Yamaha Studio Connections - Recall, Audio Integration

Ostatní audio hardware, obecná diskuse
Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Yamaha Studio Connections - Recall, Audio Integration

Příspěvek od hawkens » 17 črc 2007 12:02

Zaujima ma co vsetko ponuka technologia "Studio Connections" od Yamahy. Co robi funkcia "Recall" to mi je jasne.

"Audio Integration" znamena ze si pomocou USB prepojim Cubase a Motif a potom audio out z Motifu mozem smerovat do Cubase ako audio in, ako digitalny signal ? A ak ano, da sa aj ako multitrack ?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 17 črc 2007 13:04

netusim ako je to s motifom .. pri digipultoch to znamena ze cely pult vies ovladat a programovat z pocitaca .. ukladat setupy a podobne ..

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 17 črc 2007 13:27

To je ta funkcia "Recall" - nastavenia a patche sa ukladaju do songu v pocitaci, nemusis kazdy patch ukladat na pamatovu poziciu v nastroji.

Mna zaujima ta druha cast ci "Audio Integration" znamena ze posiela audio do pocitaca digitalne cez USB kabel.
Naposledy upravil(a) hawkens dne 17 črc 2007 18:41, celkem upraveno 1 x.

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 17 črc 2007 13:43

podle me to audio po USB posilat neumi, digipulty to neumej a nevidim duvod proc by to mel umet motif apod., kdyz to neumej ani efektaky a kdyz se jamaha zabyvala par let vyvojem audiem po FW recenym jamahackym slengem M-LAN. jestli ma motif M-LAN a v PC je prislusny rozhrani, s prislusnym ovladacem to pak je o necem jinym, jsem ale presvedcenej o tom ze USB je jen pro datovy prenos, zalohovani presetu, editaci a recall, coz samo o sobe staci aspon me k uplnymu stesti, protoze co se tyce digipultu je to parada, otevru cubasi a trada 8)

no ale mit po M-Lanu propojenej pult s motifem a treba jeste efektakem SPX2000, coz sou vsechno cajky co umej integraci do studiomanageru, tak si asi chrochtam blahem

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 17 črc 2007 16:47

ja teda absolutne palim od boku, ale myslim, ze to je audio digitalne primo do pc. stejne jako to ma treba virus..
neural_i: ja prave myslim, ze access dali pocnout novymu standardu. podle me to ted budou delat vsichni.

edit: http://www.yamaha-europe.com/yamaha_eur ... index.html

edit2:
total recall je taky stejne jako u vira to, ze tak jak nakroutis, se to ulozi primo do projektu. takze nejen, ze patch muzes ulozit do pc, ale i to ze ho vlastne ani ukladat nemusis ;)

wire
Příspěvky: 367
Registrován: 30 čer 2007 17:41

Příspěvek od wire » 17 črc 2007 17:08

tohle co tu píšete jako total recall nebo audio po USB umi i muj Roland SH-201 ale má to svoje neýyhody... jako například nemožnost používat to s nativními ovladači u zvukové karty viz topic

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 17 črc 2007 17:16

Podla for aj podla Yamahy je to tak. Ale uz som sa velakrat na tychto marketingovych polopravdach oklamal a potom mi vyrobca s lisiackym usmevom vyjasnil, ze to nie je tak a ze to nikde tak nebolo napisane, ze to je len moja chyba ze to som ja zle pochopil tie ich bombasticke marketingove tirady.

Preto by som skor uvital realneho Motif uzivatela, ktory by to jasne a na zaklade vlastnych skusenosti vyjasnil.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 17 črc 2007 17:29

hawkens: ja ti rozumim.. ale kdyz to takhle nejakou dobu funguje i u jinejch firem, proc by to neumela yamaha?

wire: neexistuje tovarni asio driver, ktery by fungoval najednou pro dve zarizeni. mozna tak dve zarizeni od stejny firmy (treba dve delty). ale to absolutne nesouvisi s total recall, ani digitalnim prenosem audia

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 17 črc 2007 17:41

Napriklad raz za cas by sa mohla objavit firma, ktora namiesto ojebavania zakaznikov a naplnaniu obratu uprednostni spokojnost tych, ktori si kupia ich produkty. A do reklamnych materialov a na web napisu veci tak, ako su, stucne a jasne, aby to bolo jasne na prve precitanie, namiesto nafukovania kazdej drobnosti do bohorovnych uzasnosti.

