Waldorf micro Q vs. Terratec Komplexer VSTi
Re: ...
napis , ze aspon "podla mna" neznie fajn .. Zvuk je velmi subjektivna zalezitost .. co sa jednemu paci , nepaci sa inemu a naopak .. porovnavat a hodnotit hudobne nastroje (a ich napodobeniny) je uplne zcestne ..bassline píše:Komplexer vobec neznie fajn...su fakt ine SW ktore zneju ovela ovela lepsie ako komplexer...
Re: ...
su urcite parametre ktore sa porovnavat daju, objektivna kvalita filtra (ako sa sprava pri vysokej rezonancii), ak osa sprava synth z frekvencneho hladiska (ako hra od najnizsich basov az po najvussie basy, nakolko je pri VA synthoch pocut skreslenie dane aliasingom) atd atd... scestne to rozhodne nieje, proste niektore VAcka maju lepsie spravene algoritmy, ine menej dobre ... niektore synthy (napr. aj komplexer), ked zapojis vsetky oscilatory (saw), jemne ich rozladis a das im este unison tak zneju absolutne rozplizlo, nekonkretne - ine zneju hutne, pevne, prierazne ... su proste urcite vseobecne prvky, ktore sa DAJU porovnavat ...Dno píše:napis , ze aspon "podla mna" neznie fajn .. Zvuk je velmi subjektivna zalezitost .. co sa jednemu paci , nepaci sa inemu a naopak .. porovnavat a hodnotit hudobne nastroje (a ich napodobeniny) je uplne zcestne ..bassline píše:Komplexer vobec neznie fajn...su fakt ine SW ktore zneju ovela ovela lepsie ako komplexer...
ale to uz je na inu debatu ...
co sa ale jednoznacne DA porovnat bez mihnutia oka je HW a jeho SW emulacia - tam neni co riesit ... a o to ide v tomto threade

bassline: tak uz se nauc nebejt tak jistej pri urcitejch tvrzenich. ja taky obcas necemu neprijdu na chut, ale urcite to nehazu pres palubu (kdyz to neni uplnej odpad). a uz parkrat se mi taky stalo, ze jsem objevil neco treba az napotreti - jen nikdy predtim jsem si nedovolil rict, ze "nezni vubec fajn", ale proste jen, ze "MNE NESEDL" 
ale treba zrovna komplexer, se mi libil hned...

ale treba zrovna komplexer, se mi libil hned...
biscuit: ja som vtedy od toho ocakaval nieco ine preto som to zatratil na zaciatku ...ale ked som sa tym vcera tak bavil s odstupom casu (a neplanovane), tak som dosiel k tomu ze sa z toho daju vlastne urobit pekne zvuky, ma to vyborne moznosti a dobre sa to programuje....
dendy: ale ono sa da urobit aj na SW dobre znejuci synth track ale musis to vediet, ja to neviem, ale viem ze sa to da
...kazdy SW syntak je podla mna pouzitelny na nejaky ucel, posudzovat podla toho ako znie samotne je zavadzajuce, kolko krat znie nejaky synth zvuk dobre v mixe s ostatnymi nastrojmi ale sam nie...a umenie je prave z tych SW syntakov povyberat a naaranzovat zvuky tak, aby to pekne k sebe zapadalo a znelo co najlepsie, v ramci toho SW zvuku
...
dendy: ale ono sa da urobit aj na SW dobre znejuci synth track ale musis to vediet, ja to neviem, ale viem ze sa to da

Naposledy upravil(a) bassline dne 27 kvě 2008 10:48, celkem upraveno 2 x.