V monitorech slyšim každý pohyb myší/akci v počítači. ???
Re: V monitorech slyšim každý pohyb myší/akci v počítači. ???
S dovolením bych oživil toto starší téma.Protože ten samý problém mam ted u nového PC.U starého tento problém nebyl.Nový stojí na stejném místě...vše je tak jak bylo.Všechny kabely mám symetrický.Stejný problém jak jsem pročítal zdejší příspěvky.Mručení, cvrlikání, pískání při pohybu myši, renderu asi celkově při větší zátěži procesoru.
Nemá někdo nějaké nové poznatky čím problém vyřešit?
Sranda je že mám stejnou zvukovku, jakou měl onehdá zakladatel dotazu...tedy Steinberg UR22.
Ale jak jsem zminoval výše, mám ji už nějaký rok a na starém PC jela bez problémů.
Monitory mam Krky.
Win10 na starém Win7
Předem díky za poznatky.
Nemá někdo nějaké nové poznatky čím problém vyřešit?
Sranda je že mám stejnou zvukovku, jakou měl onehdá zakladatel dotazu...tedy Steinberg UR22.
Ale jak jsem zminoval výše, mám ji už nějaký rok a na starém PC jela bez problémů.
Monitory mam Krky.
Win10 na starém Win7
Předem díky za poznatky.
Je to zemná slučka. A nepomôžu ani 100x symetrické káble. Buď prestrihnete v sieťových kábloch monitorov zemniaci zeleno žltý drát, alebo ho odpojíte vo vnútri monitorov. Vo veľa prístrojoch to je taký prepínač vzadu a volá sa GROUND LIFT. Neviem prečo ho nedávajú aj na štúdiové monitory.
Alebo treba zemnenie prerušiť na vstupných kábloch k monitorom.
Alebo treba zemnenie prerušiť na vstupných kábloch k monitorom.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
GROUND LIFT je bežný a korektný spôsob odstránenia zemných slučiek. Je to samozrejme tá druhá možnosť, ktorú navrhujem.
A je to určite lacnejšie ako kupovať USB huby, ktoré možno ani nemusia fungovať po dátovej stránke.
Proste na jednej strane signálového kábla odpojím tienenie a mal by byť problém vyriešený.
A je to určite lacnejšie ako kupovať USB huby, ktoré možno ani nemusia fungovať po dátovej stránke.
Proste na jednej strane signálového kábla odpojím tienenie a mal by byť problém vyriešený.
Odstráni to problém so zemnou slučkou a bude ticho.
Ale vznikne nový problém. Všetci vieme, že hľadáme čo najčistejší a najvernejší prenos signálu od zdroja až po monitoring.
A hlavne medzi zvukovkou a monitormi. Transformátor akýkoľvek má svoju vlastnú frekvenčnú charakteristiku, každý transformátor je zároveň aj kompresor a každý transformátor vytvára harmonické frekvencie. Čiže vložením transformátora do signálovej cesty zmeníme prenos frekvencií, stlačíme signál a začneme počuť niečo iné, než máme nahraté, namixované alebo zmasterované.
Nemyslím si, že v tomto mieste signálového reťazca je vhodné mať akýkoľvek transformátor, alebo ekvalizér, alebo čokoľvek, čo mení zvuk.
Ale vznikne nový problém. Všetci vieme, že hľadáme čo najčistejší a najvernejší prenos signálu od zdroja až po monitoring.
A hlavne medzi zvukovkou a monitormi. Transformátor akýkoľvek má svoju vlastnú frekvenčnú charakteristiku, každý transformátor je zároveň aj kompresor a každý transformátor vytvára harmonické frekvencie. Čiže vložením transformátora do signálovej cesty zmeníme prenos frekvencií, stlačíme signál a začneme počuť niečo iné, než máme nahraté, namixované alebo zmasterované.
Nemyslím si, že v tomto mieste signálového reťazca je vhodné mať akýkoľvek transformátor, alebo ekvalizér, alebo čokoľvek, čo mení zvuk.
Úprimne by som sa pozrel na svoje káble a vybral by som dva tri , ktoré boli podivne lacné a kúpil by som nové v najlepšej kvalite . Normálne ak každý prístroj pracuje ako má a tienenia, kontakty-spoje sú kvalitné , tak sa také veci nemajú diať ... aby sa dostali do zvuku nejaké mikroprocesorové ruchy.
s tým transformátorom by som to bral s rezervou ale v nejakom makro pohlade sa dá povedať že je to degradácia originálneho zvuku.
s tým transformátorom by som to bral s rezervou ale v nejakom makro pohlade sa dá povedať že je to degradácia originálneho zvuku.
