dacani......
Hledám doporučení na program bicích
Pořád to tady chválíme Addictive Drums, ale ukázka žádná, tak že jsem to já 
 tak tady je ukázka, jak to hraje. Veškerý processing bubnů je proveden uvnitř AD.
www.cutekid.cz/vasek/ad.mp3
Poznámka: to nezpívám já

www.cutekid.cz/vasek/ad.mp3
Poznámka: to nezpívám já
Na AD je super, ze je v nich hafo MIDI groovu, ktery jsou bubenikama opravdu natrigrovany a hlavne schvalne nejsou zkvantizovany, takze je zachovany prirozeny feeling!
Vasek: Jo, v ty ukazce to zni fakt jako realnej bubenik. Neni co resit, tohle pozna jen clovek, kterej i dobre zna AD. Zvuk je taky moc fajn, to je super, ze to jde takhle nazvucit uvnitr, je to urcite lepsi na praci.

Vasek: Jo, v ty ukazce to zni fakt jako realnej bubenik. Neni co resit, tohle pozna jen clovek, kterej i dobre zna AD. Zvuk je taky moc fajn, to je super, ze to jde takhle nazvucit uvnitr, je to urcite lepsi na praci.
Vey: právě že je to úplně obyčejně napsaný v notách, žádný "humanizace", nic takovýho. edit: samozřejmě pracuju s velocity.
Amorph: je to skvělý, když máš v rámci presetu všechno - od výběru samplů až po reverby a kompresory.

Amorph: je to skvělý, když máš v rámci presetu všechno - od výběru samplů až po reverby a kompresory.
					Naposledy upravil(a) vasek dne 12 říj 2007 09:21, celkem upraveno 1 x.

Pokud by nekdo potreboval hlavne ty midi smycky, tak v EZD je jich nekolikanasobne vic.Amorph píše:Na AD je super, ze je v nich hafo MIDI groovu
Viz nasledujici moje porovnani, ktere jsem si delal ohledne AD a EZD:
fova píše: Addictive Drums
+ lepsi zvuk
+ vice kitu bicich (3) v zakladnim baleni
- mene uzivatelsky privetive
- pouze 3000 midi files
- vyssi cena
- nepodarilo se mi zjistit, zda ma funkci humanize
EZ Drummer
+ nizsi cena
+ uzivatelsky privetive
+ 8000 midi files
+ funkce humanize
- horsi zvuk nez AD
- mene kitu (2) ve standardnim baleni
Jeste jedna dulezita poznamka:
EZ drummer ma zvuky bicich jiz zmixovane, takze je lze bez uprav rovnou posadit do songu. Zvuky v Addictive Drums jsou syrove a jeste potrebuji upravit. Na jednu stranu je s EZ mene prace, na druhou stranu mohou byt jeho zvuky upravene tak, ze mi to nebude vyhovovat. Protoze se s bicimi nechci prilis mazat, zatim se mi spise libi model EZ Drummeru.
I celkove je mi sympatictejsi EZ Drummer, ale jeste to zvazuji.
Humanizer u EZ Drummeru povazuji za naprosto zasadni vyhodu.
Nekde jsem take cetl, ze smycky z Addictive Drums nejsou GM MIDI kompatibilni, ale to nevim jiste.
zdravím nechci zakládat nové téma protože je to tu rozebíráno opravdu hodněkrát ale jde mi taktéž o nějáký bicí VST plugin ovšem nepotřebuju vyloženě reálný zvuk jako od živého bubeníka jde mi spíše o sintetyčtější bicí použitelné na tvorbu DnB je tu zmíněných spousta softů ale fakt nevím který z nich by mohl na tohle nejlépe vyhovovat za radu díky 

tak sem si stáhl demo a nevypadá to zle jen si trochu osvojit ovládáníFractal píše:dobrá věc, fakt dobrá věc na syntézování perkusivních zvuků je Sonic Charge MicroTonic
holodroid: NI Battery je celkem univerzalni (ele nevim, jestli nekde stahnes na "vyzkouseni" jeji 15Gb zvukovou banku). Muzes zkusit i Odo dr-fusion. Je free a imho na dnb/jungle uplne super. http://www.kvraudio.com/get/1771.html

