WORD CLOCK

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 úno 2006 11:56

takze XV 5050 musi byt jako Masterclock a Zvukovka bude jako slave ?

to je nejake divne , ne ?

co kdyz budu mit pak dalsi zarizeni ... např. další převodnik AD zapojeny do ADAT in na zvukovce? Budu asi potrebovat mit zvukovku jako master , nebo jsem uplne mimo ? co pak s XV 5050, ktera je take master?

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 28 úno 2006 12:00

Martin píše:takze XV 5050 musi byt jako Masterclock a Zvukovka bude jako slave ?

to je nejake divne , ne ?

co kdyz budu mit pak dalsi zarizeni ... např. další převodnik AD zapojeny do ADAT in na zvukovce? Budu asi potrebovat mit zvukovku jako master , nebo jsem uplne mimo ? co pak s XV 5050, ktera je take master?
Já bych tedy ve všech případech používal, jako zdroj WordClocku zvukovku a vše ostatní v závěsu (pokud to jde)

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 úno 2006 12:12

jak muzu mit XV5050 v zavesu , kdyz ma jen S/PDIF OUT bez W.C. ???

copak to jde?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 úno 2006 12:12

to je imho jedno co je master, ostatne zariadenia musia byt slave... ak chces pripojit dalsi prevodnik, staci mu priviest tiez hodiny z xv5050 alebo zvukovky, aj na nej by mali byt tie iste (proste z mastra). tolko teoria teda, realny hw sa moze chovat vselijako
urcite ten druhy prevodnik potrebuje dake sync hodiny, zvukovka inak bude ten adat syncovat podla seba a vyrobi jitter jak svina

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 28 úno 2006 12:29

Martin píše:jak muzu mit XV5050 v zavesu , kdyz ma jen S/PDIF OUT bez W.C. ???

copak to jde?
Těžko
No počkej, ale XV5050 nemá ani WordClock In, ani Out, tak ho přece nemůžeš použít ani v závěsu, ani jako zdroj.
Jestli nemáš problém s brumem, tak bych dal akorát přednost coaxiálnímu kabelu před optikou

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 28 úno 2006 12:29

jak muzu mit XV5050 jako slave , kdyz ma jen S/PDIF OUT bez W.C. ???

copak to jde?

aby byl XV5050 slave musel by mit i spdif IN nebo W.C. bohuzel ma jen SPDIF OUT


tohle je jen teoreticky priklad !

_ravi_
Příspěvky: 199
Registrován: 04 čer 2002 16:17

Příspěvek od _ravi_ » 28 úno 2006 12:34

Pokud ma to XV opravdu jen SPDIF out, pak bude muset byt ten Roland master a zvukovka slave.

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 28 úno 2006 12:35

Martin: kurňa proč vlastně řešíš WordClock u XV5050, když žádný takový vstup, nebo výstup nemá??? :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 úno 2006 13:07

ak xv5050 nema wc, tak bude musiet byt master, zvukovka bude MUSIET mat wc io a druhy prevodnik takisto, inak si bud v riti alebo nebudes moct pouzivat obe zariadenia naraz a stale budes prepinat zkade brat hodiny. alebo budes obcas stracat sync, co je pocas nahravania dost hlupe.

Odpovědět