je nyní v indenticky funkční podobě k dispozici jako nejnovější plugin firmy Algorithmix za pouhých 790 EUR

Mám ho ted možnost zkoušet (získat demo plugin od Algorithmix je jinak docela rituál až opruz ...) a moc se mi líbí ... Je míněn zejména jako velmi jemný profesionální masteringový nástroj. Funguje trošku jinak než běžné stereo imagery - podstatně jemněji a přirozeněji. Člověk ani nepozoruje že tam je, ale všimne si když se vypne ...
Teprve po nějaké chvíli jsem zjistil, že nastavení 0dB, neznamená 0 v působnosti, ale už je plně funkční nastavenou průměrnou hodnotou, která je ve většině případů ideální. Proto jsem to v úvodních fázích s použitím trochu přeháněl ...
Základní funkční prvky jsou hloubka, šíře, jejich úroveň a ambientní ekvalizér. Mezi hloubkou a šíří je možné zvolit nebo je vybrat obě naráz. Vhodnou uroven je možné si snadno zvolit podle materiálu. Pro vyladění celkového vyznění je možno použít ambientní ekvalizér, který celý tento jemný prostor nahrávky může optimalizovat.
Jako doplněk je k dispozici i běžný MS procesing.
Není to plugin pro běžné masové využití, ale pro jemné vytříbené úkoly a ambice může být ve vhodných případech takovou příjemnou třešničkou na dortu.
Tento proces je dále vhodný pro obnovu archivních nahrávek, pro vyladění mixů, pro prostorovější vyznění vokálů i solových nástrojů a též pro pseudostereoizaci mono zdrojů.
K-Stereo system je po mnoho let používán v mnoha světových masteringových studiích
některé komentáře jsou zde: http://www.digido.com/misc-content/k-st ... ments.html
K-Stereo system je též využitý v tomto přístroji Daniela Weise: