Kolik stoji software na zakazku?

Ostatní audio software, obecná diskuse
Vlad

Re: Kolik stoji software na zakazku?

Příspěvek od Vlad »

biscuit píše:ber to tak, ze kazdej ma na to jinej pohled.. ja taky nikdy nepochopim cloveka co si koupi novou dacii :-)
no pockej, to jejich novy SUV nevypada tak spatne:
Obrázek

http://www.novinky.cz/auto/196777-dacia ... korun.html

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

ja treba delam v obou systemech... win7 se mi zdaji lepsi nez OSX..na praci ... na net OSX
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

listonos píše:Este by tu bola moznost zobrat nejaky Opensource DAW a postupne si ho upravit, lebo uz len implementovat a odladit vst host podla tej dokumentacie od steinbergu musi byt o hubu. Dalsia moznost je najst nejakeho studenta (viac studentov) a skusit to postavit na Juce frameworku, je tam uz totiz kopec veci speravenych a hlavne je to dobre zdokumentovane a myslim ze medzi demo aplikaciami je aj nejaky mini host. Na Juce je postaveny Mackie Tracktion a kopa komercnych pluginov.

Juce Features - http://www.rawmaterialsoftware.com/jucefeatures.php
wow :shock:
Obrázek
live free or die!

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Vlad píše:no pockej, to jejich novy SUV nevypada tak spatne:
od renaulta jenom renault sport ;) s autem musi bejt sranda, jinak radsi jedu autobusem :-D

jackies

Příspěvek od jackies »

By mě zajímalo jaké máte ty hromady práce s OS a co pořád s tím OS děláte že vás tak zaměstnává.
Já o něm ani nevím natož abych s ním ještě pracoval :wink:
Já pracuji v Gimpu, pracuji ve Firefoxu, také pracuji v ...atd ...
Jak se liší práce ve Firefoxu pod Windowsama a práce ve Firefoxu pod Linuxem ?

Magion

Příspěvek od Magion »

Cenově nejjednodušší cesta je udělat to v Max/MSP. Je stabilní, odladěný na Win/Mac a nebudeš řešit problémy se systémovou kompatibilitou. Největší problém při vývoji aplikací je právě kompatibilta s OS, který se pořád mění.
Stabilní soft lze udělat jen s týmem lidí, kteří neustále sledují systémové změny a upravují knihovny svého software.
( v abletonu je na to to prý celé oddělení...). To je neskutečná pruda, která znemožnuje samostatným programátorům svůj soft dlouhodobě udržet naživu, protože to strašně žere čas.

Já jsem si v maxovi teď mimojiné udělal 8 kanálovej mix s 4 auxama a návratama + modulární matrici, kde si určím jaký signál chci nahrávat na disk ( návraty z efekrů, čisté vstupy...). Tak si synchronizovaně nahraju všelijaký experimenty v Maxovi, natáhnu do Cubase a tam domíchám. Zabralo to cca dva dny.
To co ty chceš by samozřejmě šlo až na ty VST - s tím nemám v Max/MSP zkušenost,ale myslím, že by snad taky nějak šlo vyřešit. Popravdě některé externals v maxovi jsou úplně super a VST člověkovy vůbec nechybí.Třeba Octimax kompresory jsou naprosto super!
Samozřejmě i tak by to nebylo levný... to už je dost komplikovaná patch a zabralo by to odladit asi několik měsíců...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

jackies píše:By mě zajímalo jaké máte ty hromady práce s OS a co pořád s tím OS děláte že vás tak zaměstnává.
Já o něm ani nevím natož abych s ním ještě pracoval :wink:
Taky mám ten pocit, že je to úplně jedno, když už se dělá v nějakém programu ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no clovek robi vacsinou aj trochu viac ako v jednom programe .. a potom to sem tam aj neni jedno .. takisto stabilita programov je ina v roznych systemoch .. atd atd ..

dendy

Příspěvek od dendy »

Vlad píše: no pockej, to jejich novy SUV nevypada tak spatne:
http://www.novinky.cz/auto/196777-dacia ... korun.html
pomooc :-)) ako, vyzerat mozno nevyzera zle.. ale SUV od dacie za 250tis KC .. ehm.. ako by som to povedal.. nabehnes na prvy hrbol a rozsype ta ti to na suciastky :-))) (ovsem ak ti to este predtym nezozere hrdza,cervotoc a mole)

nie vazne.. proste .. ako by som to povedal... su znacky (peugeot, dacia, renault, opel) ktore su zaujimave priaznivou cenou a potom su znacky ine, ktore si zasluzia oznacenie auto, pripadne das auto (ch ch) ... (.. a potom je este 3 kategoria - BMW ... hahaha)

ale to som uz odbocil moc, sorry za offtopic:)

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

jackies píše:Jak se liší práce ve Firefoxu pod Windowsama a práce ve Firefoxu pod Linuxem ?
asi nijak :) (díky bohu)

http://proc.linux.cz/vyhody.html - nějaké žvásty
http://cs.wikipedia.org/wiki/Unix - nějaké informace
Obrázek
live free or die!

dendy

Příspěvek od dendy »

luph uz sa na to vyser, proste pochop a akceptuj raz a navzdy ze tak ako windows nieje os pre kazdeho (napr. pre teba), tak ani linux nieje os pre kazdeho, kazdy z nich ma svoje vyhody ale aj nevyhody a obmedzenia a je na kazdom aby si vybral... linux NIE JE lepsi os ako windows tak ako winsows NIE JE lepsi os ako linux ... a to iste plati o mac os .. obecne ZIADNY os neni lepsi ako nejaky iny.. je proste iny.. ma svoje + a svoje - ...

