Výběr HW rackových syntezátorů

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
peteness

Re: Výběr HW rackových syntezátorů

Příspěvek od peteness »

Jeste muzes zvazit sw sampler v kombinaci s analogovym EQ a kompresorem. A taky bych si aspon nekde vyzkousel Radias, protoze v hodne ohledech jim muzes nahradit NL2. Jenom neni takovy uderny, perkusivni. To by slo doplnit nakym analog monosyntem s prijemnejsim vysledkem nez Nord (Doepfer Dark energy, Little Phatty, MFB Synth...). Ale zase Radias toho umi mnohem vic, vcetne ploch a ruzne navonechych zvuku. A ma daleko nejlepsi digitalni vocoder (Viz Roman Holy/ Monkey Business - ten dokonce pouziva jenom Korg R3, coz je hodne orezana verze radiasu). No a jestli k tem analogum potrebujes analogovy vocoder, tak daleko nejlevnejsi, kvalitni a jedina volba je jiz zminovany Electrix Warp factory. Vsechno ostatni jsou tezke palky ...a taky se to spatne shani (vcetne toho Electrixu).

klingáč

Příspěvek od klingáč »

Ahoj,
Celkom by ma zaujímalo, ako do dopadlo.
1, Čo si si nakoniec zaobstaral?
2, Bol si spokojný? Vymenil si už niečo?
3, Vytvoril si niečo? Prípadne ukážka...

Ď. :wink:

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Zařizuji malé domácí studio (jen pro radost) a chtěl bych do něj pořídit několik HW synthů najednou. Chápu, že nejlepší cestou by bylo jít si každý z nich poslechnout a osahat a teprve podle toho vybírat, nicméně jsem se z nejmenovaných důvodů rozhodl pro jednorázový výběr a nákup s tím, že jde o investici na delší dobu (možná pár let) pravděpodobně bez možnosti případných pozdějších zásadnějších obměn a současně podle zvolených nástrojů, jejich rozměrů a ergonomie ovládání následně proběhne návrh a uspořádání nábytku a související věci (akustika studia,...).
... Pravdu máš asi v tom, že bych měl nejdříve rozmotat jednu pro mě dosud neznámou oblast, kterou je základní přehled o takovýchto nástrojích. Zmiňuješ třeba "kategorii" basy/leady, já ale nyní bohužel ani nevím, v jakých dalších "kategoriích" hledat... Mimochodem mi není tak úplně jasný ani významen slova "lead", omlouvám se.... ;-)) Jenže kde hledat nějaký ucelený kategoriální popis... ;-(
Mám velmi jednoduchý vkus. Spokojím se vždy s tím nejlepším". Oscar Wilde
Ja chcem byt Ricci07 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Alebo jeho tatik....
Alebo aspon pochopit "nejmenovane duvody"
Sakra, to sa niekto ma. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

jackies

Příspěvek od jackies »

Spi klidně, z toho finále nevykoukne.

MDudas

Příspěvek od MDudas »

No jo, Jackies, to sa lahko hovori.
Ale to: "podle zvolených nástrojů, jejich rozměrů a ergonomie ovládání následně proběhne návrh a uspořádání nábytku a související věci (akustika studia,...)", ma predsa-len trosku trapi. Co ked pan Ricci usporiada tie racky nespravne ? Cervene napravo a ostatne nalavo ? Alebo snad mensie dole a hore vacsie. Alebo ... to snad fakt nie... basy hore a leady dolu.... :oops: A taktiez ten nabytok usporiadat, to neni sranda, to su vazne veci.... :(

Ja to vidim takto: pan Ricci je docela dobry filozof, s celkom slusne pestovanym literarnym stylom. Bud vyhral v loterii alebo ma dobreho sponzora.
Ale preco si preboha chce namiesto iPodu a dobrych sluchadiel chce kupit cele studio ??? :shock: :shock: :shock:

Howgh !!!

Odpovědět