UPS - vypínání

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 14 črc 2012 18:47

Aha, no me prijde jen zahada, ze se delaj ty 400w kdyz dnesni CPU Core i7 a ty grafiky pro desktopy, tak musi zrat urcite 500W.
400W to mas tak na kancelarsky DELL.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Pytkin » 14 črc 2012 19:09

Ved presne pre ten dell je ta ups urcena.. Bezbe pc berie tak 300w..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 14 črc 2012 20:30

Tak ja asi pudu do 1000VA / 600Wattu, to tam budu mit cca 100Wattu rezervu.
Takze to by mohlo v pohode dostacovat.. navic ono ta sestava tech 450-500W sebere PC jen kdyz budu zrovna delat
realtime rendering a PC pojede na 80%.
V klidovem stavu jsem na netu cetl ty prumerne spotreby a vypada to na nejakych 200 max 250W.

Ale diky za vysvetleni Pytkine, aspon ze sem nekoupil zajice v pytli.

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od W.Cable » 14 črc 2012 20:35

Trochu jsem hledal a vypada to, ze baterie by mely byt hermeticky uzavrene. Uvidim co mi reknou v pondeli, modlim se aby nerekli "tak nam to doneste", ma to cele padesat kilo. :)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Pytkin » 14 črc 2012 22:27

no priznam sa .. za poslednych 10 rokov co som mal v rukach UPS aj baterky do alarmov , ustredni a podobne .. vzdy boli vsetky uzavrete , bezudrzbove .. proste zaliaty kvadrik bez otvorov ..

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od biscuit » 15 črc 2012 02:26

prosimte, myslel jsem, ze umis anglicky ;)
"Maintenance-free sealed Lead-Acid battery with suspended electrolyte : leakproof"

Uživatelský avatar
W.Cable
Příspěvky: 858
Registrován: 07 lis 2007 09:45

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od W.Cable » 15 črc 2012 07:33

Pokud to je na me, tak ano domluvim se. To ze tam je napsano nepropustny, jeste nemusi znamenat ze absolutne. Ty zatky jsou VRLA ventily, ktere by mely regulovat tlak v baterii uvolnenim plynu. Citace " kyslik vznikly u kladne elektrody se znovu smisi s vodikem u zaporne elektrody a vytvori tak znovu vodu. Tim se predchazi vysychani elektrolytu a umoznuje to bezudrzbovy provoz. Ventily jsou tam z ciste bezpecnostnich duvodu, napr. pri prebijeni zacina vznikat plynny vodik a kyslik". Co jsem vcera hledal tak bylo napsano, ze trocha vody se muze u ventilu objevit. Jestli je tam ta voda od nabijeni pri vyrobe, nebo je to unik kyseliny, nevim. V pondeli se to vyresi, budto nepropustny neznamena hermeticky, nebo mam zavadu na akumulatorech, kazdopadne dam vedet.
Dekuji vsem.

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Venti » 15 črc 2012 12:02

Mne prijde vypnutie UPSky ako zbytocnost. 1. Baterie sa samovybijaju a v pripade potreby nemusia mat plnu kapacitu, 2. UPSka a duplom APCSmart si sama po urcitom case robi selftesty a ked sa zakazdym vypne, neviem ako a ci si pamata tie svoje cykli.

Tom Thak.. zalozny zdroj 1000VA/600W do takeho niecoho ani nechod. To ma ucinnik 0.6, v dnesnej dobe je normalne mat 0,8.. teda mensie straty/lepsiu ucinnost. Ja tu na chalupe mam taku uplne sunkovu apc back, za tusim 90 euro a ta ma 0,7 - teda 500VA/350W

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 15 črc 2012 12:31

Venti: No dobre.. ale utahne ti to Core i5 750, 4x DDR3 modul, 2x DVDRW, 1x SSD, 3x SATA2 HDD, 1xFDD, UAD2 solo, Powercore PCIE, Geforce GTS 250, 2x 120mm vetrak, 2x USB Klic, 1x CME usb masterkeyboard napajeny z USB, 1FW motu ultralite mk3 napajena z FW a 1x LCD 22" LED display? Me tuhle sestavu vypocital internetovy kalkulator, ze ma mit pri zatizeni 90% zdroj napajeni 525W. Ja mam Enermax 500W zdroj a maka to v pohode a to obcas jeste pripojim externi disky apod., takze ono je to asi nadsazene, ale tipuju, ze 350W bude malo. Modelova situace.. renderuju realtimove song spolu s Virus TI desktop.. procesor bezi na 90% a vypne se elektrina.. potrebuju vystornovat rendering, ulozit cubase projekt, vypnout VIRUS a vypnout PC.
Cely tento proces muze trvat odhadem cca 3minuty s rezervou 5minut. Takze to chce nejakou slusnou UPSku, co utahne aspon 400W na 5minut. To tva 500VA / 350W podle me neda..

Uživatelský avatar
Venti
Příspěvky: 798
Registrován: 20 dub 2003 10:50

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Venti » 15 črc 2012 13:34

Tom, ja ale vobec nehovorim ze to ta moja ma utiahnut.. hovoril som o ucinniku, ze pri tej Tvojej povodnej 1000/600 je slaby, teda 40% spotreby vyhodis na straty.. teda, ze sa mas pozriet po nejakej s lepsou uciinostou..teda aby mala napr 1000/750 alebo 1000/800
Ta moja mala potvora bol len priklad na ukazku, ze lacna sunkova upska ma lepsiu ucinnost ako ten Tvoj plan.
Ked si budes vyberat upsku, nepocitaj s wattazou presne, nechaj si tam rezervu.. 1. mozes tam pripojit aj ine zariadenia do buducnosti, 2. casom sa ta zalozna doba bude skracovat.
Ja mam APC Smart 1000VA, mam na tom myslim ze 650W zdroj, celu masinu, monitory, lcd monitory, napajac na mikrofon, preamp, prevodnik a idem na cca 60% z vykonu upsky.

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 15 črc 2012 13:54

Aha, tak to diky za vysvetleni.
Kazdopadne to bude sranda tak za 10k, jak tak koukam.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2012 14:48

a to sa bavime o tej najnizsej triede offline UPSiek ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 15 črc 2012 17:20

Tak jasne, nejsem banka nebo nemocnice nebo radio, abych potreboval mit dostupnost.. je to jen o ulozeni nejake prace a upozorneni na to, ze je vypadek. To je jako kdybys koupil telefonnim operatorkam na listovani volaciho seznamu v excelu
nejvyssi model MAC PRO :D
V radiu taky mame UPSky, ktere vydrzi provozovat radiovy provoz 8hodin a k tomu pak jako zaloha elektrocentrala.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od Pytkin » 15 črc 2012 21:38

nie nie .. tu nejde o dobu zalohovania .. ale o to , co z tej UPS lezie ..

ked ches predlzit dobu zalohovania , pridas len dalsie baterky .. to neni problem ..

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Re: UPS - vypínání

Příspěvek od TOM-Thak » 15 črc 2012 21:44

JJ je to fakt.. a taky sem koukal na ty ruzny doby prepnuti na UPS. Nejaka shitka muze zpusobit to, ze to nestihne prepnout a stejne se vypne PC.. tam maj treba i 10ms to uz je fakt dost.

Odpovědět