WordClock kabel

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

WordClock kabel

Příspěvek od Kermitak » 02 kvě 2007 14:40

Ahoj,

netusite nekdo, kde se da v CR, nejlepe v Praze sehnat hotovy WC kabel ? Vsude na me koukaji, jak kdyz sem spad z visne a udelat si ho nemuzu, protoze nemam kleste. Diky

Milan
Příspěvky: 289
Registrován: 13 úno 2003 21:57

Příspěvek od Milan » 02 kvě 2007 15:32

Zkus http://www.gme.cz/index.php?action=adre ... ha&sk=&lk=,

chtěj koaxiál kabel 75 Ohm a BNC konektory, WordClock jim asi moc říkat nebude....

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 kvě 2007 17:17

Dik, uz je to pase, nasel jsem kleste :)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 02 kvě 2007 19:26

Jen jeste otazecka - zapojuje se to stejne jako Ethernet ? Tzn. pokud to neumi primo zarizeni, tak na konec dat tecko a terminator 75Ohm ?

Uživatelský avatar
deep
Příspěvky: 109
Registrován: 20 črc 2003 21:53

Příspěvek od deep » 02 kvě 2007 20:00

ano, stejne
-------------------------------------------------------
Eduard Skýva

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 kvě 2007 00:39

kermitak : zavisi od impedancie .. zrovna som si to vcera cital na zachode v SOS :

Obrázek

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 03 kvě 2007 01:04

Jak se lisi Hi-Z a normalni WC vstup ? (resp. jak to poznam ?)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 03 kvě 2007 11:58

kermitak : no malo by to byt v techspecs napisane .. RME karty maju HIZ .. teda usudzujem podla toho ze ja ich mam prepojene cez Tcko a terminator na konci . .

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 kvě 2007 12:49

Jak tak nad tim premyslim, on by asi nebyl problem pouzit i 50 ohmovy kabel co ? Pri tech frekvencich co tam chodi...

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 04 kvě 2007 13:44

kermit : ja som to raz tak pouzil a neboli s tym problemy ..

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Příspěvek od Kermitak » 04 kvě 2007 13:52

Pytkin: tak ja to zkusim, dik

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Příspěvek od Ondra P. » 11 čer 2007 09:58

ahoj...

Chtel bych se zeptat jak propojim wordclock u yamahy 01v96 s rme digiface?
jsem sehnal pouze hotovej BNC kabel ktery je 50 ohm bude mi to stacit, nepotrebuju k tomu jeste nejaky BNC terminator? musi to byt propojeny obouma smery nebo staci kdyz budu mit mastetr RME digiface tak propojit jednim kabelem...

vim ze mi na to odpovidaj predchozi prispevky ale musim se projistotu jeste zeptat... hlavne je steli je potreba ten terminator...

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 11 čer 2007 13:00

Na ty BNCáky POZOR!! Mezi 75 ohmovým a 50 ohmovým je na první pohled neviditelný mechanický rozdíl. 50 ohmový má trochu silnější ten živý kontakt, pokud se nacpe na 75 ohm výstup z desky může se rozlomit izolace, popř zarazit dutinka do konektoru. Obecně se to moc neví, takže bacha na starý TwinEthernet.

cublay
Příspěvky: 66
Registrován: 07 lis 2006 11:43

Příspěvek od cublay » 11 čer 2007 13:06

Jasně néé Twin ale Thin :D

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 11 čer 2007 13:20

medzi konektormi nie je ziadny rozdiel, bnc konektor je jeden a ten isty, aj pre 75 ohm aj pre 50. podstatne je aky sa pouzije kabel, ten ma impedanciu napisanu na boku a samozrejme terminator, tam je vzdy hodnota... ale pri prepojeni dvoch zariadeni ziadny terminator ani tecko netreba (ekeaze?), pokial kabel nehodla mat sto metrov, a ako pise pytkin, dobre zariadenia maju hi-z vstupy a potom je skoro jedno jak to pokablujete, malo by to fachat aj bez terminatora pri vela zariadeniach aj dlhsich kabloch

Odpovědět