BS

Příspěvek od BS »

cyrile, imho tady resis uplnej nesmysl. bez velkyho budgetu se poustet do techto dobrodruzsvti je totalni kravina. i firmy, ktery jsou x let v oboru, maji uz nejakou klientelu, prodeje, atd. se radsi drzi sveho a nepousti se do tak slozityho systemu jako je komplexni, KONKURENCESCHOPNY DAW. jak uz bylo receno, potrebioval bys obrovske mnozstvi hodin na navrh, postaveni, odladeni, testovani, updaty, atd. vynasob to jakymsi koeficientem pro vytvoreni crossplatform aplikace, a jses na takovych cislech, ze se to v zivote nemuze rentovat. nehlede na dalsi velky prachy pro podporu prodeje, atd... sorry, ale je to fakt hloupost na entou. kdybys treba chtel zacit nejakym VST, ktery bys pak za par supu prodal, tak dejme tomu, ale zacinat primo u DAW,,,hmhm.

jo, a jeste jedna vec, luphtracku, ty jakozto hobbysta a bastl uzivatel Linuxu vis kulovy o tom, jake jsou standardy v IT byznysu, tak se prosim nevyjadruj v podobnem tonu smerem na WinXP. Vis kulovy, jaka je narocnost na vyvoj, udrzovani, support, aktualizace, lokalizace, atd. WinXP je spicka ledovce z celeho portfolia MS..Ze je moda, plivat na Windows, je sice pekny, ale povetsinou to pochazi od domacnosti, resp. hobby uzivatelu, kteri jaksi nevidi dal, nez za dvere sve mistnosti. V it byznysu existuji jiste standardy, a jsou jiste duvody proc se pouziva nejvice prave platofrma Win. Vim, ze ty to nikdy nepochopis, ale takova jsou fakta.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

daw software na zakazku... me jebne :lol:

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

BS píše:jo, a jeste jedna vec, luphtracku, ty jakozto hobbysta a bastl uzivatel Linuxu vis kulovy o tom, jake jsou standardy v IT byznysu, tak se prosim nevyjadruj v podobnem tonu smerem na WinXP. Vis kulovy, jaka je narocnost na vyvoj, udrzovani, support, aktualizace, lokalizace, atd. WinXP je spicka ledovce z celeho portfolia MS..Ze je moda, plivat na Windows, je sice pekny, ale povetsinou to pochazi od domacnosti, resp. hobby uzivatelu, kteri jaksi nevidi dal, nez za dvere sve mistnosti. V it byznysu existuji jiste standardy, a jsou jiste duvody proc se pouziva nejvice prave platofrma Win. Vim, ze ty to nikdy nepochopis, ale takova jsou fakta.
plival jsem na windows za sebe, protoze jsem pro to mel duvody (jiz popsane) a jak jsem psal, rad bych prohledl a videl v produktech MS ruku nataženou uživatelům. bohužel, to co do teď vidím je sprostá reklama, mlžení a nabubřelé kecy. je jasný, že unixové OS nemusí vyhovovat každému, ale je třeba dodat, že ani Win nemusí každému vyhovovat - viz já a pár dalších. snad mám ještě právo se svobodně vyjádřit za sebe a za sebe vynášet soudy.
dendy píše:luph uz sa na to vyser, proste pochop a akceptuj raz a navzdy ze tak ako windows nieje os pre kazdeho (napr. pre teba), tak ani linux nieje os pre kazdeho, kazdy z nich ma svoje vyhody ale aj nevyhody a obmedzenia a je na kazdom aby si vybral... linux NIE JE lepsi os ako windows tak ako winsows NIE JE lepsi os ako linux ... a to iste plati o mac os .. obecne ZIADNY os neni lepsi ako nejaky iny.. je proste iny.. ma svoje + a svoje - ...
nevyseru :)

netvrdim, že jsou windows nějak špatné, ale jdou vlastní (tupou) cestou, plivají na standardy (za mě Windows-1250 vs ISO, socket vs winsock) a všemožně se snaží umlátit konkurenci ne čistou soutěží, ale pomocí podpásových sviňáren a spousty reklamních keců.

ukažte mi jediný produkt od MS, který jde vstříc lidem jako já (hobby programátoři atp) a není primárně komerční (tzn nechtějí na tom zbohatnout). taky bych rád viděl něco, co MS vyplodil a od čeho jsou zdrojáky.

je mi líto, že mě vidíte jako holobrádka puberťáka, který z nudy plive na vaší modlu, ale já jsem dal tomu systému šanci -- stejnou šanci, jakou ode mě dostal linux/unix. za čas zabitý tímto bádáním už mohlo být něco hotovo pod jiným OS a nebolelo by to tolik. doby, kdy jsem chtěl všude vidět linux už jsou pryč. pokud by MS vydal něco ala POSIX, rád se tomu budu věnovat. do té doby si dám od psaní pro windows pauzu.
Obrázek
live free or die!

Magion

Příspěvek od Magion »

POZOR! Zas tak nereálný to není. Kdyby mi někdo zaplatil, tak to naprogramuju v Maxovi.To co chce Cyril, není úplně nemožný. Musel bych ale pořešit jak je to s VST... už jsem to tu psal. Komunita uživatelu Max/MSP si i takový srandy programuje. Je třeba ale zdůraznit to slovo odlehčený DAW. EQ, kompresory zrovna nejsou vůbec problém - to bych mohl prdnout na každou stopu default. Spíše takový věci jako tempo synchronizace, ukládání presetů, MIDI editace (!!!!) atd... záleží na počtu stop a budgetu. :wink:

Odpovědět