, co sem si tu vyzkousel. Me to prislo z toho RME celkem tragicky, az me to zarazilo. Takze tipuju, ze SSL vnitrni hodiny odvedou lepsi praci na synchronizaci celyho toho ansamblu prevodniku.
RME + SSL Madi, master clock forssell(tak to mame)....pozivame momentalne SSL MadiExtreme a to i pri internim clocku(ale i z forssellu), dela problemy...MadiExtreme pude z domu a navrat k RME,ale hodiny teda externi...
O SSL MadiExtreme jsem taky četl. Lidi krtizovali, že prý nefungují dobře multiclientský drivery. Raději se budu držet RME...monoque píše:RME + SSL Madi, master clock forssell(tak to mame)....pozivame momentalne SSL MadiExtreme a to i pri internim clocku(ale i z forssellu), dela problemy...MadiExtreme pude z domu a navrat k RME,ale hodiny teda externi...
imho madi ma jeste plno nedoresenych veci, je to celkem nova technologie, opravte me jestli se pletu... jako investice do budoucna dobra ale stejne na me RME porad pusobi spise jako facility standard, nez neco originalniho zajimaveho... libi se mi nektere jejich preampy, ale zase treba jenom na kytary a dechy
Hmm .. Zjavne si nepochopil co som pisal .. LUCID som myslel ako doplnok k SSL .. na SSL mas 3x ADAT .. Cize som myslel ze si kupis SSL a nemu 3x LUCID .. ale to som ti dalej pisal , ze by asi bolo lacnejsie upil 2xSSL ..Ondrash píše:Pytkin: Pytkine díky. Lucid vlastně je jiné řešení s SSL. Takže SSLku dám přednost. Díval jsem se na ten Mutec a to je řešení, které by mi pomohlo. Jak je to ale s kvalitou oproti SSL? Chtěl bych přes něj připojit například Kurzweila PC3K, který teď hodně používám...
Ten MUTEC by mal byt v pohode .. je to len SRC .. Cize vlastne "zosyncujes" signal na iny clock .. Ziadne AD/DA .. cize by sa signal nemal velmi mrsit .. Samozrejme ak to SRC nebude dobre , tak to moze byt pocut .. Neviem .. Nemal som ho v rukach .. My sme v studiu pouzivali yamaha AES karty so SRC a tie boli super ..
Ahoj. Tak jsem zjišťoval více informací a tak nějak mi přijde, že koupí RME MADI příliš nezískám. Chtěl jsem využít ADATových vstupů a výstupů na SSL (dát do nich zbývající převodníky) a vše potom přes MADI posílat do karty (bohužel by tak šlo využít jen 48 kanálů). Nejsem si jistý jestli ale SSL umí posílat jak analagový signál tak signál ADATů po MADI na jednou. Co však jde, je využít ADATy na SSL k posílání signálů do ADATů na RME 9652.
Tak si říkám, jestli by pro mě nebylo nejlepší nechat si 2x RME 9652 (6X ADAT). Do jedné karty napíchat ADATy z SSL, druhou kartu si nechat na zbývající 2 ADAtové okruhy a 1 ADATový okruh pro AKAI S5000 (kterého se opravdu nechci vzdát). Vše sesynchronizovat po Wordclocku a jako hodiny dát SSL. Navíc mi zbydou dva SPDIF porty (takže nebudu potřebovat ani ten MUTEC) a ani zatím upgradovat počítač
Tím ušetřím peníze za RME MADI.
Co si o tom myslíte?
Díky...
Tak si říkám, jestli by pro mě nebylo nejlepší nechat si 2x RME 9652 (6X ADAT). Do jedné karty napíchat ADATy z SSL, druhou kartu si nechat na zbývající 2 ADAtové okruhy a 1 ADATový okruh pro AKAI S5000 (kterého se opravdu nechci vzdát). Vše sesynchronizovat po Wordclocku a jako hodiny dát SSL. Navíc mi zbydou dva SPDIF porty (takže nebudu potřebovat ani ten MUTEC) a ani zatím upgradovat počítač

Tím ušetřím peníze za RME MADI.
Co si o tom myslíte?
Díky...