Kodeky na přehrávání videa

Ostatní audio software, obecná diskuse
Ondrash

Kodeky na přehrávání videa

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Už se zase chystám přeinstalovat si počítač na muziku a chci se zeptat, jaké kodeky na přehrávání filmů používáte. Připadají mi ty obrovské megapaky jako pěknej plevel, který zanáší registry a tím i zpomaluje počítač. Používal jsem All in One, ale žádná velká spokojenost. Máte nějaké typy na jednoduché nenáročné kodeky, které mi neužerou moc z výkonu počítače? Taky mám pocit, že potom, co jsem si naistaloval 5.1 verzi winampu, tak se mi počítač pěkně zpomalil. Speciálně, když mám puštěný winamp a dělám v cubasi procesor je tak o 20% víc zatížený... To mi dřív nedělalo. Není 5.1 nějak víc náročná na HW? Nevím...

... ale myslím si, že diskuze na kodeky, které stejně všichni používáme by tady nebyla špatná...

Co vy na to?

kexik

Příspěvek od kexik »

mam dobru skusenost s klcodec pack... taku hnusnu zelenu ikonku to ma... ale clovek sa dnes stretne s hodne divnym videom a na niektore veci to nestaci (neviem ci v tom je nejaky audio stream switch napriklad)... ma to pod tri mega
co sa tyka winampu, po hodne zahadnom chovani sa 5ky som sa vratil k starej 2.9 ;) (5ka minimalne strasne dlho nacitavala velke playlisty - ked som jej dal zahrat napriklad celu particiu: koniec)
video prehravam v smejde zvanom all player, ak treba titulky (vacsinou nie), inak mediaplayer v starom kabatiku... netreba to prehanat s novotami, beztak su v pripade tohto typu sw vacsinou o hovne

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja pouzivam rasej vzdy individualne kodeky , nez megapacky ..

peteness

Příspěvek od peteness »

Nejhorsi je realplayer, tomuse vyhybam.
Z videokodeku asi zalezi, co budes pouzivat za formaty. Mam dojem ze u tech megapacku se da pri instalaci vybrat, co vlsatne chces - jestli jenom mpeg2, Divx, Xvid nebo i neco dalsiho.
Kdysi mi dali linka na skvele kodeky ze supportu Leadtek (TV tunery), bohuzel uz ho nemam.
Momentalne pouzivam Codecpack - zakladni direct show kodeky
http://www.codecpack.com/
Jestli chces konvertovat, budes potrebovat jine kodeky.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

nene... chci přehrávat jen klasiku mpeg, možná nějaký divx... Co ostatní? Co používáte? S tím winampem.. Docela přemýšlím, že se vrátím na starou verzi. A jinak. V čem přehráváte mov? A co alternativního místo Real Playeru?

kexik

Příspěvek od kexik »

ja tiez nevidim k realplayeru alternativu... ak mas to ich nativne video, podla mna nejde pouzit nic ine, ci hej? mov podobne...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

na mov je daky "quicktime alternative" .. nikdy som to ale neskusal .. tak nejak mi quicktime nevadi ..

rastis

Příspěvek od rastis »

Quick Time Alternative -> Media Player Cassic. Sikovny free prehravac, vyzera ako klasicky stary WMP, prehrava DVD, *.mov a okrem *.rm vsetko, textove titulky k vsetkemu vcetne *.vob. Da sa navolit v pripade viacerych zvukoviek, kadial ma ist zvuk von.

Stary Winamp 2.9 je king a nvidim dovod pouzivat nejaky novsi.

Najnovsie DivX kodeky citaju aj XVid a pokial nepracujes s obrazom asi ani nie je dovod instalovat cosi viac.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis : aha .. to je len player ? alebo ti umozni pracovat s QuickTime v systeme .. otvarat MOV v inych programoch .. atd ..

rastis

Příspěvek od rastis »

Pytkin - umozni pracovat s mov v systeme.

kexik

Příspěvek od kexik »

rastis: daky link na ten classic by bodol... gugl je trochu popleteny mikrosoftom

rastis

Příspěvek od rastis »

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

rastis ; aha.. cize to funguje ako regulerny quicktime ? nejaky zadrhel v tom musi byt :) take veci sa nestavaju ..

kexik

Příspěvek od kexik »

no, ma to patricny directshow filter.. bud ho ukradli alebo napisali novy, to je (aspon mne) jedno :)
hura, hura
diky, rastis

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexik : musi to mat viac ako directshow filter .. ked mozes v programoch robit s quicktime videom .. ale hned zajtra to skusim .. mam jednu masinu , kde mi blbne QT ..

Odpovědět