S tým transformátorom je to proste overený a vyskúšaný fakt... to už mám dávno za sebou a nemusím to ani testovať.
A k prvej časti jammix: zemné slučky sú taktiež fakt, ktorý nás otravuje už niekoľko desaťročí. Najťažšie to bolo v ére elektróniek - vysoká impedancia - vysokopravdepodobný problém s brumom...
Z mojej strany je to k tejto téme všetko. Prajem pekný večer.
A k prvej časti jammix: zemné slučky sú taktiež fakt, ktorý nás otravuje už niekoľko desaťročí. Najťažšie to bolo v ére elektróniek - vysoká impedancia - vysokopravdepodobný problém s brumom...
Z mojej strany je to k tejto téme všetko. Prajem pekný večer.
Měl jsem stejný problém a vyřešila to "krabička" Topping HS01. Bohužel už se nevyrábí (snad někde skladové zásoby, nebo bazar), ale byla nahrazena Topping HS02, která je o trochu dražší...
Audirvana->RME ADI-2 DAC FS->Neum KH150+KH750
WiiM Pro->TOPP E70V->iLoud MM Pro
UAPP->TOPP D10s->Eufonika H5->Senn HD660S2
xDuoo TA-10R->Neum NDH30
FiiO BTR5->Senn HD620S
xDuoo TA-10R->Neum NDH30
FiiO BTR5->Senn HD620S
Tak problém, ktorý by nemal byť, je vyriešený ďalším zariadením.
pripomenulo mi to reklamu, na youtube to bolo, na prístroj ktorý strčíte do zásuvky a ušetríte 70 % spotreby elektriky.
prečo nie .

pripomenulo mi to reklamu, na youtube to bolo, na prístroj ktorý strčíte do zásuvky a ušetríte 70 % spotreby elektriky.

Šel jsem cestou nejmenšího "násilí"... Při "řešení" byla cesta" PC > Topping D10s > xDuoo TA-26 > Senn HD660S2. Vše zapojeno na jednom zás okruhu, PC i TA-26 uzemněno, nová el. instalace CYKY 3x2,5. Topping HS01 pomohl. Jak se to dá jinak řešit bez větších nákladů? Nechám si poradit.
Audirvana->RME ADI-2 DAC FS->Neum KH150+KH750
xDuoo TA-10R->Neum NDH30
FiiO BTR5->Senn HD620S
xDuoo TA-10R->Neum NDH30
FiiO BTR5->Senn HD620S
No mně pomohla lepší zvukovka... tak jestli to není nejlepší a eventuálně i levnější řešení.
Tak čo by som odporučil je pritiahnuť skrutky v zásuvkách .. samozrejme pri vypnutých poistkách.
Ja som prisaham mal tento problem pohybu myši vo zvuku na starej zvukovke.
Bolo to obdobie kedy som premiestnoval PC po izbe často a pri novom zapojení sa už tento problem neobjavil .. možno som to zapojil na inej zasuvke.
V tom Topping je podla mna zbytočne vela sučiastok a prehnaná cena. Tak dokopy 25 eur maloobchodné ceny by som to odhadol.
Takýto kábel USB mám na UR44 .
Ja som prisaham mal tento problem pohybu myši vo zvuku na starej zvukovke.
Bolo to obdobie kedy som premiestnoval PC po izbe často a pri novom zapojení sa už tento problem neobjavil .. možno som to zapojil na inej zasuvke.
V tom Topping je podla mna zbytočne vela sučiastok a prehnaná cena. Tak dokopy 25 eur maloobchodné ceny by som to odhadol.
Takýto kábel USB mám na UR44 .
Dal jsem mezi pc a zvukovku kabel s feritovou bambulí a hluk je o něco menší, možná nějaký kvalitnější A-B kabel by to vyřešil.Co ještě toto udělátko?
https://www.neven.cz/kategorie/dum-a-ho ... rumyslovy/
https://pajenicko.cz/usb-izolator-12mbp ... 0-adum3160
https://www.neven.cz/kategorie/dum-a-ho ... rumyslovy/
https://pajenicko.cz/usb-izolator-12mbp ... 0-adum3160