Ale to uz odbocujeme, radsej s5 k teme.

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 17 črc 2007 18:10

Studio Connections umožňuje kompletní ovládání např. Motif XS, pomocí software editoru na PC/Mac.
Pokud máš Yamahu propojenou s PC pomocí mLAN (FW kabel), pak například u Motif XS ovládáš komletně celý nástroj, song a voice editor, midi, navíc tím získáš možnost využít dalších 14xOUT !!! audio výstupů (bez převodu signálu), které se ti objeví ve tvém DAW.
Tahle sranda ale něco stojí, většinou je mLAN zařízení jako Optional (krom XS8 - ta už ho má integrovaný), "MLAN16E2" pro XS stojí zhruba 12 tisíc.
(když ale vezmeš v úvahu, že jeden kvalitní audio kabel stojí cca 400-500Kč, pak investice do mLAN se snad i vyplatí) Určitě je jednodušší mít pod stolem jeden FW kabel a ne spletenec 14audio a 2Midi kabelů, a to nepočítám další investici do kvalitního AD převodníku se 14 IN - to už je pak cena úplně někde jinde)

Pokud máš Motif propojený pouze USB kabelem, pak Studio Connections můžeš také plnohodně využívat, kromě audio přenosu.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 17 črc 2007 18:29

hawkens: no vidis vysvetleno..
proc ses tak rozcilenej? prijde mi, ze firmy v tyhle oblasti maji v nafukovani bublin a lhani tem, ke kterym dorazi jejich reklama, jeste hodne co dohanet oproti beznym komercnim firmam. holt tyhle metody jsou tolerovany a a dokonce povazovany za marketing. s tim nic nenadelame.. aspon muzeme byt radi, ze jsme proti tomu od prirody vybaveni rozumem, narozdil od nekterych nasich spoluobcanu :-)

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 17 črc 2007 18:40

No ale ked "Audio Integration" nesluzi na prenos X kanalov do pocitaca cez USB, na co to je dobre? To co pise Martin v prvej vete, to je funkcia ktoru Yamaha nazyva "Recall".

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 17 črc 2007 22:23

recall je jen funkce zapamatovani si nastaveni synthu v projektu. nic vic.
priklad: pouzijes multimbralne ten syntak (doufam ze je multitimbralni :-)) rekneme 3 kanaly. do kazdyho nactes nejakej preset a s kazdym kanalem si pokroutis (zmenis obalky, osc, atd.). v cubase das save a az projekt v cubase znovu otevres, syntak bude presne tak jaks ho nechal ;)

Uživatelský avatar
hawkens
Příspěvky: 368
Registrován: 26 úno 2007 18:49

Příspěvek od hawkens » 18 črc 2007 07:57

Ale ved to sme uz tu 3x povedali, ze Recall je kazdemu aj mne jasne, ja sa pytam na tu druhu vec, kukaj je to takto:

Yamaha Studio Connections = Recall + Audio Integration

No a "Audio Integration" sa tvari ze audio vystup napriklad z Motifu privedies cez USB ako audio in do AUDIO TRACKU v Cubase a dalej mozes efektovat softwarovymi efektmi alebo dokonca urobit FREEZE. Tu to pise Yamaha:


By selecting a hardware synthesizer or an effect Processor on the software, you can use it just like software plug-in.

Output of the hardware synthesizer is set up on the Audio mixer in realtime, and you can not only apply the audio effect but use unique audio functions such as mix down or freeze.


No a teda mne vrta v hlave ci je to naozaj tak ako to z tohoto vypada, alebo je tam nejaky hacik.

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 18 črc 2007 08:36

No dyt ti to Martin napsal. Audio jde po firewire a je to ciste z duvodu poctu kanalu, protoze po usb by chodily akorat 4 kanaly (2x stereo). Neni jedno jestli ti pujde do pc jeden nebo dva kabely?

Odpovědět