cubase nahrava dvojmo midi noty

Ostatní audio software, obecná diskuse
Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Bedobus » 10 říj 2009 12:01

Pri nahravani z keyboardu sa nahravaju midi eventy dvojmo t.j. 2 midi noty pod sebou. Midi thru je vypnute. Funkcia delete doubles nefunguje. Vie niekto poradit? Dik.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Pytkin » 10 říj 2009 13:05

asi by chcelo napisat viac o hardwari ktory pouzivas .. aky keyboard , aky midi interface .. atd ..

listonos
Příspěvky: 314
Registrován: 08 říj 2006 07:29

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od listonos » 10 říj 2009 18:06

To vyzera ako deve zony na midi keyboarde pod sebou. Axiom mi takto nahraval stvormo.

Uživatelský avatar
c9000
Příspěvky: 1892
Registrován: 11 úno 2008 12:37

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od c9000 » 10 říj 2009 18:11

Presn tak, m na klaviatuře zapnutou dvouzonu. A ta ti zaznamenává midi noty na sebe.
Mno i když , kdxby jsi měl zapnutou dvouzonu, noty by šly NA sebe a ne pod sebe, tedy myslím že to tak bylo.
Cimbál, Harmonium a Vozembouch.

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Bedobus » 11 říj 2009 18:57

Klavesy su cme uf8, WXP SP3, Cubase 5.01, zvukovka ff800, Na klavesach je tlacitko dual vypnute. Klavesy su pripojene midi kablom do zvukovky. Jedna sa vlastne o dva problemy. 1. Preco to nahrava 2 noty pod sebou a 2. Preco nefunguje v midi editore funkcia DELETE DOUBLES.

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od EXCOM » 11 říj 2009 19:30

k bodu 2.
predpokladam ze DELETE DOUBLES nefunguje prave preto ze tie noty nie su DOUBLES, su pod sebou, cize su diferentne...

k bodu 1.
neposiela sa nota nahodou na viac ako dva midi kanaly? a vyzera to ze mas niekde ofset kedze mas noty pod sebou.. o kolko je vlastne posunuta ta druha nota?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Pytkin » 11 říj 2009 22:40

chcelo by to daky midi monitor .. a skusit co to realne vysiela ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Bedobus » 11 říj 2009 23:04

mas pravdu nie su uplne na sebe je tam posun cca 3 ms

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Pytkin » 11 říj 2009 23:41

ked pouzijes quantize , tak ich delete doubles zmaze .. ale 3ms , to su proste eventy za sebou .. takze ich evidentne asi posiela keyboard ..

Bedobus
Příspěvky: 87
Registrován: 08 čer 2009 11:33

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Bedobus » 12 říj 2009 01:00

keyboard to nerobi. Dal som si klavesnicovy keyboard a bolo to to iste. Otvoril som si starsiu Cubase 4 a ta mi to nerobila. Porovnal som teda nastavenia midi v c4 a c5. Jediny rozdiel s c5 bol v chase events, kde polozka note v c4 nebola zaskrtnuta. Tak som ju teda odskrtol aj v c5 a funguje to. Znovu som ju zaskrtol a funguje to dalej. Preco to nevie ani diva svina. Ako to moze ovplyvnovat tiez neviem. Mozno im tuto cast programoval Bill Gates. Aj tak dik za ochotu. Keby niekto mal podobny problem mozno mu to pomoze.

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od a.tom.x » 12 říj 2009 10:36

To vypada jako MIDI smyčka (to zpoždění té sdruhé noty to nasvědčuje). Není nějaké soft thru ještě na tom master keyboardu (máš tam MIDI IN/OUT? ... i když ono to bude určitě USB takže tam bude oboje).Prostě ta nahraná nota ti znova projede přes MIDI a se zpožděním ještě jednou nahraje. Má to CME nějaký obslužný program nebo tak něco?

Ad MIDI kanály v Cubase v list editoru (kterej nikdo kdo neměl Atari nepoužívá ;) mám ten pocit) je vidět z jakého MIDI kanálu nota přišla tam bys ošetřil ty layery, ale to je podle mě blbost protože pak by tam nebylo to zpoždění ... i když CME .... nebudu komentovat.
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od pavlii » 12 říj 2009 11:26

OT: Já jsem výjimka :lol: protože používám, aniž bych kdy pracoval na Atari.

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Pytkin » 12 říj 2009 11:27

ja tiez pouzivam :) a od weekendu uz zase pracujem aj na atari :)

Uživatelský avatar
a.tom.x
Příspěvky: 2694
Registrován: 06 zář 2002 16:55

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od a.tom.x » 12 říj 2009 11:52

Pytkin píše:ja tiez pouzivam :) a od weekendu uz zase pracujem aj na atari :)
:) a máš k Atari SM124 nebo jedeš přes VGA displej?
Art of Sound - Professional Soundware Solution
http://www.aos-pro.com

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21303
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: cubase nahrava dvojmo midi noty

Příspěvek od Pytkin » 12 říj 2009 12:00

Sm124 .. hlavne som konecne rozbehal ultrasatan .. na STE mi to nejde .. ale na STFM v pohode .. ale zistil som ze obe maju len 1M ram , potrebujem zohnat dake simmky :)

Odpovědět