Výběr HW rackových syntezátorů
Re: Výběr HW rackových syntezátorů
Jeste muzes zvazit sw sampler v kombinaci s analogovym EQ a kompresorem. A taky bych si aspon nekde vyzkousel Radias, protoze v hodne ohledech jim muzes nahradit NL2. Jenom neni takovy uderny, perkusivni. To by slo doplnit nakym analog monosyntem s prijemnejsim vysledkem nez Nord (Doepfer Dark energy, Little Phatty, MFB Synth...). Ale zase Radias toho umi mnohem vic, vcetne ploch a ruzne navonechych zvuku. A ma daleko nejlepsi digitalni vocoder (Viz Roman Holy/ Monkey Business - ten dokonce pouziva jenom Korg R3, coz je hodne orezana verze radiasu). No a jestli k tem analogum potrebujes analogovy vocoder, tak daleko nejlevnejsi, kvalitni a jedina volba je jiz zminovany Electrix Warp factory. Vsechno ostatni jsou tezke palky ...a taky se to spatne shani (vcetne toho Electrixu).
Ahoj,
Celkom by ma zaujímalo, ako do dopadlo.
1, Čo si si nakoniec zaobstaral?
2, Bol si spokojný? Vymenil si už niečo?
3, Vytvoril si niečo? Prípadne ukážka...
Ď.
Celkom by ma zaujímalo, ako do dopadlo.
1, Čo si si nakoniec zaobstaral?
2, Bol si spokojný? Vymenil si už niečo?
3, Vytvoril si niečo? Prípadne ukážka...
Ď.

Zařizuji malé domácí studio (jen pro radost) a chtěl bych do něj pořídit několik HW synthů najednou. Chápu, že nejlepší cestou by bylo jít si každý z nich poslechnout a osahat a teprve podle toho vybírat, nicméně jsem se z nejmenovaných důvodů rozhodl pro jednorázový výběr a nákup s tím, že jde o investici na delší dobu (možná pár let) pravděpodobně bez možnosti případných pozdějších zásadnějších obměn a současně podle zvolených nástrojů, jejich rozměrů a ergonomie ovládání následně proběhne návrh a uspořádání nábytku a související věci (akustika studia,...).
... Pravdu máš asi v tom, že bych měl nejdříve rozmotat jednu pro mě dosud neznámou oblast, kterou je základní přehled o takovýchto nástrojích. Zmiňuješ třeba "kategorii" basy/leady, já ale nyní bohužel ani nevím, v jakých dalších "kategoriích" hledat... Mimochodem mi není tak úplně jasný ani významen slova "lead", omlouvám se....) Jenže kde hledat nějaký ucelený kategoriální popis... ;-(
Ja chcem byt Ricci07 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alebo jeho tatik....Mám velmi jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším". Oscar Wilde
Alebo aspon pochopit "nejmenovane duvody"
Sakra, to sa niekto ma.

No jo, Jackies, to sa lahko hovori.
Ale to: "podle zvolených nástrojů, jejich rozměrů a ergonomie ovládání následně proběhne návrh a uspořádání nábytku a související věci (akustika studia,...)", ma predsa-len trosku trapi. Co ked pan Ricci usporiada tie racky nespravne ? Cervene napravo a ostatne nalavo ? Alebo snad mensie dole a hore vacsie. Alebo ... to snad fakt nie... basy hore a leady dolu....
A taktiez ten nabytok usporiadat, to neni sranda, to su vazne veci.... 
Ja to vidim takto: pan Ricci je docela dobry filozof, s celkom slusne pestovanym literarnym stylom. Bud vyhral v loterii alebo ma dobreho sponzora.
Ale preco si preboha chce namiesto iPodu a dobrych sluchadiel chce kupit cele studio ???

Howgh !!!
Ale to: "podle zvolených nástrojů, jejich rozměrů a ergonomie ovládání následně proběhne návrh a uspořádání nábytku a související věci (akustika studia,...)", ma predsa-len trosku trapi. Co ked pan Ricci usporiada tie racky nespravne ? Cervene napravo a ostatne nalavo ? Alebo snad mensie dole a hore vacsie. Alebo ... to snad fakt nie... basy hore a leady dolu....

Ja to vidim takto: pan Ricci je docela dobry filozof, s celkom slusne pestovanym literarnym stylom. Bud vyhral v loterii alebo ma dobreho sponzora.
Ale preco si preboha chce namiesto iPodu a dobrych sluchadiel chce kupit cele studio ???

Howgh !!!