Yamaha Studio Connections - Recall, Audio Integration

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
hawkens

Příspěvek od hawkens »

A cez USB sa neda? Nazov "Audio Connections" aj ten popis to priamo naznacuje, ked uz nie ze tvrdi. Yamaha nikde nepise ze ano, ale na to musis mat mLan karty.

Technicky nemoze byt problem, prenosove rychlosti FireWire aj USB su prakticky totozne.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

no ja myslim ze ja sem to psal uz taky, tak jeste jednou, po USB jedou data pro komunikaci s ovladacim softem a po FW (m-lan) jede audio.
howgh

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

hawkens : USB2 a FW je totozne .. ale ten USB na yamahe je len USB 1.1

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Skoda. Na prvy pohlad to vypadalo nadejne.

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

hawkens1 píše:Skoda. Na prvy pohlad to vypadalo nadejne.
no to je obecnej problem, ze vetsina veci vypada na prvni pohled nadejne :twisted:

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

a jak tady nekdo zminoval toho viruse TI, to je furt spis vyjimka a neni moc pokusu jit stejnou cestou, ted to jaksi zkousi lexicon, jeste sem ho nevidel fungovat, ty prvni prej nic moc a taky jim po USB nebezelo audio jak by clovek prave taky na prvni pohled u efektaku jaksi ocekaval,k to samy korg radias apod. cajky ktry se na prvni pohled tvarej jako ze maj vymazleny softovy prostredi a pritom neumej skoro nic vic nez po USB posilat midi a zalohovat presety

ten virus TI ale fakt funguje jak ma muzu potvrdit z vlastni zkusenosti, mel sem ho cca rok, po technicky strance maximalni spokojenost a fungoval i jako zvukarna, tj. to co si tady tvurce auditka myslel ze bude umet motif a to co motif neumi

Martin

Příspěvek od Martin »

Motif XS8 umí pomocí jediného kabelu mLAN(FW) poslat 14 x OUT Audio , MIDI, zvládá Editaci Voice i SONG. Stejné možnosti nabízejí i ostatní nástroje Motif XS(ES) , ale az po dokoupení mLan karty za 12 tisíc.

Umí tohle nějaký jiný synt/sampler ?

Vey

Příspěvek od Vey »

Streamovat audio po USB umi i V-Synth, jen je skoda, ze zas nema VST editor (coz bych spis uvital). Virus je v tomhle ohledu dokonalej a reseni Yamahy je uz hodne prijemnej luxus.

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Neural: ten vsebecny problem sa vola marketing, jeho ulohou je predat co najviac produktov a za kazdu cenu. Tym padom je kazda i ta najmensia ficurka produktu pri komunikacii smerom na (buduceho) zakaznika maximalne nafukovana a prehanana, pokial sa len da. Presnejsie pokial to pravnici odklepnu ako pravne obhajitelne argumentaciou "my sme vam naklamali, to ste len vy zle pochopili".

Nejaky umysel podat zakaznikovi presnu, jasnu a relevatnu informaciu je vedlajsi, minimalne v zmysle ze nechceme stratit konkurencnu vyhodu oproti konkurencii, ktora tiez pouziva zavadzajuce techniky marketingovej komunikacie.

A vysledkom su taketo otazky na forach ako je tato moja :)

hawkens

Příspěvek od hawkens »

A tie najstarsie mofity, Motif 6 a Motif Rack, podporuju Recall ?

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

hawkens1: to by se melo dat zjistit na jamahackejch strankach nekde kde je info o studiomanageru a propojeni m-lanem, pokud do starych motifu jde m-lan a maj usb tak to teoreticky jde, pokud je na ne napsanej ovladac tak to pujde urcite, to jsou veci ktery se urcite na jamaha strankach daj zjistit, pripadne jeste existuje stranka http://www.01xray.com/ kde je slusnej pokec o m-lanu a propojeni techhle krabic, prostuduj to

PS: nezkousel bych volat ceske ani slovenske dodavatele, protoze dle mych zkusenosti nejen ze vedi naprosty kulovy, ale chovaji se necestne a nesportovne a v rozporu s tim co maji na svych strankach (jeden priklad za vsechny, muziker ma na strankach hlasku ze kdyz najdete lepsi cenu ze vam to za tu cenu taky prodaji, tak jsem nasel lepsi cenu a to bylo vymluv 8) to samy, pisou tam tusim (ted uz nevim presne) ze do 14ti dnu nebo kolika je mozne nastroj vratit bez udani duvodu, snad je na to dokonce nejakej zakon nebo co, takze kdyz sem se na to ptal, bylo mi receno ze maximalne den, proste kdyz si nastroj rano koupim tak ho muzu do vecera vratit jinak smolicek, to mi neprijde jako 14 dnu :mrgreen: mam podobnopu zkusenost s mazanim medu kolem huby s vice prodejci, takze v zasade uz nikomu neverim, taky se mi stalo ze sem volal do jedny firmy kde mi rekli neco a v ty samy firme mi druhej den nekdo jinej rekl neco uplne jinyho, takze NEVERIT ceskym dodavatelum a ptat se primo na technicky podpore u staryho Jamahy !!!

hawkens

Příspěvek od hawkens »

Myslim, ze uz len existencia takychto for ako Ezone a otazok ako su moje, dokumentuje ubohu uroven nasich domacich importerov: pridi, kup a uz viac neotravuj.

Nerad kupim a potom ostanem o-je****, radsej sa pytam, niekoho kto uz s tym robil.

Odpovědět