Tak sem se trosku vrhnul do maxe, a to přesně z toho duvodu z kteryho jsem čekal že se do nej jednou pustim...k tomu abych prizpusobil midikontroler dle svych predstav...Tim kontrolerem je padKontrol a propast mezi tim co dovoli firmware a tim jakej ma potencial je dost velka, pK ma totiz vsechny tlacitka/pady podsviceny, a pokud se prepne do native modu vsechny vysilaji sysex a daji se pres sysex ovladat(podsviceni)...v kombinaci s M4L je teda mozny videt primo na pK co se abletonu deje coz je super...
co vubec nechapu je ze v "normalnim" modu padkontrol dovoluje nastavit pad jako switch a nebo jako trigger ale at je nastavenej jakkoliv tak po stisku jen blikne bez ohledu na to jestli ho jeste drzite nebo ne nebo jestli je prave ve switch rezimu....ja si to predstavuju asi takhle:
TRIGGER rezim:
-sposuti se tlacitkem FLAM
-pri stisku padu rozvitim pad a poslu note on(popripade pokud posilam CC tak poslu 127)
-pri pusteni padu poslu note OFF(CC - poslu 0)
SWITCH(v komentarich v patchi je ted vsude napsanej jako HOLD)
-spousti se tlacitkem HOLD
-pri jednom stisku rozvitim pad a poslu note OFF(CC 127) po druhym zhasnu pad a poslu note OFF(CC 0)
VYBER SCEN
co se tyce vyberu scen chtel bych to nechat tak jak to je tzn soucasnym stisket tlacitka SCENE a prislusnyho buttonu vyberu scenu 1 - 16
zatim v kazdy scene kazdej pad prirarezeny na pevno svoje cislo ktery vysila(at uz je to note nebo cc) a je dany scenou a padem...v prvni scene maji pady cisla 0-15 ve druhy 16-31 atd...protoze max hodnota cc/note zpravy je 127(u cc je to dokonce myslim nejakejch 121) a 16scen krat 16 butonu je 256 da se ted vlastne vyuzit jen prvnich 8 scen,to jeste asi vyresim rozdelenim do dvou kanalu...
FEEDBACK
-protoze zejmena switch rezim hodlam pouzivat k zapinani a vypinani efektu v abletonu a k podobnejm vecem, potrebuju vyresit feedback abych na pK videl aktualni stav vsech tlacitek v abletonu prirazenejch tlacitkum/padum na pK
MAXMSP/MAX for LIVE
protoze u padkontrolu vse funguje prez sysex a max 4 live sysex neumi skoro vsechno bude reseny v maxu, v M4L bude vlastne jen kvuli feedbacku...zpravy z live.api bude prekladat na note/cc a posilat do hlavniho patche kde se bude resit vsechno ostatni
DOKUMENTACE
co se tyce padkontrolu nasel sem tohle pdf kde je vysvetleny jak to cely funguje a jsou tam vypsany vsechny sysexy co jsou potreba
co se tyce midi jako jak ma vypadat cc zprava note zprava a podobne, vzdycky googlim co zrovna potrebuju, jestli nekdo vi kde je to prehledne a jednoduse s nejakym tim prikladem vsechno pohromade tak sem s tim...
V maxu jsem uplnej zelenac takze jestli se tu obevi nekdo kdo s tim ma trochu zkusenosti, budu rad kdyz se na to mrkne a napise mi k tomu neco...delam tam nektery veci asi zbytecne slozite, uz ted vim o par vecech ktery budu nejspis predelavat...cely je to jeste dost v plenkach a je na tom jeste zpousta prace...zatim mam jen Max patch M4L budu resit asi uplne nakonec...
takze tady je printscreen aktualniho patche kterej tady postupne rozeberu a vysvetlim...vecer jeste nahodim zdrojak: