Bob Katz K-Stereo - nyní jako Algorithmix plugin

Ostatní audio software, obecná diskuse
Liquid Sound
Profesionál

Příspěvek od Liquid Sound »

Pro komplexnější představu o možnostech a efektech je samozřejmě třeba si to vyzkoušet mnohem podrobněji a v různých situacích (než jen jeden izolovaný příklad). Rozdíly tam v každém případě jsou dost jasné, pokud někdo říká že nejsou, měl by možná trochu přehodnodit monitoring (vnitřní i vnější) :wink:

Jestli je to ku prospěchu nebo ne, je vždycky otázka situace, vkusu, konkrétní hudby a souvislostí ... Je pravda, že ani po delším zkoušení jsem zatím v tomto k nějakému definitivnímu závěru pro sebe nedospěl ... někdy mi připadá že to je k lepšímu a jindy ne ...

Samozřejmě i syndrom "liška a hrozny" může být v podobných případech dost živý :)
Nepsal jsem, že tam nejsou rozdíly. To pochopitelně jsou, netřeba tak nesmyslně atakovat monitoring... Pche!

Psal jsem jen, že se mi to víc líbí bez toho.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Liquid Sound píše: Nepsal jsem, že tam nejsou rozdíly. To pochopitelně jsou, netřeba tak nesmyslně atakovat monitoring... Pche!

S poznámkou o monitoringu jsem mířil na Amorpha, který se zminoval že mu rozdíly připadají naprosto minimální, jestli je vůbec zaznamenal - ne na tebe :)

Rozdíly tam jsou (aspon tady) docela slyšitelné ...

Ale musím říct, že podobně jako ty dospívám k závěrečnému dojmu, že "bez" se mi to líbí asi více, případně se špetkou PSP Stereo Controlleru možná ještě o chloupek více :wink:

Takže asi do tohoto pluginu, potažmo bývalého přístroje po úvodním bezprostředním dojmu nakonec nepůjdu ..

Liquid Sound
Profesionál

Ivo píše:
Liquid Sound píše: Nepsal jsem, že tam nejsou rozdíly. To pochopitelně jsou, netřeba tak nesmyslně atakovat monitoring... Pche!

S poznámkou o monitoringu jsem mířil na Amorpha, který se zminoval že mu rozdíly připadají naprosto minimální, jestli je vůbec zaznamenal - ne na tebe :)

Rozdíly tam jsou (aspon tady) docela slyšitelné ...

Ale musím říct, že podobně jako ty dospívám k závěrečnému dojmu, že "bez" se mi to líbí asi více, případně se špetkou PSP Stereo Controlleru možná ještě o chloupek více :wink:

Takže asi do tohoto pluginu, potažmo bývalého přístroje po úvodním bezprostředním dojmu nakonec nepůjdu ..
Ok. Sorry, beru zpět. Prostě mi přijde, že se výsledek jakoby zamaže tj. ztratí se prezence. A na druhou stranu to s tim neudělá nic tak zázračnýho, aby si to člověk musel nutně koupit... Vozkoušim si potom demo taky, jestli ho maj na webu.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Liquid Sound píše:
Ok. Sorry, beru zpět. Prostě mi přijde, že se výsledek jakoby zamaže tj. ztratí se prezence. A na druhou stranu to s tim neudělá nic tak zázračnýho, aby si to člověk musel nutně koupit... Vozkoušim si potom demo taky, jestli ho maj na webu.
Jo, trošinku to jakoby "vysuší" Přibude tam trochu nějaké "hloubky" nebo něco podobného, ale s dodatečným poslechem a porovnáním první okouzlení trošku vyvane ... Jinak demo není snadné. Pokud máš ale studiový počítač online, je to snadnější ...

Nadějně vypadají Sonalksis Stereo Tools (podle reportu i podle vzorku, který na mém tracku udělal jeden beta tester)

Zkusil jsem ted i NuGen Stereoiser - a to se mi vůbec nelíbilo ...

Ani Samplitude stereo enhancer mi nezní moc dobře ...

Zatím ze všech nejlepší mi připadá ten PSP, když se použije decentně

pro zajímavost ozkoušení ještě na něčem jiném

Folk:

Originál

K-Stereo

PSP

Liquid Sound
Profesionál

Ivo píše:
Liquid Sound píše:
Jo, trošinku to jakoby "vysuší" Přibude tam trochu nějaké "hloubky" nebo něco podobného, ale s dodatečným poslechem a porovnáním první okouzlení trošku vyvane ... Jinak demo není snadné. Pokud máš ale studiový počítač online, je to snadnější ...

Nadějně vypadají Sonalksis Stereo Tools (podle reportu i podle vzorku, který na mém tracku udělal jeden beta tester)

Zkusil jsem ted i NuGen Stereoiser - a to se mi vůbec nelíbilo ...

Ani Samplitude stereo enhancer mi nezní moc dobře ...

Zatím ze všech nejlepší mi připadá ten PSP, když se použije decentně

pro zajímavost ozkoušení ještě na něčem jiném

Folk:

Originál

K-Stereo

PSP
Jojo, a přidá basový bláto... Vono se stereo imagerama je to na prd. Nej je dělat nahrávky tzn. nabírat už od začátku víc doširoka (pokud to jde) a kontrolovat mono. Stáhnout do středu se pak daj vždycky.

PSP neznám, zkoušel jsem nějakej Brainworx (Solo? - je to free RTAS) a to (mi) bylo úplně naprd. Šlo to do protifáze... :/ Sonal dělaj pěkný věci, zkoušel jsem, ale nekoupil jsem :arrow: nepoužívám. Pro mě platí, pokud to tim nemusim protahovat resp. pokud to neudělá fakt "něco" co bude přínosem, neprotahuju tim. Btw. tenhle přístup mě alespoň odprostil od dilema analog vs. digitál. :)

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Cela tva argumentace je postavena na tom, ze prani nemuze byt obecnou pricinou vzniku myslenky. Jednak nevidim duvod, proc by muselo byt obecnou pricinou, kdyz se tvrzeni vztahuje na konkretni prani a konkretni souvisejici myslenku a jednak ti nejak uniklo, ze prani samo je zaroven myslenka. A asi se shodnem na tom, ze myslenka muze byt pricinou vzniku jine myslenky.

Sorry, za OT. Nebo, jestli ches Ivo v diskusi pokracovat, tak treba zaloz sepratni thread.

nemo

Příspěvek od nemo »

Ivo píše:protože přání samo o sobě je jen jedním z druhů myšlenky
Amorph píše:jednak ti nejak uniklo, ze prani samo je zaroven myslenka.
jsem pro samostatny thread :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Amorph píše: jednak ti nejak uniklo, ze prani samo je zaroven myslenka.
Fakt ? :wink: Je to tak, ale zároveň je to můj hlavní argument od samotného začátku a stále to opakuju :)

Viz:
Ivo píše:protože přání je samo o sobě už myšlenka, takže nemůže být otcem něčeho, co už samo je :wink:
Ivo píše: Uznáme že v principu je "přání" samo o sobě "myšlenka", která vyvstane uvnitř konkrétní mysli?
Ivo píše: protože přání samo o sobě je jen jedním z druhů myšlenky (aktivity mysli), nikoliv obecnou příčinou pro vznik jevu myšlenka (jemu nadřazenou)
Amorph píše:Cela tva argumentace je postavena na tom, ze prani nemuze byt obecnou pricinou vzniku myslenky.
Samozřejmě že může - jak by nemohlo ? Každá myšlenka (například přání) spuští řetězec nespočtu dalších myšlenek ... Jedna myšlenka plodí druhou ...

Ale myslím že základní bod, ve kterém se míjíme, je hierarchie pojmů - ty to pojímáš v horizontální rovině, já ve vertikální.

Například můžeme říct "zasaď myšlenku, sklidíš čin" .... "z myšlenky pochází slova" apod. Ale "přání" není nadřazené poli myšlenek, je to ve skutečnosti jen jeden z mnoha typů myšlenek. Ovšem z výroku "přání je otcem myšlenky" vyplývá jako by přání nebyla myšlenka, nýbrž její zdroj. Kdybychom řekli: "přání je otcem JINÉ myšlenky", bylo by to něco jiného. Pokud se držíme explicitní roviny

Vey

Příspěvek od Vey »

Poslouchal jsem to jak u Iva ve studiu, tak ted doma a musim uznat, ze jsem hluchej temer jak poleno. Nejsem si jistej jestli tam neco slysim a nebo si to jen namlouvam ... _)
Naposledy upravil(a) Vey dne 11 kvě 2008 20:38, celkem upraveno 1 x.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Ivo: protože přání je samo o sobě už myšlenka, takže nemůže být otcem něčeho, co už samo je

analogie by byla, kdybys rekl: Ivo je uz sam o sobe clovek, takze nemuze byt otcem cloveka.

