Jaký nejlepší SW EQ pro mixing?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Poklop

Jaký nejlepší SW EQ pro mixing?

Příspěvek od Poklop »

Zdarec chlapi :-) (i ženský, ale těch tu snad moc neni).

Narazil jsem na tu věc, že si nejsem jistej, jestli je Q10 od waves dobrá záležitost. U Hipass filtru basy stejně zůstanou (neořeže to pořádně).
Navíc lidi řikaj, že zvukově tu stopu trochu zdegraduje.

Ale co tedy používat? EQ je silná zbraň a Q10 mi vyhovuje v tom, že má 10 pásem, což jsem u jiných snad ani nezahlédl.

Má někdo tip na EQ, který má cca 10 pásem a je lepší než Q10 ???

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Z toho co pouzivam jsou:

Kjaerhus - GEQ-7
Voxengo - GlissEQ
Sonalksis - SV-517
URS - NEVE
URS - API

nic vic nepotrebuju. Teda jo, OXFORD a SSL Duende:))

Waves EQ ani Comp nepouzivam vubec, nicim mne nezaujaly

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

A co zkusit nejaky parametricky? Treba tenhle je fajn, zadaco a kdyz ti to procesor utahne, tak az 64 pasem http://www.aixcoustic.com/index.php/pos ... tion/30/0/

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Pokud chces echt kvalitni eq zkus Hydratone... sice nema 10 pasem, ale co ti brani jich dat vic za sebe... pokud mas teda fest rychlej procesor

Ecson: outboard eq nepouzivas?

Amorph: ten Electri-Q Full ma zajimavou funkci, co to vlastne je??? "-The "Maximum Phase" mode is like the "Linear Phase" mode, but instead of having a linear phase, it has maximum phase. With this, the whole filter is preringing only. So a techno bass might turn from "boom" into a "whoop". If you now take into acount, that loudspeakers (especially sub-woofers) are minimum-phase, these effects will compensate each other. At least in theory...-"

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

PSP Neon, Kjaerhus, Oxford z UAD,nekdy URS ale zda se mi ze dost spini...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Poklop

Příspěvek od Poklop »

okis, díky vám za tipy, mrknu na to.

2Amorph: bavíme se jen o parametrických EQ

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

2poklop:

Graphic Equaliser
The graphic equaliser is so-called because it has a set of volume controls which are operated by sliders. Each Slider controls the volume over a narrow fixed band of frequencies and can increase the volume, a peak, or reduce the volume, a notch. It is called a ‘graphic’ because the positions of the sliders indicate graphically the adjustments made.

Parametric Equaliser
It can be seen from the above that the graphic; whilst of some use, suffers from the disadvantage that the bands each have a set peak frequency and also a set band width. Ideally it would be preferable to have control of both the centre frequency and the band width. Such a device is possible where the peak frequency of each band can be varied over, say the range of two adjacent bands and the band width varied over a range of two band-widths. This device is called a Para-graphic and is very expensive. It is found, in practice that two bands of parametric equalisation will often be sufficient although three, four and six band barometric equalisers are in common use. A parametric equaliser that can reduce gain but not increase it is commonly known as a variable frequency notch filter.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ja jsem linej a tak vetsinou pouzivam interni eq v Samplitude ,) To ovladani je strasne prijemny...

dendy

Příspěvek od dendy »

ECSON WALDES píše:Kjaerhus - GEQ-7
Voxengo - GlissEQ
Sonalksis - SV-517
to podpisujem... velmi prijemne pluginy

macceba

Příspěvek od macceba »

Další možný kandidáti: RogerNichols Digital Uniquelizer/LE je omezen na 8 filtrů a Eiosis AirEq což by byl můj nynejší favorit, kdybych už nebyl saturován Sonalksisem 517.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

glisseq je provedenim asi nejuzitecnejsi eq, co znam.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

s psp neonem mi neslo mixovat -- mel nejakou silenou latenci, kterou nezpracovalo PDC a opozdoval stopu, na ktery byl zaveseny.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Skvely by bylo, kdyby nakej dobrak udelal test ekvalizeru, vsechny stejny nastaveni a hodil sem ukazky bez popisu co je co, kazdej by si vybral co mu zni nejlip a pak by se zverejnilo co to bylo... jestli by to teda vubec bylo mozny...

macceba

Příspěvek od macceba »

Jinak, omlouvám se za OT, ale už někdo tady alespoň slyšel Waves V-Series ????

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

neon nastavim a zafreezuju
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Odpovědět