Zdar chalani, mam specifickej dotaz, pokusim se popsat o co mi jde, snad to bude pochopeno a snad se dozvim neco co jeste nevim a nejak me obohati, takze do toho:
mam rad elektronicky bici ale zaroven se mi libi dravost a prostorovost akustickych, chtel bych dosahnout dojmu overheadu a prostoru u elektronickych bicich, zni to divne, ale neco jakobych vzal overheady z EZdrums a k tomu domichal surovy elektronicky skopky, proste at halim jak halim, toho dojmu zivosti jako u akustickych kde hrajou velkou roli preslechy mikrofonu a snimani prostoru proste u elektronickych jenom hallem nedosahnu.
napadaji me i takovy silenosti jako zkopirovat audiostopy elektronickych bicich a nejak vhodne je napomerovat a hodne nahalit, stahnout hlasitost a primichat k suchym zvukum a pouzit vysledek jako simulaci preslechu, proste aby se to trochu zaspinilo a otevrelo v prostoru, nevim, asi blbnu, mozna by to vyresilo proste nahrat stopy z EZ, mjutnout nebo potlacit EZ kopak s virblem a zdublovat je s elektronickejma bdr+snar (jenze se to nemusi dobre pojit muze to byt ve finale hodne divny kdyz je v overgheadu slyset jinej virbl nez pak pouziju elektronickej...) a zbytek nechat z ty akusticky sady, budu experimentovat, kazdopadne kdyby existovala moznost a figl jak nahalit elektronicky tak aby to co nejverneji simulovalo dojem z akustickych, zajimalo by me to jak se to da udelat, kdyz proste jenom nahalim samply, je to pro me nezajimavy, nechci jen ocasek za zvukem...
a nesmejte se
  cista elektronika me nebavi a cista akustika taky ne, chci aby to kopalo ale zaroven nebylo sterilni a tupy tuc-tuc, chci aby mezitim sypaly hajtky a plechy atd s prirozenou ambienci a pritom to nebylo jen takovy to sycivy tsss-tsss, proste chci do toho tu dravost a prostor... jdu experimentovat

mam rad elektronicky bici ale zaroven se mi libi dravost a prostorovost akustickych, chtel bych dosahnout dojmu overheadu a prostoru u elektronickych bicich, zni to divne, ale neco jakobych vzal overheady z EZdrums a k tomu domichal surovy elektronicky skopky, proste at halim jak halim, toho dojmu zivosti jako u akustickych kde hrajou velkou roli preslechy mikrofonu a snimani prostoru proste u elektronickych jenom hallem nedosahnu.
napadaji me i takovy silenosti jako zkopirovat audiostopy elektronickych bicich a nejak vhodne je napomerovat a hodne nahalit, stahnout hlasitost a primichat k suchym zvukum a pouzit vysledek jako simulaci preslechu, proste aby se to trochu zaspinilo a otevrelo v prostoru, nevim, asi blbnu, mozna by to vyresilo proste nahrat stopy z EZ, mjutnout nebo potlacit EZ kopak s virblem a zdublovat je s elektronickejma bdr+snar (jenze se to nemusi dobre pojit muze to byt ve finale hodne divny kdyz je v overgheadu slyset jinej virbl nez pak pouziju elektronickej...) a zbytek nechat z ty akusticky sady, budu experimentovat, kazdopadne kdyby existovala moznost a figl jak nahalit elektronicky tak aby to co nejverneji simulovalo dojem z akustickych, zajimalo by me to jak se to da udelat, kdyz proste jenom nahalim samply, je to pro me nezajimavy, nechci jen ocasek za zvukem...
a nesmejte se