Hledám doporučení na program bicích

Ostatní audio software, obecná diskuse
martinrx
Vybavení

Příspěvek od martinrx »

ahoj kluci - tak jsem si nainstaloval ty addictive drums a zdají se mi výborné.... zejména plechy jsou krásně sejmuté. díky za tip. švédi se zase vytáhli :D
dacani...... :mrgreen:

vasek

Příspěvek od vasek »

Pořád to tady chválíme Addictive Drums, ale ukázka žádná, tak že jsem to já :-) tak tady je ukázka, jak to hraje. Veškerý processing bubnů je proveden uvnitř AD.
www.cutekid.cz/vasek/ad.mp3
Poznámka: to nezpívám já :)

Vey

Příspěvek od Vey »

Me se to libi .. ja bych nepoznal, ze nejde o zivy. To je triggerovany bubenikem, ne?

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

Na AD je super, ze je v nich hafo MIDI groovu, ktery jsou bubenikama opravdu natrigrovany a hlavne schvalne nejsou zkvantizovany, takze je zachovany prirozeny feeling!

Vasek: Jo, v ty ukazce to zni fakt jako realnej bubenik. Neni co resit, tohle pozna jen clovek, kterej i dobre zna AD. Zvuk je taky moc fajn, to je super, ze to jde takhle nazvucit uvnitr, je to urcite lepsi na praci.

vasek

Příspěvek od vasek »

Vey: právě že je to úplně obyčejně napsaný v notách, žádný "humanizace", nic takovýho. edit: samozřejmě pracuju s velocity.
Amorph: je to skvělý, když máš v rámci presetu všechno - od výběru samplů až po reverby a kompresory.
Naposledy upravil(a) vasek dne 12 říj 2007 09:21, celkem upraveno 1 x.

fova

Příspěvek od fova »

Amorph píše:Na AD je super, ze je v nich hafo MIDI groovu
Pokud by nekdo potreboval hlavne ty midi smycky, tak v EZD je jich nekolikanasobne vic.

Viz nasledujici moje porovnani, ktere jsem si delal ohledne AD a EZD:
fova píše: Addictive Drums

+ lepsi zvuk
+ vice kitu bicich (3) v zakladnim baleni
- mene uzivatelsky privetive
- pouze 3000 midi files
- vyssi cena
- nepodarilo se mi zjistit, zda ma funkci humanize

EZ Drummer

+ nizsi cena
+ uzivatelsky privetive
+ 8000 midi files
+ funkce humanize
- horsi zvuk nez AD
- mene kitu (2) ve standardnim baleni

Jeste jedna dulezita poznamka:
EZ drummer ma zvuky bicich jiz zmixovane, takze je lze bez uprav rovnou posadit do songu. Zvuky v Addictive Drums jsou syrove a jeste potrebuji upravit. Na jednu stranu je s EZ mene prace, na druhou stranu mohou byt jeho zvuky upravene tak, ze mi to nebude vyhovovat. Protoze se s bicimi nechci prilis mazat, zatim se mi spise libi model EZ Drummeru.

I celkove je mi sympatictejsi EZ Drummer, ale jeste to zvazuji.
Humanizer u EZ Drummeru povazuji za naprosto zasadni vyhodu.
Nekde jsem take cetl, ze smycky z Addictive Drums nejsou GM MIDI kompatibilni, ale to nevim jiste.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

fova: vytrhnul jsi to z kontextu. Podstatny bylo, ze ty groovy jsou nahrany zivymi bubeniky bez dodatecnych notovych uprav a kvantizovani.

holodroid

Příspěvek od holodroid »

zdravím nechci zakládat nové téma protože je to tu rozebíráno opravdu hodněkrát ale jde mi taktéž o nějáký bicí VST plugin ovšem nepotřebuju vyloženě reálný zvuk jako od živého bubeníka jde mi spíše o sintetyčtější bicí použitelné na tvorbu DnB je tu zmíněných spousta softů ale fakt nevím který z nich by mohl na tohle nejlépe vyhovovat za radu díky :)

Fractal

Příspěvek od Fractal »

dobrá věc, fakt dobrá věc na syntézování perkusivních zvuků je Sonic Charge MicroTonic

fova

Příspěvek od fova »

Je fajn, kdyz lide pokracuji s podobnym dotazem v jiz zapocatem tematu, protoze pak kdyz clovek neco hleda, nemusi procitat velke mnozstvi temat.
Take se to snazim tak delat.

holodroid

Příspěvek od holodroid »

Fractal píše:dobrá věc, fakt dobrá věc na syntézování perkusivních zvuků je Sonic Charge MicroTonic
tak sem si stáhl demo a nevypadá to zle jen si trochu osvojit ovládání :) byl my ještě nějáký typ? co jsem projížděl ty zvukový banky tak kopáky se z tpoho dají dostat hodně zajímavý ale o snare silně pochybuju začal jsem stahovat ten Addictive Drums uvidíme snad to nebude špatná volba :wink:

vasek

Příspěvek od vasek »

AD jsou klasický bubny.

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

holodroid: NI Battery je celkem univerzalni (ele nevim, jestli nekde stahnes na "vyzkouseni" jeji 15Gb zvukovou banku). Muzes zkusit i Odo dr-fusion. Je free a imho na dnb/jungle uplne super. http://www.kvraudio.com/get/1771.html

holodroid

Příspěvek od holodroid »

huh 15 GB :) no ještě že mám ten rapid... jdu probnout ten free plugin
co na to juanita by mě třeba zajímalo ??? :)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

Zdar chalani, mam specifickej dotaz, pokusim se popsat o co mi jde, snad to bude pochopeno a snad se dozvim neco co jeste nevim a nejak me obohati, takze do toho:

mam rad elektronicky bici ale zaroven se mi libi dravost a prostorovost akustickych, chtel bych dosahnout dojmu overheadu a prostoru u elektronickych bicich, zni to divne, ale neco jakobych vzal overheady z EZdrums a k tomu domichal surovy elektronicky skopky, proste at halim jak halim, toho dojmu zivosti jako u akustickych kde hrajou velkou roli preslechy mikrofonu a snimani prostoru proste u elektronickych jenom hallem nedosahnu.
napadaji me i takovy silenosti jako zkopirovat audiostopy elektronickych bicich a nejak vhodne je napomerovat a hodne nahalit, stahnout hlasitost a primichat k suchym zvukum a pouzit vysledek jako simulaci preslechu, proste aby se to trochu zaspinilo a otevrelo v prostoru, nevim, asi blbnu, mozna by to vyresilo proste nahrat stopy z EZ, mjutnout nebo potlacit EZ kopak s virblem a zdublovat je s elektronickejma bdr+snar (jenze se to nemusi dobre pojit muze to byt ve finale hodne divny kdyz je v overgheadu slyset jinej virbl nez pak pouziju elektronickej...) a zbytek nechat z ty akusticky sady, budu experimentovat, kazdopadne kdyby existovala moznost a figl jak nahalit elektronicky tak aby to co nejverneji simulovalo dojem z akustickych, zajimalo by me to jak se to da udelat, kdyz proste jenom nahalim samply, je to pro me nezajimavy, nechci jen ocasek za zvukem...

a nesmejte se :oops: cista elektronika me nebavi a cista akustika taky ne, chci aby to kopalo ale zaroven nebylo sterilni a tupy tuc-tuc, chci aby mezitim sypaly hajtky a plechy atd s prirozenou ambienci a pritom to nebylo jen takovy to sycivy tsss-tsss, proste chci do toho tu dravost a prostor... jdu experimentovat

Odpovědět