Volume knoby k aktivnim bednam... (zadne D.I.Y.)

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Volume knoby k aktivnim bednam... (zadne D.I.Y.)

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 03 pro 2005 22:17

ahoj,

zaregistroval jsem, ze problematika gain knobu se tu resi pomerne casto, ale vetsinou -- a ted prominte tu pausalizaci, protoze zas tak dukladne sem to nesledoval -- debata skonci vysledkem "vem pajku a postav si to sam". verim, ze tenhle thread nebude zbytecnej, kdyz predem vymezim, ze se budeme bavit jenom o ne-D.I.Y. resenich.

takze: nevahejte a podelte se o svoje nejtajnejsi tipy. dejme tomu, ze predem vyradim ze hry mackie control, ten vetsina z vas bude znat, vcetne trochu premrsteny ceny.

co dal...?
Naposledy upravil(a) Brooklyn / juanita juarez dne 04 pro 2005 01:07, celkem upraveno 1 x.

Poklop
Příspěvky: 980
Registrován: 10 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poklop » 03 pro 2005 23:07

jakej volume knob? k aktivním bednám?
Naposledy upravil(a) Poklop dne 04 pro 2005 12:30, celkem upraveno 1 x.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2005 01:06

tak jsem to urcite nemyslel... :(

spis je to castecna zoufalost, protoze mam pocit, ze volume knob k aktivnim bednam bude bud sumet, anebo bude priserne drahej.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 04 pro 2005 01:08

"jakej volume knob? k aktivním bednám?"

tak jsem to myslel. nadpis jsem editoval; snad je ted min zavadejici...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21304
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 pro 2005 03:22

Dobre volume controlery tobi Martin Sound .. ale je to z tej druhej kategorie .. I ked tazko povedat , co je predrazene ..

http://www.martinsound.com/pd_max.htm

Uživatelský avatar
ECSON WALDES
Profesionál
Příspěvky: 1859
Registrován: 16 zář 2002 14:52

Příspěvek od ECSON WALDES » 04 pro 2005 05:20

Obrázek

Obrázek

..nejlepsi je Presonus Central Station. mas i moznost prepinat mezi 3 bednama! spdif daw vstup + DA prevodnik. Skvelej stroj. je bez konkurence. cena pouze cca 16.000

http://www.presonus.com/images/CentralS ... ontbig.jpg
http://www.presonus.com/images/CentralS ... earbig.jpg



.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 pro 2005 14:10

To je skoda ze nechces nic D.I.Y., protoze tam jsou i reseni, ktera jsou min. na urovni toho co muzes koupit (vcetne presonusu). Samozrejme myslim kvalitu, ne vybaveni, mluvim pouze o ovladani hlasitosti bez talkbacku apod., ale treba zase s moznosti ovladani z pocitace.


Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 04 pro 2005 14:21

Drive jsem mel ATTY
A nedavno jsem ho vymenil za D7 v symetrickém provedeni XLR- od ceske firmy Auravos
dokonalý souběh stereo , celkem 33 kroku - super plynulé a jemne nastaveni , cele to je pasivni - tudiz zadne ovlivneni zvuku.
Jak prijde - tak i odejde :)


Obrázek
Obrázek

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 04 pro 2005 14:27

dalsi potenciometr od HOSA

http://www.hosatech.com/hosa/products/MVS-413.html

Lze koupit u Mediatech.cz - necelé 3.000Kč


Atty, cca 3000
M-patch od SMPro cca 2000
novinka od Behringeru, caa 1200
Hosa MVS 413 cca 3000
SA2X od goldpoint cca 15.000 ?
D7 cca 6.500

Ctirad
Příspěvky: 1448
Registrován: 03 říj 2003 13:16

Příspěvek od Ctirad » 04 pro 2005 14:47

Martin píše:cele to je pasivni - tudiz zadne ovlivneni zvuku. Jak prijde - tak i odejde :)
Akorát, že s jinou impedancí, což se na zvuku podepisuje. U skutečně hignedového řešení je nutné za ten po?ák/dělič dát aktivní buffer s co nejmenší výstupní impedancí.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 04 pro 2005 15:30

Ctirad:
Tohle jsem konzultoval a pri objednavce jsem zadal, impedanci na vstupu i impedanci hostitele(monitory)
Prislo mi zbozi, ktre ma v parametrech 50 Ohm na vystupu.
Tato hodnota je k monitorum idealni.
Viz technická dokumentace napr. u M3PH MKII , což je asi svetova spicka v teto oblasti a nema konkurenci.

Ivo : nemohl by jsi prosim napsat technické parametry k GoldPoint ?
Díky

2. Clovek by se mel spolehat predvsim na to, co slysi.
Jestlize je zvuk stejny pri primem propojeni prevodnik --- monitory
nebo propojeni : prevodnik --- potak --- monitory.
pak asi neni co resit.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 04 pro 2005 17:07

ctirad: ak sa pouzije prepinac, da sa pouzit kaskada t clenov a potom to ma konstantnu impedanciu v celom rozsahu a bufer netreba.
ecson: v akej kvalite su tie prevodniky v central station? zaujimalo by ma nejak porovnanie, ak si ho uz mal kde urobit?

nick_valensi
Příspěvky: 517
Registrován: 04 úno 2005 13:37

Příspěvek od nick_valensi » 09 čer 2006 12:22

ma nekdo zkusenost s novinkou od firmy SM audio - M-patch 2 ??? potrebuju zarizeni k RME fireface na ovladani hlasitosti + moznost vystupu na dva pary aktivnich reprobeden. ten sluchatkovej vystup beru jako bonus, spolu s vystupem z fireface budu mit dva a tim padem odpadne nutnost koupit sluchatkovy zesilovac (monitoring pro bubenika).
pozadavky: aby to co mozna nejmene ovlivnilo zvuk a pritom to nestalo deset tisic...
na zahranicnich forech se o tom lidi vyjadrujou veskrze pozitivne. nejsem z tech "co slysi travu rust" na druhou stranu bych zas nerad zbytecne degradoval clekem kvalitni audio retezec.
otazka zni, zda je na trhu neco lepsiho nez zminenej m-patch, cenove tak maximalne 3-4tisice kc.
dik

matucha
Příspěvky: 5058
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 09 čer 2006 13:13

http://www.thomann.de/de/spl_volume_2.htm
300e

http://www.thomann.de/de/spl_volume_8.htm
500e

Obrázek

nejsou nejlevnejsi, ale dalo by se ocekavat, ze budou fajn... skoda ze nemaj este teda sluchatko ;/

Odpovědět