Ivo: Ale "přání" není nadřazené poli myšlenek, je to ve skutečnosti jen jeden z mnoha typů myšlenek.

Prani neni nadrazene myslence v obecnosti pojmu. Je mu nadrazene z opacneho pohledu, tedy ze v sobe obsahuje myslenku a pridava k ni dalsi vlastnosti.

Ivo: Ovšem z výroku "přání je otcem myšlenky" vyplývá jako by přání nebyla myšlenka, nýbrž její zdroj.

Nic takoveho z toho nevyplyva. To je pouze tve tvrzeni, ktere se zde snazis obhajit.

Ivo: Kdybychom řekli: "přání je otcem JINÉ myšlenky", bylo by to něco jiného. Pokud se držíme explicitní roviny

I bez slova JINÉ se to da pochopit spravne.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Jeste k tematu. Poslouchal jsem to vsechno a srovnaval nekolikrat na Adamech i na sluchatkach, dokonce jsem si nejdriv original a procesnutou verzi smichal s obracenou fazi abych vyloucil placebo:) Na tom samozrejme vylezlo, ze to neco dela (ale teda to co tam zbylo me pekne thalo za usi) . Po asi deseti poslesich zacinam mit dojem, ze to skutecne zmenilo neco v basech a nizsich stredech, ale cim vys, tim mi to prijde netknutejsi. Celkove ale ani nemam pocit, ze by ten processing nahravce neco pridal, natoz abych vedel co. Asi jsem opravdu jeste nedospel do faze, kdy bych takhle homeopaticke zasahy ocenil:)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Amorph: mam to stejne... ale ta prvni pisnicka (pop) je bezva hudba :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mění to zejména pocit prostoru, dost slyšitelné třeba na dobrých sluchátkách. Musím ale přiznat, přiznat že po úvodním dobrém dojmu se mi to zamlouvá méně a dávám přednost původnímu zvuku případně lehounce rozšířenému klasickým M/S způsobem.

K té naší zábavné filozofické diskusi už snad je jediné - záleží na chápání pojmů: pokud pojmu "otcem" rozumíme ve smyslu "původu", tj. že jeden systém nebo prvek je původem zcela nového systému, pak samozřejmě výrok "přání otcem myšlenky" není logický (na rozdíl třeba od výroků "z myšlenky se vyvine čin" nebo "z opice se vyvine člověk". Ale nemůžeme říct že "z černocha se vyvine člověk"(jako druh) apod.

Samozřejmě naprosto chápu co jsi tím chtěl říct hned v tom okamžiku.
Přečti si ale pár Platonových dialogů (tj. Sokrates diskutující s návštěvníky nebo kolemjdoucími vždy o zdánlivě jednoduchém tématu, které se ale po analýze ukáže jako dost nejednoduché), abys viděl můj oblíbený pohled na tyto myšlenkové sítě :-)

Jinak ano - efekt K-Sterea je v jistém smyslu "homeopatický", až na cenu, ta je silně alopatická :)

Liquid Sound
Profesionál

A proto na EZ nerad chodim...

dendy

Příspěvek od dendy »

Ivo píše:
Pokud je tedy "přání - touha atd." podmnožinou jevu "myšlenka" (podobně jako spousta jiných myšlenek a typů uvažování), pak konstatování "přání je otcem myšlenky" je zjevně chybné a mimo logiku a posloupnost věcí, protože přání samo o sobě je jen jedním z druhů myšlenky (aktivity mysli), nikoliv obecnou příčinou pro vznik jevu myšlenka (jemu nadřazenou)

ked sa na to ale pozres ocami kvantovej fyziky tak to vobec nemusi byt nezmysel :) "kauzalita" je len mytus "newtonovskeho" pohladu na svet :)

inak pripajam sa k amorphovi ...

teda aspon na mojich uli-Atrapach a akg k240s nepocujem v podstate ziadny rozdiel ... samozrejme je mozne ze je to len mojou hluchostou sak v podsate pocuvam aj robim len "obycajnu" tanecnu muziku :))

Odpovědět